Netheid van een document

 
Je verslag laten verbeteren is een goede beslissing. Als je veel tijd en energie hebt gestoken in een verslag of tekst wil je natuurlijk dat het goed beoordeeld wordt. Het is van belang professioneel over te komen met betrekking tot taal en spelling, of het nou taal en spelling in een verslag of scriptie voor een opleiding is, of taal en spelling in een sollicitatiebrief voor een vacature. Men vindt een tekst met spel- en taalfouten al snel ‘slordig’ en dat label straalt ook af op jou als auteur. Het zal je sollicitatieproces of scriptiecijfer niet positief beïnvloeden.

Zelf verbeteren

 
Het is aan te bevelen om jouw verslag of scriptie zelf nog eens te verbeteren op taal- en spelniveau nadat het schrijfproces voltooid is. Helaas kun je een eigen tekst maar tot op zekere hoogte daadwerkelijk verbeteren. Als auteur van eigen werk kun je niet uitstijgen boven het eigen taalkundig niveau en bovendien is het onmogelijk om je tekst als objectieve lezer te benaderen. Het is dus beter om je verslag te laten verbeteren door een derde partij. En dan het liefst een partij met veel expertise en specialisme als het gaat om tekstverbetering en –controle. Bij Scriptium kun je jouw verslag laten verbeteren op spelling, taal, structuur en inhoud.
verslag laten verbeteren - afbeelding 2

Verslag laten verbeteren op taalniveau

 
Scriptium biedt in de basis een taalcontrole. Een corrector verbetert jouw verslag op spelling en taal. De efficiëntie en professionaliteit van je tekst wordt op woordniveau beoordeeld. Bij Scriptium kun je jouw verslag laten verbeteren op taal aan de hand van een handmatige spellingscontrole die wordt uitgevoerd door een taalexpert. De expert past de fouten in jouw verslag aan met behulp van de functie ‘wijzigingen bijhouden’ van Microsoft Word. Zo is het aan jou als auteur of je de wijzigingen doorvoert of weigert. Op deze manier zorgen we dat jij uiteindelijk het laatste woord hebt in hoe jouw verslag eruit komt te zien.

Verslag laten verbeteren op structuurniveau

 
Als aanvulling op de taalcontrole, biedt Scriptium een controle op structuurniveau. De corrector beoordeelt de informatie in je paragrafen en alinea’s op efficiëntie en stelt zeker dat er geen informatie ontbreekt. Natuurlijk overbodige informatie verwijderd en worden verwijswoorden gecontroleerd op hoe duidelijk ze zijn voor de lezer. Een schrijver beoordeelt eigen verwijswoorden doorgaans als logisch. Voor hem is het duidelijk waar een verwijswoord als ‘hiervan’ of ‘deze’ naar verwijst, maar voor de lezer is de logica soms niet zo duidelijk als aanvankelijk gedacht.

Verslag verbeteren op inhoudsniveau

 
Om de controledienst compleet te maken, biedt Scriptium een unieke controle op inhoud. Je tekst wordt bij een inhoudscontrole, naast op taal en structuur, nagekeken als geheel. De tekstuele inhoud van je verslag wordt kritisch beoordeeld. Er wordt vastgesteld of alle hoofdstukken goed op elkaar aansluiten en één geheel vormen, er wordt vastgesteld of er geen informatie ontbreekt die eerder in de tekst aan de lezer beloofd is, en er wordt vastgesteld of het conclusiedeel de gehele tekst naar behoren concludeert en geen vragen onopgelost laat.
verslag laten verbeteren - afbeelding 1

Tarieven en deadlines

 
Onze website bevat een generator waarmee voorafgaand aan het uploaden van je verslag kan inzien hoeveel het nakijken van jouw verslag gaat kosten. Zo weet je altijd hoeveel geld je precies kwijt zal zijn aan de nakijkservice van Scriptium. We beiden de keuze uit de drie verschillende nakijkdiensten en drie verschillende deadlines. De keuze is uit een spoedservice van 20 uur, een deadline 48 uur, en een deadline van 7 dagen. De spoedservice is enkel van toepassing op teksten met een woordenaantal onder de 5.000.

Verslag uploaden

 
Wil je jouw verslag uploaden? Dien een verzoek in en stuur je verslag op. Scriptium vindt dan onmiddellijk een taalexpert die geschikt is voor jouw verslag en deze specialist zorgt dat de verslagcontrole snel en kwalitatief wordt uitgevoerd. Voor vragen, op- of aanmerkingen kun je vrij van kosten een e-mail sturen naar info@scriptium.nl.

Heb je een vraag over onze nakijkdienst of wil je meteen je tekst laten controleren? Vul dan het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Wil je dat we je tekst nakijken? Upload dan het document:


    Submit your Rating

    [mr_rating_form post_id="81653"]