Hulp bij het studeren

 
Studiebegeleiding rechten is specifiek opgesteld voor rechtenstudenten die hulp zoeken bij het studeren, leren en schrijven van de scriptie. Rechtenstudies staan specifiek bekend om de tekstuele aard van de studie. Het interpreteren, toepassen en maken van de wet is onderhevig aan een diepgaand begrip van semantiek en taalgebruik. Dit maakt de rechtenstudie, naast andere factoren, uniek en geschikt voor het opzetten van een aparte studiebegeleidingstak van Scriptium. Lees hier wat studiebegeleiding rechten inhoudt en wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Studiebegeleiding rechten:

 
    • 1 t/m 2 uur begeleiding
    • €54,95 per uur
    • 3 t/m 8 uur begeleiding
    • €51,95 per uur

Stromingen

 
Rechtenstudies in Nederland kennen enkele stromingen. De gedeelde factor is recht en wetgeving, maar de stromingen zijn anders en dienen allemaal anders benaderd te worden. Studiebegeleiding rechten heeft voor elke rechtenstroming begeleiders beschikbaar. Er zijn begeleiders voor fiscaal recht, Europees recht (internationaal recht), notarieel recht of Nederlands recht. Voor de zijtakken van Nederlands recht, privaatrecht, arbeidsrecht, strafrecht, bestuursrecht, staatsrecht of financieel recht, zijn tevens begeleiders beschikbaar.

Voorbeelden van studiebegeleiding

 
Maar wat houdt studiebegeleiding rechten nu eigenlijk precies in? Het is dus maar net wat je zelf wil. We richten onze studiebegeleiding in volgens de persoonlijke wens van de student. Het begint allemaal bij het verzoek dat je indient. Vervolgens bepaal je zelf de locatie, invulling en intensiviteit van de begeleiding. Misschien heb je een begeleider maar enkele uurtjes nodig om te helpen bij jurisprudentieonderzoek voor een opdracht. Dan is het mogelijk om af te spreken met een begeleider op een locatie van jouw keuze. Wellicht heb je liever dat een begeleider een keer in de zoveel tijd langskomt om te helpen met plannen en motiveren. Het is allemaal mogelijk

Locatie of online

 
Studiebegeleiding rechten kan overal in Nederland en België ingehuurd worden. We sturen de begeleider naar jou toe. Dat betekent dat je bij jou thuis kan werken of kan afspreken op een openbare werkplek zoals een studiecentrum of bibliotheek. In alle steden met hoogst kwalitatieve rechtenstudies (Nijmegen, Amsterdam, Groningen, Leiden, etc.) hebben we begeleiders gesitueerd. Daarnaast is het mogelijk studiebegeleiding online te ontvangen. De meeste hulpvragen kunnen online behandeld worden middels een digitale route. In dit geval hoeft je jouw kamer niet te verlaten en heb je alle document direct bij de hand.
studiebegeleiding rechten - afbeelding 1

Scriptiebegeleiding

 
Studiebegeleiding rechten wordt aangevuld door scriptiebegeleiding van Scriptium. Deze begeleiders hebben zich specifiek gespecialiseerd in het begeleiden van rechtenstudenten die aan het afstuderen zijn en/of hun scriptie schrijven. In principe werkt de begeleiding hetzelfde als algemene studiebegeleiding, alleen wordt de begeleiding toegespitst op het uitvoeren van wetenschappelijk en academisch rechtenonderzoek.

Correctiediensten

 
Als laatste vullen we studiebegeleiding rechten aan met onze correctiediensten. Zoals eerder gezegd is het voor rechtenteksten zeer belangrijk dat de semantiek en het taalgebruik klopt. Een contract kan vallen of staan met het juiste taalgebruik. Dit geldt tevens voor studiedocumenten als scripties, essays en opdrachten. Daarom biedt Scriptium tekstcorrectie specifiek voor rechtenteksten en educatiedocumenten. Laat je tekst nakijken op taal, structuur en inhoud binnen 20 uur, 48 uur of 7 dagen. Stel zeker dat je beoordeling niet lager uitvalt door slordigheden in de tekst of een incorrect toegepaste stijl.
studiebegeleiding rechten - afbeelding 2

Structuur en inhoud

 
Wat de correctiediensten van Scriptium uniek maakt is de mogelijkheid om je rechtentekst te laten nakijken op structuur en inhoud. De expert bekijkt dan, naast het taalgebruik, de structuur en inhoud van de tekst en zorgt voor diepgaande feedback waarmee jij jouw tekst kan optimaliseren. Heb je echt overal aan gedacht? Zit je redenatie logisch in elkaar? Past je jurisprudentieonderzoek bij het doel van je tekst? Een rechtenexpert van Scriptium geeft antwoord op deze vragen en zorgt dat je een zo hoog mogelijke beoordeling kan halen voor je werk.

Wil je graag hulp bij het studeren? Of wil je graag eerst meer informatie over alle diensten van Scriptium? Vul dan het onderstaand contactformulier in en we zullen zo spoedig mogelijk reageren.