Leren studeren - neem studiebegeleiding

 

Studeren kan soms flink uitdagend zijn en dan is studiebegeleiding van Scriptium een goed idee. Of je nou een voltijds- of deeltijdstudie volgt, een studie vergt veel aandacht en energie. In tegenstelling tot wat veel studenten denken, kan studeren aangeleerd worden. Het is als het ware een vaardigheid die je kunt ontwikkelen. Daarom is het niet gek om met iemand samen te werken aan je studie of te leren studeren. Als jij soms met de handen in het haar zit te midden van de tentamens, essays, presentaties en scripties, staan de studiebegeleiders van Scriptium voor je klaar om jou begeleiding op maat te bieden. Deze studiebegeleiding is er voor hbo-, wo- en mbo-niveau.

Studiebegeleiding:

Onze studiebegeleiders:

  • 1 t/m 2 uur begeleiding
  • €54,95 per uur
  • 3 t/m 8 uur begeleiding
  • €51,95 per uur

Studiebegeleiders bij Scriptium

 

Onze begeleiders zijn allemaal sterk didactisch onderlegd en hebben een passie voor het begeleiden en helpen van studenten. Ze kennen het klappen van de zweep en hebben ooit zelf gezwoegd in de collegebanken. Elke begeleider heeft een uniek begeleidingsprofiel. Zo heeft de een affiniteit met, bijvoorbeeld, rechten, en de ander heeft zich weer gespecialiseerd in marketingonderzoek en businessopleidingen. Voor elke studierichting en voor elk opleidingsniveau is er wel een begeleider beschikbaar. Er is dus studiebegeleiding hbo, studiebegeleiding mbo en studiebegeleiding wo. Het maakt dus niet uit wat je studeert, Scriptium heeft een begeleider klaar staan.

Ten tweede is locatie ook geen punt. Onze studiebegeleiders wonen en werken in heel Nederland en je bepaalt als student zelf waar je graag begeleiding wil ontvangen. Je kunt samen afspreken in de bibliotheek van je onderwijsinstelling in Amsterdam, bij jou thuis in Utrecht of in een café in Tilburg. Op deze manier hoeft je niet ver te reizen en gaat er geen tijd verloren. Natuurlijk is het ook mogelijk om studiebegeleiding via een digitale route te ontvangen.

studiebegeleiding - afbeelding 2

Doelgerichte studiebegeleiding

 
Ben je bezig met je scriptie en gaat het niet helemaal van een leien dakje? Dan kun je studiebegeleiding bij je scriptie inschakelen van Scriptium in de vorm van scriptiebegeleiding. Deze scriptiebegeleiders kunnen je helpen met het schrijven van je tekst, het opzetten van een onderzoeksvoorstel of het afronden van het proces in het algeheel.
Je komt in aanraking met statistiek tijdens je hbo- of wo-studie in de vorm van een verplicht vak, een keuzevak of tijdens je scriptieproces als je gekozen hebt voor een kwantitatief onderzoek. Voor hulp bij statistiek kun je prima bij Scriptium terecht.
Voor studiebegeleiding specifiek gericht op het halen van moeilijke tentamens biedt Scriptium tentamentraining. Deze trainingen worden gegeven door tentamentrainers die we persoonlijk voor je uitkiezen en die je vervolgens binnen 4 tot 6 klaarstomen voor het tentamen zelf.
Moet je een portfolio opstellen voor je studie en gaat dat niet helemaal soepel? Dan zijn onze studiebegeleiders er voor hulp bij je portfolio in de vorm van begeleiding bij het schrijven, hulp bij het verzamelen of ondersteuning bij het algemeen plannen en motiveren.
Misschien heb je meer moeite met de stof van een bepaald vak. In dat geval kan vakgerichte bijles helpen om te zorgen dat je weer mee kunt komen met je colleges. Bijles wordt door Scriptium gegeven op hbo-niveau, wo-niveau en op alle niveaus voortgezet onderwijs.

Studiebegeleiding op maat

 
Het is belangrijk om te weten dat studiebegeleiding van Scriptium niet werkt volgens een vast schema of protocol. Het persoonlijke verzoek van de student is leidend. Het gaat er dus om wat jij precies nodig hebt en wil ontvangen. Het kan zijn dat je vastloopt met een specifiek vak of een specifiek tentamen en daar hulp bij wil krijgen. Als je bijvoorbeeld een verzoek stuurt om studiebegeleiding bij het leren voor je eerste statistiektentamen, sturen we direct een statistiekexpert jouw kant op, of zorgen we dat jou online kan begeleiden. Dezelfde expert kan ook helpen bij, bijvoorbeeld, het verwerken van onderzoeksresultaten in je scriptie of bij het leren omgaan met SPSS. Een ander voorbeeld van studiebegeleiding is een begeleider die vaker bij je langs komt. Als je bijvoorbeeld problemen hebt met plannen en vooral rondom drukke tentamenperiodes de bomen door het bos niet meer ziet, kun je een begeleider bij Scriptium inhuren die elke tentamenperiode langskomt om samen een planning te maken en samen te studeren. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe fijn het is om stof met iemand door te nemen die zich gespecialiseerd heeft in het onderwerp. Samen leren is dus zeer bevorderlijk.
studiebegeleiding - afbeelding 3

Tekst en taal

 
Het is tevens mogelijk om samen met een studiebegeleider educatieve teksten te schrijven en op te stellen. Onderzoeksopzetten, scripties, essays, verslagen, het zijn allemaal vaste onderdelen van een opleiding. Scriptium is een begeleidings- en een correctiebureau. Dat betekent dat je, na het ontvangen van begeleiding, een tekst kan laten nakijken op taal, structuur en/of inhoud. Bijna al onze begeleiders zijn tevens taalspecialisten, dus tijdens de begeleiding wordt er indien gewenst ook gelet op taal.

Presentaties

 
Een onmisbaar onderdeel van de meeste opleidingen is de presentatie. Deze interactieve vorm van educatie wordt steeds populairder op hogere onderwijsinstellingen en studenten worden steeds vaker blootgesteld aan presentatie-eisen. Een presentatie dient niet alleen inhoudelijk kwalitatief te zijn, presentatievaardigheden zijn ook zeer van belang. Scriptium heeft begeleiders in dienst die zich gespecialiseerd hebben in het geven en maken van presentaties. Zij kunnen samen met de student een presentatie maken en samen oefenen. Ben je vaak op van de zenuwen? Dan heeft een studiebegeleider van Scriptium de juiste tips & tricks in huis om je te kalmeren en te helpen.
studiebegeleiding - afbeelding 1

Studiebegeleiding in het Engels

 
Sommige opleidingen worden in het Engels gegeven. Of je nu zelf Engels als eerste taal spreekt of niet, het kan voordelig zijn om de studiebegeleiding dan ook in het Engels te ontvangen. Blootstelling aan een (tweede) taal is immers één van de beste manieren om een taal aan te leren. Scriptium biedt studiebegeleiding in het Engels. Je geeft simpelweg aan bij het indienen van je verzoek dat je graag een Engelssprekende begeleider wil en wij zoeken precies de goede begeleider voor je. Daarnaast kan de studiebegeleiding in het Nederlands gegeven worden met als doeleinde te leren in het Engels te studeren of scripties te schrijven. Academic English is een taal apart en het kan wenselijk zijn om van een Nederlandssprekende begeleider les te krijgen over Engels in academisch publicaties.
Kamp je met een gebrek aan motivatie? Gaat het leren moeilijk, of heb je hulp nodig bij een bepaald vak? Neem dan een studiebegeleider van Scriptium in de hand door ons ons via onderstaande box te contacteren. De velden gemarkeerd met * zijn vereist  [custom-team-slider category="Bijlesdocent"]

  Submit your Rating