studeren in den haag - afbeelding 1

Studeren in Den Haag

“Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen.” Dat Den Haag aan het uitgroeien is tot een van de grotere studentensteden in Nederland is niet zo gek. Je vindt hier namelijk 7 onderwijsinstellingen waarvan 5 hogescholen en 2 universiteiten. En wellicht nog belangrijker: het strand ligt om de hoek en je hebt keuze uit meer dan 450 cafés om in je vrije tijd een drankje te doen. Dit zijn eigenlijk al genoeg redenen om in Den Haag te gaan studeren. Maar wil je nog meer weten over studeren in Den Haag? Lees dan verder.

De stad Den Haag

Als je gek bent van de zee en het strand, dan is Den Haag de perfecte uitvalsbasis voor jou. Den Haag is namelijk de enige grote stad aan de zee in Nederland. Binnen 15 minuten sta jij met je blote voeten in het zand bij het strand van Scheveningen. Maar dat is niet het enige dat Den Haag uniek maakt. Den Haag heeft een hoog koninklijk allure. De stad heeft veel historische monumenten, musea, paleizen en bezienswaardigheden. Ook is het natuurlijk de woon- en werkplek van onze koning.

Naast het strand en de koninklijke allure, heeft Den Haag nog veel meer te bieden. Er is in deze stad zeker voor ieder wat wils. Zo vind je er gave hotspots, unieke restaurantjes, bijzondere festivals en toffe musea. Loop eens rondje door de verschillende hofjes en doe een drankje op een van de terrassen. Of ga eens naar het Mauritshuis om het ‘Meisje met de Parel’ van Vermeer te aanschouwen of breng een bezoekje aan het Buitenmuseum aan de Bierkade.

Studies in Den Haag

Ieder jaar groeit Den Haag verder uit tot grote studentenstad. Momenteel studeren er meer dan 30.000 studenten in deze leuke stad. Het aanbod aan studies in Den Haag is ook enorm. Zo heb je keuze uit 5 hogescholen.

De grootste en populairste hogeschool in Den Haag is De Haagse hogeschool. Hier studeren bijna 20.000 studenten, verdeeld over 40 verschillende studies. Ook aan de Hogeschool InHolland heb je keuze uit een tal van studies. De Hotelschool in Den Haag, voluit ook wel de International University of Hospitality Management The Hague, is zeker aan te raden als je een hospitality-studie wil volgen. Liever een studie in de richting van kunst en cultuur? Dan is wellicht Het Koninklijk Conservatorium of De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), de oudste kunstacademie van Nederland, wel iets voor je.

Niet op zoek naar een hbo-studie, maar naar een universitaire studie? Dan kun je ook in Den Haag terecht. Den Haag heeft geen eigen universiteit, maar heeft zowel een campus van de Universiteit van Leiden als een campus van de Technische Universiteit Delft. De Universiteit van Leiden biedt 6 van haar 7 faculteiten aan op de campus in Den Haag.

Wil je graag afstuderen in Den Haag? Dan kun je jouw scriptie schrijven voor één van de honderden instanties die stageplekken en afstudeerplekken bieden aan studenten in Den Haag en omstreken. En voor hulp bij het afstuderen kun je uitstekend terecht bij Scriptium voor scriptiebegeleiding.

Het studentenleven in Den Haag

Uitgaan en genieten van een hapje en drankje; dat kan zeker in Den Haag. Het leuke aan deze stad is dat het ook wel bekend staat als de muziekstad. Elke avond kun je wel ergens genieten van livemuziek en zo nieuwe muziek ontdekken.

De beste plek om te genieten van een groot of klein concert is bij Het Paard. Liever een drankje en een dansje? Ook dat kan in Den Haag. Je vindt hier namelijk meer dan 450 verschillende kroegjes. De bekendste uitgaansplekken zijn te vinden aan Het Plein en De Grote Markt. Aan deze pleinen liggen meerdere leuke kroegjes en restaurants waar tot in de late uurtjes geborreld wordt. Populaire uitgaansgelegenheden op Het Plein zijn ‘Millers’ en ‘D Cuisine’. Doordeweeks zijn de uitgaansgelegenheden vaak open tot een uurtje of 03:00 uur en in het weekend tot ongeveer 05:00 uur. Echte studentenavonden zijn voornamelijk op donderdag.

In de zomer kun je genieten op een van de vele terrassen in Den Haag. Maar wat eigenlijk nog wel leuker is, is in de zon genieten van een koud biertje bij een van de vele strandtentjes aan het strand van Scheveningen.

Studentenverenigingen in Den Haag

Als student heb je in Den Haag voldoende keuze uit verschillende verenigingen. Je vindt hier de traditionele studentenverenigingen, maar er zijn ook veel verenigingen te vinden die zich focussen op sport, muziek, religie of cultuur. De leukste en makkelijkste manier om medestudenten te leren kennen, is door je aan te sluiten bij een traditionele studentenvereniging. Je ontmoet hier studenten van verschillende studies en gaat regelmatig borrelen, dineren of leuke activiteiten doen.

In Den Haag heb je keuze uit maar liefst 20 studentenverenigingen. Er zit er dus vast en zeker een bij waar jij bij past. De oudste en meest diverse studentenvereniging is de Haagse Studenten Vereniging (HSV), die al bestaat sinds 1929. Andere studentenverenigingen zijn AIESEC, Navigators Studentenvereniging Den Haag, MashriQ en INTAC.

Laat een reactie achter