Correctiewerk door Scriptium

 
Scriptium kan jouw tekst nakijken op taal, structuur en inhoud. De correctoren werkzaam bij Scriptium hebben zich gespecialiseerd in het nakijken van scripties op taal, structuur en inhoud. Een scriptie vraagt nu eenmaal om academisch taalgebruik van hoog niveau en moet voldoen aan eisen op het gebied van inhoud en structuur. Onze correctoren zijn op de hoogte van deze eisen en kunnen helpen jouw scriptie naar een hoger niveau te tillen. Toch kun je bij Scriptium ook terecht met andere (officiële) teksten. Teksten hoeven niet per definitie academisch van aard te zijn om ze laten nakijken op taal door een corrector van Scriptium.

Soorten tekst

 
Onze correctoren kunnen allerlei soorten tekst nakijken. Schroom dus niet om bijvoorbeeld een sollicitatiebrief of motivatiebrief in te sturen. Een taalexpert kijkt dan of de brief vrij is van spel- en taalfouten en of het taalgebruik gepast is. Op deze manier zorg je dat de kans op een uitnodiging voor een gesprek zo hoog mogelijk is. Daarnaast zijn educatieve teksten anders dan scripties welkom bij Scriptium. We kijken graag essays, dissertaties, proefschriften, verslagen, evaluaties en onderzoeksvoorstellen na. Als je een tekst hebt geschreven waarvan je graag zeker zou weten dat die foutvrij is, kun je het opsturen naar Scriptium, ongeacht de tekstsoort.
tekst nakijken - afbeelding 1

Engelse teksten

 
Het maakt overigens niet uit of je tekst in het Nederlands of in het Engels geschreven is. Hoewel Scriptium ooit begonnen is als nakijkbureau gericht op Nederlandse teksten, heeft ons bedrijf ook native speakers op het gebied van de Engelse taal in dienst. Engelse scripties dienen aan iets andere eisen te voldoen dan Nederlandse scripties en onze Engelse correctoren zijn daarvan op de hoogte. In een onderwijssysteem waar steeds vaker Engelse teksten worden geëist van studenten die de Engelse taal niet (goed) meester zijn, wordt er geworsteld met het inleveren van Engelse teksten die taalkundig niet goed in elkaar steken. Scriptium kan uitkomst bieden als je niet comfortabel schrijft in het Engels.

Waarom tekst nakijken?

 
Dat officiële (academische) teksten vrij van spel- en taalfouten moeten zijn, is duidelijk. Je probeert een onderwijsinstelling met een scriptie te overtuigen van je expertise en onderzoeksvaardigheden. Deze onderzoeksvaardigheden worden getypeerd door objectiviteit, zorgvuldigheid en nauwkeurigheid. Deze drie aspecten zijn terug te zien in het taalgebruik in een scriptie. Als een tekst veel slordigheden op het gebied van taal bevat, ontstaat ook de vraag of een onderzoek wel zo nauwkeurig en zorgvuldig is uitgevoerd. Daarnaast kan ineffectief taalgebruik het academische gehalte van je scriptie sterk laten dalen. Bovendien eisen hogere onderwijsinstellingen van hun studenten dat ze de Nederlandse of Engelse taal op hoog niveau beheersen, en dus dulden ze geen taalfouten in officiële documenten.
tekst nakijken - afbeelding 2

Experts

 
Nu kun je natuurlijk na het schrijven ook zelf de tekst nakijken. Ook is er de mogelijkheid om studiegenoten naar je tekst te laten kijken. Het is altijd een goed idee om feedback te vragen van studiegenoten. Toch is het aan te bevelen in de eindfase je tekst te laten nakijken door een professional. Onze correctoren zullen fouten in je tekst vinden die je zelf gemist hebt, omdat je er simpelweg overheen leest na maanden aan een document gewerkt te hebben. Daarnaast beschikken onze correctoren over meer expertise en kennis van academische schrijfvaardigheden dan klasgenoten. Onze correctoren hebben immers al veel scripties en onderzoeksteksten onder handen genomen. Als je je tekst laat nakijken door een professional, weet je in ieder geval zeker dat deze tekst goed ontvangen wordt op het gebied van taal. Of je een voldoende haalt of niet, is dan niet langer afhankelijk van taal of slordigheden, en dus hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken. Moet Scriptium jouw tekst nakijken en zoek je meer informatie over onze nakijkdienst? Bezoek dan onze website.
Wil je dat Scriptium contact met je opneemt? Vul dan hieronder je gegevens in, en stel ons je vraag, zodat we er zo snel mogelijk op terug kunnen komen. De velden gemarkeerd met * zijn vereist    [custom-team-slider category="Corrector"]

    Submit your Rating