Leren studeren - neem studiebegeleiding

 

Studeren kan soms een flinke uitdaging zijn. Vooral als je je moet voorbereiden op tentamens of een scriptie moet schrijven. In zulke perioden kan studiebegeleiding van Scriptium een goed idee zijn. Of je nou een voltijds- of deeltijdstudie volgt, een studie vergt veel aandacht en energie. In tegenstelling tot wat veel studenten denken, kan studeren aangeleerd worden. Het is als het ware een vaardigheid die je kunt ontwikkelen. Daarom is het niet gek om met iemand samen te werken aan je studie of te leren studeren. Als jij soms met de handen in het haar zit te midden van tentamens, essays, presentaties en scripties, staan de studiebegeleiders van Scriptium voor je klaar om jou begeleiding op maat te bieden. Deze studiebegeleiding is er voor hbo-, wo- en mbo-studenten.

Studiebegeleiding

Onze studiebegeleiders

Studiebegeleiders bij Scriptium

 

Onze begeleiders zijn allemaal sterk didactisch onderlegd en hebben een passie voor het begeleiden van studenten. Ze kennen het klappen van de zweep en hebben ooit zelf gezwoegd in de collegebanken. Elke begeleider heeft een uniek begeleidingsprofiel. Zo heeft de een affiniteit met rechten, de ander heeft zich weer gespecialiseerd in marketingonderzoek en business. Voor elke studierichting en elk opleidingsniveau hebben wij een begeleider beschikbaar. Er is dus studiebegeleiding voor studenten hbo, mbo en wo. Het maakt niet uit wat je studeert.

Onze studiebegeleiders wonen en werken in heel Nederland. Je bepaalt als student zelf waar je graag begeleiding wil ontvangen. Je kunt samen afspreken in de bibliotheek in Amsterdam, bij jou thuis in Utrecht of in een café in Tilburg. Op deze manier hoeft je niet ver te reizen en gaat er geen tijd verloren. Natuurlijk is het ook mogelijk om studiebegeleiding via Zoom of Teams te ontvangen.

  • 1 t/m 2 uur begeleiding
  • €61,95 per uur
  • 3 t/m 8 uur begeleiding
  • €58,95 per uur

Studiebegeleiding op maat

 

De studiebegeleiding van Scriptium is vooral persoonlijk en studentgericht. Jouw unieke verzoek is leidend. Het gaat erom wat je precies nodig hebt en wilt ontvangen. We zorgen ervoor dat je gekoppeld wordt aan een studiebegeleider die bij jou past, zodat er altijd een klik is. Het kan zijn dat je vastloopt met een specifiek vak en daar hulp bij wil krijgen. Als je bijvoorbeeld een verzoek stuurt om begeleiding bij het leren voor een tentamen statistiek, koppelen we je direct aan een statistiekexpert. Dezelfde expert kan ook helpen bij het verwerken van de resultaten in je scriptie of bij het leren omgaan met SPSS.

Daarnaast kun je studiebegeleiding krijgen van een begeleider die vaker bij je langs komt. Als je bijvoorbeeld problemen hebt met plannen en door de bomen het bos niet meer ziet, kun je een begeleider bij Scriptium inhuren die samen met jou een planning maakt. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe fijn het is om stof met iemand door te nemen die kennis heeft van je vakgebied en onderwerp. Samen leren is dan zeer bevorderlijk.

Studiebegeleiding bij schrijven

 

Het is mogelijk om samen met een studiebegeleider teksten te schrijven en op te stellen. Portfolio’s, scripties, essays, verslagen, het zijn allemaal vaste onderdelen van een opleiding. Bij Scriptium kun je begeleiding krijgen bij het schrijven van je scriptie. Bijna al onze begeleiders zijn ook taalspecialisten. Tijdens de begeleiding wordt op jouw verzoek gelet op de taal van je scriptie. Ook via onze online nakijkservice kun je een tekst laten nakijken op taal, structuur en inhoud.

Studiebegeleiding bij presentaties

 

Een onmisbaar onderdeel van de meeste opleidingen is de presentatie. Deze vorm van educatie wordt steeds populairder op hogere onderwijsinstellingen en studenten worden steeds vaker blootgesteld aan presentatie-eisen. Een presentatie dient niet alleen inhoudelijk sterk te zijn. Ook presentatievaardigheden zijn zeer van belang. Scriptium heeft begeleiders die bekwaam zijn in het geven en maken van presentaties. Zij kunnen samen met jou een presentatie opzetten en oefenen. Ben je vaak op van de zenuwen? Dan heeft een studiebegeleider van Scriptium de juiste tips en tricks om je te kalmeren en te helpen.

Studiebegeleiding in het Engels

 

Sommige opleidingen worden in het Engels gegeven. Of je nu zelf Engels als eerste taal spreekt of niet, het kan voordelig zijn om de studiebegeleiding in het Engels te ontvangen. Blootstelling aan een tweede taal is namelijk één van de beste manieren om de taal aan te leren. Daarom biedt Scriptium ook studiebegeleiding in het Engels. Bij het indienen van je verzoek geef je aan dat je graag een Engels sprekende begeleider wil. Wij zoeken dan precies de goede begeleider voor je.

Onze studiebegeleiding kan ook in het Nederlands gegeven worden om in het Engels te leren studeren of scripties te schrijven. Academic English is een taal apart. Het kan wenselijk zijn om van een Nederlands sprekende begeleider les te krijgen over Engels in academisch onderzoek.

studiebegeleiding - afbeelding 2

Doelgerichte studiebegeleiding

 

Ben je bezig met je scriptie en gaat het niet helemaal van een leien dakje? Dan kun je begeleiding tijdens het schrijven van je scriptie inschakelen, in de vorm van scriptiebegeleiding. Onze scriptiebegeleiders kunnen je helpen met het schrijven van je tekst, het opzetten van een onderzoeksvoorstel of het afronden van het proces in z’n geheel.

Tijdens je hbo- of wo-studie kun je als student in aaraking komen met statistiek. Dat gebeurt in de vorm van een verplicht vak, een keuzevak of tijdens het scriptieproces als je gekozen hebt voor een kwantitatief onderzoek. Voor hulp bij statistiek kun je prima bij Scriptium terecht.

Voor studiebegeleiding specifiek gericht op het halen van moeilijke tentamens biedt Scriptium tentamentraining. Deze trainingen worden gegeven door tentamentrainers die we persoonlijk voor je uitkiezen. Zij stomen je binnen 6 tot 9 uur klaar voor het tentamen zelf.

Moet je een portfolio opstellen voor je studie en gaat dat niet helemaal soepel? Dan zijn onze studiebegeleiders er voor hulp bij je portfolio. Zij bieden dan begeleiding bij het schrijven, hulp bij het verzamelen van gegevens of ondersteuning bij het plannen en motiveren.

Misschien heb je meer moeite met de stof van een bepaald vak. In dat geval kan vakgerichte bijles helpen om te zorgen dat je weer mee kunt komen met je colleges. Bijles wordt door Scriptium gegeven op hbo-niveau, wo-niveau en op alle niveaus voortgezet onderwijs.
studiebegeleiding - afbeelding 3

Ben je op zoek naar studiebegeleiding? Vul dan het onderstaand contactformulier in. We koppelen je binnen maximaal 48 uur aan een studiebegeleider die jou kan voorzien van bijles en begeleiding.   Submit your Rating

  [mr_rating_form post_id="82216"]