Scherpste prijs

 

Je kunt bij Scriptium een SPSS analyse laten uitvoeren, zo lang het maar geen analyse is voor je scriptie of schoolvak. Het softwareprogramma SPSS (statistical package for the social sciences), dat momenteel verspreid en onderhouden wordt door softwaregigant IBM, wordt wereldwijd gebruikt als standaardprogramma voor de statistische verwerking van kwantitatieve onderzoeksgegevens binnen de sociale en economische wetenschappen. Zo ook in Nederland is het leren omgaan met SPSS deel van het curriculum van opleidingen bij hogere onderwijsinstellingen. Elk kwantitatief onderzoek, of het nou voor een scriptie is of niet, vereist een SPSS-analyse van de gewonnen gegevens. Middels een dergelijke analyse wordt zeker gesteld dat de gegevens objectief en nauwkeurig geïnterpreteerd worden en dat de conclusie die volgt uit de interpretatie zo valide en betrouwbaar mogelijk is. Een dergelijke analyse dient ook opgenomen te worden in jouw scriptie. Misschien wil je een SPSS analyse laten uitvoeren? Daar kunnen wij direct over zeggen: het uitbesteden van je SPSS-analyse valt onder plagiaat en is strafbaar volgens de Nederlandse wet. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen andere opties zijn.

spss analyse laten uitvoeren - afbeelding 1

Begeleiding bij werken met SPSS

 

Nu is het vaak zo dat onderzoekers binnen de sociale en/of economische wetenschappen niet direct SPSS-experts zijn. Toch moet je als student een SPSS-analyse naar behoren uitvoeren. Wiskundig moet niet alleen alles kloppen, je moet ook nog eens de goede analytische keuzes maken om te zorgen dat je jouw onderzoeksresultaten zo valide mogelijk verwerkt. Maar hoe doe je dat dan als je niet wiskundig onderlegd bent, geen kennis hebt van SPSS of simpelweg nooit eerder met het programma gewerkt hebt? Je eerste ingeving is misschien: “Ik wil de SPSS analyse laten uitvoeren.” Wij zeggen: doe het samen met een expert.

spss analyse laten uitvoeren - afbeelding 2

SPSS en je scriptie

 
Scriptium is een scriptiecorrectiebureau en heeft zich daarom gespecialiseerd in het corrigeren van scripties en het begeleiden van studenten die hun scriptie schrijven. SPSS-analyses zijn onderdeel van het uitvoeren van onderzoek voor scripties. We hebben specifieke statistiekbegeleiders in dienst die vaardig zijn met SPSS en studenten kunnen helpen bij het uitvoeren van de SPSS-analyse van hun kwantitatieve gegevens. Als je dus specifiek op zoek bent naar hulp bij het toepassen van SPSS en als je weet dat een SPSS analyse laten uitvoeren een slecht idee is, ben je bij ons aan het juiste adres. Samen met je begeleider doorloop je jouw gewonnen gegevens en voer je de SPSS-analyse uit. Daarna interpreteer je samen de resultaten en naar wens kun je zelfs samen met de begeleider de resultatensectie van je scriptie en de conclusie die daaruit voortvloeit opstellen. Stuur je verzoek in op onze begeleidingspagina en we zoeken de begeleider die het beste bij jou past.
laten uitvoeren spss analyse - icoon 1

SPSS-analyse opschrijven

 
Misschien wil je jouw SPSS analyse laten uitvoeren omdat je er niet zeker van bent hoe je de resultaten vervolgens moet opschrijven. Dan is er de optie tot een scriptiecorrector die jouw resultatensectie grondig nakijkt. Het is een hele opgave om de numerieke gegevens die uit een SPSS-analyse komen, om te zetten in nauwkeurige en objectieve taal. Het is niet voldoende om in je scriptie een rijtje cijfers te presenteren. Er moet aan de lezer duidelijk gemaakt worden welke cijfers significant zijn, wat ze precies betekenen voor je onderzoek en hoe ze bijdragen aan het antwoord op je onderzoeksvraag. Deze informatie moet daarnaast zo objectief en sluitend mogelijk opgeschreven worden. Bovendien wordt je scriptie met extra punten beloond als jouw resultatensectie voldoet aan al deze eisen, en dan alsnog prettig is om te lezen. De resultatensectie van een onderzoeksbeschrijving is doorgaans zeer langdradig en saai om te schrijven, en om te lezen, en het vergt enige taalvaardigheid om de aandacht van de lezer vast te houden. Bij een controle op structuur en inhoud bekijkt een taalspecialist jouw scriptie en zorgt hij of zij dat je voorzien wordt van feedback waarmee je jouw scriptie, en resultatensectie, kan optimaliseren. Voor meer informatie over onze checks, onze tarieven en de checklist die fungeert als leidraad bij het nakijken op structuur en inhoud, verwijzen we je door naar de corresponderende webpagina’s.
laten uitvoeren spss analyse - icoon 2

Wil je graag hulp bij het statistische deel van je scriptie? Of wil je graag eerst verder kijken wat Scriptium voor je kan betekenen? Of misschien ben je een bedrijf of instantie die op zoek is naar statistiekhulp? Vul dan het onderstaand contactformulier in en we zullen zo spoedig mogelijk reageren.