- Scriptium
- Posted on
- Geen reacties
Tips voor studenten rechten
Rechten studeren is geen makkie. Soms zie je door de bomen het bos niet meer door alle stof die je moet leren. Rechten staat erom bekend dat het een intensieve studie is, maar dat maakt het niet onmogelijk. Er zijn namelijk genoeg dingen die jou kunnen helpen om het beste van je studie te maken. Of je nu eerstejaars rechtenstudent bent of bezig bent met afstuderen, tips zijn altijd welkom. Iedereen studeert op zijn eigen manier, maar er zijn een aantal dingen die studeren voor iedere student rechten makkelijker maakt. Benieuwd naar deze tips? Lees dan snel verder.
Tip 1 - Creëer een sterk balans
Geloof ons maar: de studielast zal met de jaren alleen maar toenemen. In het eerste jaar zul je waarschijnlijk veel meer vrije tijd hebben dan in het laatste jaar. Dit is iets wat veel studenten vergeten. Vaak willen studenten én veel werken én veel feesten én zoveel mogelijk studiepunten halen. Je wilt de introweek en allerlei andere sociale activiteiten natuurlijk niet missen. Het is mogelijk om een aantal dingen tegelijk te doen, maar je zult hier écht een balans in moeten vinden. Naast een voltijd studie is het namelijk lastig om wekelijks een vast aantal uur te werken. Je hebt het de ene week drukker dan de andere week.
Het is dus aan te raden om per week te kijken hoe druk je het hebt. Zorg ervoor dat je studie de main focus is. Plan dus werk en sociale activiteiten om je studie heen. Doe je dit andersom? Dan zul je al snel merken dat je te weinig tijd aan je studie zal besteden. En dit gaat je gegarandeerd studiepunten kosten. Daarnaast is het aan te raden om een studiegerelateerde bijbaan te vinden die aansluit bij je studie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat studenten die een relevante bijbaan hebben sneller werk vinden na hun studie.Â
Tip 2 - Plan zo realistisch mogelijk
Als je het beste uit je studie wilt halen, zul je een goede studieplanning moeten maken. Het studietempo ligt over het algemeen hoog, dus plannen is een vereiste. Probeer steeds aan het einde van de week uit te zoeken wat je aankomende week moet doen aan de studie. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Plan vervolgens alle taken in die je moet doen.
Merk je dat het studietempo voor jou te hoog ligt? Dan is dit ook geen ramp. Het is tegenwoordig normaal om langer over je studie te doen. Veel studenten kiezen ervoor om minder vakken te volgen, zodat ze zich beter kunnen focussen op 1 vak in plaats van op 2+ vakken. Op deze manier blijf je gemotiveerd en haal je met minder stress studiepunten binnen.
Tip 3 - Leg niet te veel druk op jezelf
Het is logisch dat je je studie wilt afsluiten met een mooie cijferlijst. Dit is een ambitieuze houding, maar dit moet niet ten koste gaan van je mentale gezondheid. Het zou namelijk zonde zijn als je je hard hebt gemaakt voor een uitstekende cijferlijst, maar tegen een burnout aan zit. Dit moet je niet willen. Zorg dus voor een sterk balans. Leg niet te veel druk op jezelf als het even niet lukt. Je kunt niet altijd hoge cijfers halen en dat is totaal niet erg.
Natuurlijk is er niets mis met jezelf tot het uiterste drijven. Dit hoeft namelijk niet altijd slecht uit te pakken. Wel zouden we willen meegeven dat je goed de eigen grenzen moet bewaken. De lijn tussen druk voelen om te presteren en tegen een burnout aan zitten kan namelijk dunner zijn dan je denkt.
Tip 4 - Onderschat de studielast niet
Wat vaak wordt vergeten, is dat het niet de handig is om tientallen verschillende activiteiten te doen naast je studie. Het is natuurlijk belangrijk om hobby’s te hebben naast een studie, maar teveel is nooit goed. Misschien is het prima vol te houden in het eerste jaar, maar dit kan nog wel eens lastig worden als je aan je scriptie gaat beginnen.
Er wordt doorgaans gedacht dat de scriptie als je even doorbikkelt binnen no time klaar is. Toch is dit niet helemaal waar. Tuurlijk gaat het schrijven van je scriptie sneller als je er volop mee bezig bent. Maar dit gaat niet lukken, wanneer je enkel een aantal nachten doorhaalt. Je zult er meer tijd in moeten stoppen. Vergeet niet: de scriptie is een voltijd project. Reken er maar op dat je er een paar maanden mee bezig gaat zijn.
Tip 5 - Vraag studiebegeleiding aan, wanneer nodig
Heb je moeite met de vele stof die je moet leren als student rechten? Neem dan vooral studiebegeleiding. Studiebegeleiding kan je namelijk écht door je studie heen slepen. Daarnaast ben je niet alleen maar in je uppie bezig met de stof. Studeren wordt op deze manier dus ook interactiever. Hetzelfde geldt voor je scriptie. Als je hierbij hulp nodig hebt, is het dus aan te raden om scriptiebegeleiding bij Scriptium aan te vragen. Waarom scriptie begeleiding van Scriptium?
-
Je krijgt scriptiebegeleiding van hoge kwaliteit
-
Je kunt zowel online als op locatie scriptiehulp aanvragen
-
Je wordt geholpen door specialisten
-
Er is scriptiehulp voor alle vakken en opleidingen
-
Je scriptie wordt nagekeken door afgestudeerde academici
Studiehulp van Scriptium
Ben jij student en heb je moeite met studeren? Ben je op zoek naar tentamentraining of bijles voor bepaalde vakken? Bij Scriptium bieden we professionele studiehulp aan. Of je nu geholpen wilt worden met rechten, worstelt met Frans, of hulp bij Nederlands nodig hebt, we staan 7 dagen per week voor je klaar. Neem contact met ons op, en we komen snel bij je terug!
Mijn naam is Chiara Mers en ik schrijf sinds maart 2022 teksten voor Scriptium. Ik werk nu iets langer dan een half jaar als tekstschrijver, met enorm veel plezier! Naast mijn werk als tekstschrijver, studeer ik Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Als student weet ik dus als geen ander waar studenten tegenaan lopen. Juist daarom heb ik een grote affiniteit met het schrijven van studentenblogs.
Mijn naam is Chiara Mers en ik schrijf sinds maart 2022 teksten voor Scriptium. Ik werk nu iets langer dan een half jaar als tekstschrijver, met enorm veel plezier! Naast mijn werk als tekstschrijver, studeer ik Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Als student, weet ik dus als geen ander waar studenten tegenaan lopen. Juist daarom heb ik een grote affiniteit met het schrijven van studentenblogs.