SPSS analyse laten uitvoeren?

 

Leren omgaan met SPSS maakt deel uit van het curriculum van opleidingen bij hogere onderwijsinstellingen. Bijna elk kwantitatief onderzoek, of het nu voor een scriptie is of niet, vereist een SPSS-analyse van de verkregen gegevens. Met zo’n analyse wordt zeker gesteld dat de gegevens objectief en nauwkeurig geïnterpreteerd worden. Ook dient de conclusie die volgt uit de interpretatie zo valide en betrouwbaar mogelijk te zijn. Een dergelijke analyse dient ook opgenomen te worden in jouw scriptie. Misschien wil je een SPSS analyse laten uitvoeren? Het uitbesteden van je SPSS-analyse wordt doorgaans niet geaccepteerd door onderwijsinstellingen. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen andere opties zijn.

Begeleiding bij werken met SPSS

 

Veel onderzoekers binnen de sociale en economische wetenschappen zijn niet direct SPSS-experts. Toch moet je als student een SPSS-analyse naar behoren uitvoeren. Niet alleen moet alles wiskundig kloppen, je moet ook nog eens de goede keuzes maken om te zorgen dat je jouw resultaten zo valide mogelijk verwerkt. Maar hoe doe je dat als je niet wiskundig onderlegd bent? Of als je geen kennis hebt van SPSS, of nooit eerder met het programma gewerkt hebt? Je eerste ingeving is misschien: ‘Ik wil de SPSS analyse laten uitvoeren’. Wij zeggen: doe het liever samen met een expert.

Hulp bij SPSS in je scriptie

 

Scriptium heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van studenten die hun scriptie schrijven. SPSS-analyses zijn onderdeel van het uitvoeren van onderzoek. We hebben afgestudeerde statistiekbegeleiders die zeer vaardig zijn met SPSS en studenten helpen bij het uitvoeren van hun SPSS-analyse.

Een SPSS analyse volledig door iemand anders laten uitvoeren is doorgaans geen goed idee. Maar als je specifiek op zoek bent naar hulp bij het toepassen van SPSS, ben je bij ons aan het juiste adres. Samen met je begeleider doorloop je jouw gegevens en voer je de SPSS-analyse uit. Daarna interpreteer je samen de resultaten. Naar wens kun je zelfs met de begeleider het resultatengedeelte van je scriptie en de conclusie die daaruit voortvloeit opstellen. Stuur je verzoek in en we zoeken de begeleider die het beste bij jou past.

spss analyse laten uitvoeren - afbeelding 2

SPSS-analyse opschrijven

 

Misschien wil je jouw SPSS analyse laten uitvoeren omdat je er niet zeker van bent hoe je de resultaten vervolgens moet opschrijven. Dan is er bij ons de optie van een scriptiecorrector die dit hoofdstuk grondig nakijkt. Het is een hele opgave om de gegevens die uit een SPSS-analyse komen, om te zetten in nauwkeurige en objectieve taal.

Het is niet voldoende om in je scriptie een rijtje cijfers te presenteren. Er moet aan de lezer duidelijk gemaakt worden welke cijfers significant zijn, wat ze precies betekenen voor je onderzoek en hoe ze bijdragen aan het antwoord op je onderzoeksvraag. Deze informatie moet daarnaast zo objectief en duidelijk mogelijk opgeschreven worden. Bovendien wordt je scriptie met extra punten beloond als jouw resultatensectie voldoet aan al deze eisen, en alsnog prettig is om te lezen.

De resultatensectie van een onderzoek is vaak langdradig en saai om te schrijven. Het vergt enige taalvaardigheid om de aandacht van de lezer vast te houden. Bij een controle op structuur en inhoud bekijkt onze specialist jouw scriptie. Hij of zij zorgt ervoor dat deze voorzien wordt van feedback. Daarmee kun je jouw scriptie, en resultatensectie, sterk verbeteren. Je kunt op onze website meer informatie vinden over het nakijken van scripties. Ook vind je informatie over onze tarieven en de checklist die fungeert als leidraad bij het nakijken op structuur en inhoud.

spss analyse laten uitvoeren - afbeelding 1

Wil je graag hulp bij het statistische deel van je scriptie? Of wil je graag eerst verder kijken wat Scriptium voor je kan betekenen? Of misschien ben je een bedrijf of instantie die op zoek is naar statistiekhulp? Vul dan het onderstaand contactformulier in en we zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Submit your Rating

[mr_rating_form post_id="81613"]