Scriptie nakijken op taal en structuur?

Bij Scriptium kun je jouw scriptie of verslag laten nakijken op taal en structuur voor de laagste prijzen. Binnen 20 uur, 48 uur of 7 dagen kijkt een professionele corrector jouw document van voor naar achter na. We markeren alle taalfouten, kijken naar woordkeuze en stijl, en beoordelen de structuur binnen paragrafen en hoofdstukken. We doen dit met behulp van de functie ‘wijzigingen bijhouden’. Na de correctie kun je dus precies zien wat er allemaal veranderd is.

Zorg dat jouw scriptie foutloos op het bureau van je beoordelaar beland. Laat je scriptie nakijken door echte professionals.

Taal

Structuur

Inhoud

Scriptie nakijken op inhoud?

Als aanvulling op de controle op taal en structuur, kun je inhoudelijke feedback ontvangen van onze correctoren. Zij plaatsen dan commentaar in de kantlijn van je document over de inhoud van je tekst. Denk hierbij aan de afbakening van je hoofdvraag, de relevantie van modellen in je theorie en de verdeling van informatie over verschillende hoofdstukken. Het is bovendien mogelijk om je feedback van school en beoordelingsformulier mee te sturen, zodat de corrector daar rekening mee kan houden.  

Verbeter jouw scriptie met de feedback van Scriptium, en zorg voor een zo hoog mogelijk cijfer.

Wie kijkt jouw scriptie na?

"Als lerarenopleider heb ik jarenlang scripties begeleid en beoordeeld. Ik help je graag om tot een goede onderzoeksvraag te komen en jouw ideeën helder op papier te krijgen. Mijn inhoudelijk commentaar is scherp, to-the-point en zeer bruikbaar."
"Als voormalig docent aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en aan de opleiding Sportmarketing van de Hogeschool Rotterdam kan ik helpen met schrijfopdrachten en natuurlijk met je bachelor- en masterscriptie"
"Als gepromoveerd psychologisch onderzoeker beschik ik over uitgebreide ervaring met het opstellen en uitvoeren van gedegen onderzoek, en met het redigeren van academische stukken. Mijn taalniveau is zeer hoog, zowel in het Engels als Nederlands."
"Ik ben in staat om elke Nederlandstalige of Engelstalige tekst naar een hoger niveau te tillen. Na jarenlange ervaring als scriptiebegeleider en -corrector kan ik de pijnpunten in jouw tekst snel herkennen. Mijn specialisme? Biologie!"

Hoe betrouwbaar is Scriptium?

Scriptium heeft sinds de oprichting in 2014 al duizenden studenten geholpen met het nakijken van scripties. Ook hebben we zeer veel ervaring met het geven van scriptiebegeleiding, bijles en statistiekbegeleiding. Al onze studenten hebben hun ervaringen gedeeld op Facebook, Klantenvertellen en Google Reviews. Ook op onze eigen website kunnen klanten reviews achterlaten. Je kunt ze allemaal bekijken via deze link.

Ook een review achterlaten? Kies jouw kanaal en vertel jouw medeleerlingen hoe je de diensten van Scriptium ervaren hebt. Wil je ons liever direct een bericht sturen? Dan kan dat natuurlijk ook!

review trustpilot cut out

Veelgestelde vragen over nakijken

Scriptium biedt meer scriptiecorrectie voor minder geld. Een complete en hoogwaardige service, waarbij we je scriptie nakijken op zowel taal en structuur als op inhoudDit alles voor één van de laagste tarieven in Nederland. Naast het nakijken van taalfouten, controleren we dus ook de logica, opzet, inhoud en structuur van je scriptie. Daarmee is Scriptium uniek in Nederland en kan het voor jou het verschil zijn tussen wel of niet slagen. Daarnaast kun je bij ons terecht voor scriptiebegeleiding en SPSS-hulp. We geven je de persoonlijke benadering en aandacht die je verdient, en je kunt bij ons altijd terecht met vragen of opmerkingen.

 • Corrigeren van taalfouten en spelfouten
 • Verbeteren van stijlfouten en foute interpunctie
 • Herformuleren van onlogische of kromme zinnen
 • Nakijken van zins- en tekststructuur
 • Toelichting op de correctie en extra feedback
 • Professionaliseren van toon en woordkeuze

Bij het nakijken van de inhoud van je scriptie letten we voornamelijk op de volgende punten:

 • Controle opbouw scriptie
 • Aanscherpen onderzoeksvraag
 • Sluit de theorie aan op onderzoeksvraag?
 • Is de bespreking van methode compleet?
 • Sluit de conclusie aan op het onderzoek?
 • Wijzen op onnodige herhalingen en ontbrekende delen
 • Bekijken of je een logische redeneerlijn volgt

Vanzelfsprekend is het geven van feedback op inhoud en opbouw gebonden aan limieten, en afhankelijk van de kennis van een corrector. Omdat de interpretatie van tekst gedeeltelijk subjectief is, zullen geen twee personen precies dezelfde mening hebben over een gehele tekst.

Noot: Scriptium is een nakijkservice en schrijft geen inhoudelijke stukken erbij. Ook het verlengen of inkorten van je scriptie behoort niet tot de service. Het controleren van statistische berekeningen maakt deel uit van onze dienst scriptiebegeleiding. Hiervoor hebben we speciale statistiekbegeleiders.

De scriptiehulp van Scriptium is gemiddeld 30% goedkoper dan die van andere bureaus of particulieren. Daar waar andere bedrijven zich bij het nakijken van een scriptie limiteren tot een grammaticale check, kun je bij ons je scriptie ook op structuur en inhoud laten nakijken. En dat voor een lagere totaalprijs. Op onze prijzenpagina kun je zelf bepalen hoeveel je aan onze hulp wilt uitgeven. Dit doe je door het aantal woorden van je tekst in te vullen en aan te geven hoe snel je je scriptie terug wilt. Ook voor onze begeleidingsdienst ben je goedkoper uit. De prijzen voor scriptiebegeleiding staan op deze pagina.

Scriptium is één van de weinige correctiebureaus dat ook (grondig) op inhoud corrigeert. Daarom moeten wij wel de beste correctoren aannemen. Niet alleen dienen zij op vlak van taal uit te blinken, zij moeten ook inhoudelijke fouten in een scriptie kunnen detecteren. Ook dienen zij hun feedback op een begrijpelijke manier te kunnen geven. Dat vergt veel vaardigheid en ervaring met het schrijven van teksten.

Onze correctoren hebben meegedongen naar literaire prijzen, hebben meegeschreven aan academische boeken of zijn jarenlang actief geweest in het onderwijs. Zij worden door Scriptium periodiek gecoacht. Hun kennis wordt om de zoveel tijd bijgespijkerd. Door onze strenge selectieprocedure garanderen wij een zeer hoog correctieniveau. De enthousiaste reacties van vele studenten die we op de site en social media binnenkrijgen, stimuleren ons om steeds de hoogste kwaliteit te leveren.

We corrigeren je verslag of scriptie zeer secuur en proberen geen taalfout over het hoofd te zien. We maken daarbij gebruik van de functie ‘wijzigingen bijhouden’ in Word. Daarmee stellen we je in de gelegenheid onze aanmerkingen te accepteren of te negeren. Bekijk concrete voorbeelden van onze taalkundige en inhoudelijke correctie. Bij het nakijken doorlopen we de hele tekst van je onderzoek en passen we aan de hand van ons correctieschema de correctie toe. Je kunt ook een gedeelte van je onderzoek door ons laten corrigeren.

Je kunt bij ons zeker terecht voor het laten redigeren van andere teksten. Onze service en scriptiehulp geldt onder meer voor een:

Upload jouw tekst en geef in het vakje ‘type document’ aan om welk soort document het gaat.

Correctiewerk blijft mensenwerk, en dus kunnen ook correctoren weleens iets over het hoofd zien. Daarnaast is het zo dat er bij bepaalde stukken verschil in interpretatie kan zijn tussen onze corrector en je schoolbegeleider. Wij doen er alles aan om je de beste en meest complete scriptiehulp te bieden. Met onze kwaliteitscontrole proberen we te voorkomen dat een corrector taalfouten mist. Je Nederlandse scriptie of Engelse thesis kunnen we ook dubbel controleren.

Sinds het bestaan van Scriptium hebben we nog bijna niemand hoeven teleurstellen. Door de kwaliteit die we leveren komen veel studenten meerdere keren bij ons terug. Als je een klacht hebt of ergens ontevreden over bent, neem dan contact met ons op. Na behandeling daarvan, en wanneer je klacht gegrond blijkt, zullen we je een passende oplossing voorstellen. Voor fouten die na onze correctie zijn ontstaan, kunnen we echter niet verantwoordelijk gesteld worden. Lees meer over onze tevredenheidsgarantie en klachtenprocedure op deze pagina.

Wij zetten alles op alles om je scriptie op vlak van taal en inhoud naar een hoger niveau te tillen. Het is daarentegen niet de bedoeling om je hele scriptie om te gooien. Een goed cijfer is dus mede afhankelijk van de inhoudelijke kwaliteit die je zelf in jouw onderzoek stopt. Maar ook van wat je met onze voorstellen doet. Om je alvast op weg te helpen hebben we de meest voorkomende scriptiefouten op een rij gezet in onze top 100-lijst.

De diensten die Scriptium levert zijn geen 100% garantie om te slagen. Ons slagingspercentage is zeer hoog, maar beoordelingen zijn altijd deels subjectief. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden.

Je kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruik maken van onze nakijkservice en je scriptie naar ons opsturen. Daarnaast hebben wij met scriptiebegeleiding voor bijna elk vakgebied iemand beschikbaar. Heb je vragen, dan kun je die via de chat of mail aan ons stellen. Wij zullen je een eerlijk en compleet antwoord geven. Wanneer we niet telefonisch bereikbaar zijn, kun je ons de hele dag door per mail contacteren, ook in het weekend. Wij zullen dan zo snel mogelijk een antwoord terugsturen.

Dat gaat snel en makkelijk via de link voor het uploaden van je scriptie. Je uploadt jouw Nederlandse scriptie of Engelse thesis, eventueel samen met de feedback van je begeleider. Daarna vul je enkele gegevens in. De prijs wordt mede bepaald aan de hand van het aantal woorden. Als je vervolgens akkoord gaat met de algemene voorwaarden, kun je de betaling verrichten. We zullen dan meteen aan je scriptie werken. De verbeterde versie wordt binnen de door jou gekozen levertijd teruggestuurd.

Als je een essay of scriptie van 5.000 woorden of minder wilt laten nakijken, dan kun je voor een spoedlevering gaan. Je krijgt je gecorrigeerde tekst dan binnen 20 uur in je mailbox. Wanneer je je scriptie bijvoorbeeld om 17:00 hebt opgestuurd, wordt hij de volgende dag vóór 13:00 teruggezonden.

Bestaat je tekst uit meer dan 5.000 woorden? Dan heb je de mogelijkheid deze binnen 48 uur of 7 dagen verbeterd terug te krijgen. Hoe sneller je je scriptie terug wil, hoe hoger het tarief. Het kan zijn dat jouw scriptie ruim binnen de afgesproken termijn wordt teruggezonden, maar nooit later.

Betalen kan bij ons makkelijk en veilig via iDEAL, PayPal, CreditCard of alle andere opties die bestaan voor digitale betalingen. Zodra je je scriptie hebt geüpload en enkele gegevens hebt ingevuld, word je doorverwezen naar de betaalpagina. Tussen het upload- en betalingsmoment zitten drie korte stappen.

Je kunt er volledig op vertrouwen dat de gegevens van jouw thesis niet aan derden zullen worden verstrekt, noch voor commerciële doeleinden zullen worden gebruikt. Alle medewerkers en scriptiehulpen van Scriptium ondertekenen een geheimhoudingsplicht, zoals staat aangegeven in de algemene voorwaarden. Twijfel je alsnog? Haal dan alle persoonlijke informatie uit je document voordat je deze naar ons toestuurt.

Dit bieden we aan als een aparte scriptieservice. Wij kijken dan of je APA-bronnen in de literatuurlijst in een uniforme stijl zijn opgemaakt en of je daarin op de juiste manier verwijst naar artikelen en boeken. Dat wil zeggen volgens de academische standaarden. Contacteer ons via info@scriptium.nl en geef aan dat je je bronnen wilt laten nakijken. De prijs voor de bronnencheck bedraagt €38,95 bij een levertijd van 7 dagen, €44,95 bij 48 uur en €54,95 voor 24 uur. Dit tot en met 3 pagina’s. Daarna komt er €14,95 per pagina bij. De bronnencontrole in de tekst is €19,95. Let er wel op dat we enkel bronnen controleren en corrigeren: we schrijven niet zelf bronverwijzingen.

Onze professionele correctoren zullen de inhoud van je verslag of scriptie nakijken en alle taalfouten corrigeren. We bieden dus meer correctie tegen een zeer gunstig tarief. Wij zullen hierbij echter niet de inhoud volledig omgooien en hele stukken voor jou schrijven. Het schrijven of volledig herschrijven van een scriptie is fraude, en doen we dus niet. Ons doel is te zorgen dat jouw ideeën op de best mogelijke manier gepresenteerd worden. Daarnaast doen we geen bronnenonderzoek voor je. We corrigeren op basis van de bestaande tekst. Je hebt daarbij de keus om de feedback van je begeleider mee up te loaden. Deze zullen wij als algemene leidraad hanteren bij het nakijken. De feedback van je schoolbegeleider dient dan wel begrijpelijk en leesbaar te zijn. De controle van statistische analyses behoort niet tot onze nakijkservice. Voor hulp en begeleiding op vlak van statistiek en SPSS hebben we statistiekexperts.

In de meeste gevallen komt het woordaantal geheel of bijna geheel overeen. Het verschil zal doorgaans 0,02% van het totale aantal woorden in een scriptie of verslag zijn. Soms komt het voor dat de woordtelling van ons uploadsysteem verschilt met die van Microsoft Word. In de meeste gevallen heeft dat met het gebruik van plaatjes te maken, die soms lastig te coderen zijn. In het geval er een te groot verschil is, kun je ons dat laten weten, en dan zullen we daar snel op reageren.

We gaan zowel qua correctie als qua service verder dan andere correctiediensten. Bij het kiezen van je dienst kun je voor een inhoudelijke controle gaan. Scriptium biedt ook scriptiebegeleiding aan tijdens het schrijven van je thesis. Daarbij word je gekoppeld aan een professionele begeleider waarmee je kunt sparren, waaraan je vragen kunt stellen, en die jou van inhoudelijk advies voorziet. Heb je vragen over scriptiebegeleiding? Je kunt hierover contact opnemen met Scriptium via info@scriptium.nl.

Scriptium is groeiende en we doen het hele jaar door een beroep op correctoren. Ben je de Nederlandse of Engelse taal goed machtig en doorzie jij snel problemen in wetenschappelijke teksten? Vind je het bovendien leuk om een scriptie te verbeteren en kun je met vrijheid en verantwoordelijkheid omgaan? Vul dan ons contactformulier in. Geef kort aan wat jouw achtergrond is en wat jouw relevante werkervaring en opleiding zijn. Dan zullen we snel contact met je opnemen.

Heb je een vraag over onze nakijkdienst of wil je meteen je tekst laten controleren? Vul dan het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Wil je dat we je tekst nakijken? Upload dan het document:

  Submit your Rating

  [mr_rating_form post_id="23"]