Moet jij voor je studie een tekst schrijven in het Nederlands, Engels of Frans, dan help ik je graag om de spelfouten hier uit te halen en er een net verhaal van te maken.

 
Expertise: Frans en Geschiedenis
 
Nicole vertelt
Ik ben Nicole van Oostveen; oud-student Geschiedenis en zeer bekwaam in de talen Nederlands, Engels en Frans. (Hiervoor Europees erkende certificaten behaald). Ik kan bijspringen als het gaat om begrijpend lezen van een ingewikkelde tekst of het maken van een samenvatting die helder en nauwkeurig gebaseerd is op enkel de stof die jij nodig hebt. Als je een nieuwe taal gaat leren is dat een uitdaging. Elke taal heeft weer haar eigen regels en die zijn niet altijd logisch. Maar er zijn veel manieren om een taal onder de knie te krijgen en daarvoor een manier te vinden die bij jou past. En hoe weet je nu wat bij je past? Voorafgaand aan een bijles bespreek ik dat met jou. Met extra uitleg en gerichte oefeningen help ik je beter te worden in een taal. Maar ik kijk ook hoe je de stof leert en ik geef je tips om slimmer te leren. Natuurlijk zorg ik daarbij voor afwisseling met behulp van audio-visueel materiaal, denk hierbij maar aan liedjes, filmfragmenten en een stukje lezen uit de meest bekende kranten.
 
Waar het om geschiedenis gaat; tijdens mijn studie heb ik daar heel wat verslagen, betogen en scripties over moeten maken. Ik weet dat daar heel wat lees-en archiefwerk bij komt kijken. Hoe behoud je dan het overzicht en waarop baseer je de selectie bronnen en literatuur? Ook kan ik je tips geven bij het kiezen van een interessant en goed afgebakend onderwerp. Waar wil je meer over weten? Over Napoleon en de slag bij Waterloo zijn al tal van boeken verschenen. In al die informatie daarover dreig je te gaan verzuipen. Als je het afbakent door je te verdiepen in de vraag; Hoe lukte het Napoleon terug te keren vanuit zijn ballingschap op het eiland Elba? of specifieker nog; Wat is de historische waarde van de memoires die Napoleon schreef op het eiland Sint Helena? ben je al een goed eind op weg.

 

Meer docenten