Je scriptie laten nakijken bij Scriptium

Scriptium kan jouw scriptie nakijken op taal, structuur en inhoud. Op deze pagina lees je meer over deze dienst en over alle mogelijkheden. Zorg dat jouw scriptie zo perfect mogelijk op het bureau van je schoolbegeleider belandt, en dat je een zo hoog mogelijk cijfer haalt. De specialisten van Scriptium staan klaar voor studenten van alle vakgebieden en studies in Nederland en Vlaanderen. We kunnen je hele scriptie binnen 7 dagen, 48 uur, of zelfs 20 uur nakijken. Ontvang een overzichtelijk document met alle wijzigingen en feedback van de corrector die we persoonlijk voor jou hebben uitgekozen.

Taal en structuur

Inhoud

Wat is een correctie op taal en structuur?

Het corrigeren van de taal en zinsstructuur van je scriptie voeren we uit via de functie ‘wijzigingen bijhouden’ van Word. Hiermee wordt het voor jou mogelijk gemaakt om de correcties te accepteren of te weigeren. We verbeteren de taalfouten in de tekst zelf en strepen de verkeerd geschreven woorden door. Ook zorgen we dat de zinsstructuren waar nodig worden verbeterd, zodat je een foutloze tekst krijgt. Via tekstwolken geven we eventueel toelichting op de correctie. Het gehele taalniveau van je scriptie zal hiermee flink worden verhoogd. Je kunt 24 uur per dag je scriptie laten nakijken voor een grondige taalcontrole en een foutloze tekst.

scriptie nakijken kosten - afbeelding 3v

Wat is een correctie op inhoud?

Wij kijken de inhoud van je scriptie zeer secuur na. Bij het nakijken passen we tekstwolken toe of plaatsen we de correctie direct in de tekst. Je krijgt uitgebreide feedback, waarmee je de inhoud van je onderzoek naar een hoger niveau kunt tillen. Voor de voorwaarden van deze speciale hulp kun je een kijkje nemen op deze pagina over onze inhoudelijke correctie. Een dubbele controle behoort ook tot de opties. Wil je eerst de prijs voor het nakijken berekenen? Klik dan op deze link. Voor statistische berekeningen en hulp bij SPSS hebben we aparte begeleiders die jou kunnen helpen. Als je vragen hebt, kun je 7 dagen per week bij ons terecht. 

scriptie nakijken - afbeelding 1 p

Scriptie nakijken op taal en structuur

Laat je scriptie nakijken op taal en structuur en zorg zo dat alle taalfouten uit je scriptie gehaald worden. De corrector let op grammatica, spelling, zinsbouw en woordkeuze, maar ook op professionaliteit, stijl en toon. Een academische tekst moet helder, effectief en objectief zijn. Het taalgebruik moet daar natuurlijk bij aansluiten. Om de toon van je scriptie zo professioneel mogelijk te maken, wordt de spreektaal daar waar nodig aangepakt.

Scriptie nakijken op inhoud

Kies je voor nakijken op inhoud, dan zorgen we ervoor dat je scriptie optimaal in elkaar steekt. De structuur, logica en objectiviteit worden sterk verbeterd. Elke inhoudelijke controle is anders, aangezien deze gebaseerd wordt op jouw persoonlijke onderzoek. Over het algemeen controleren onze correctoren alle onderdelen van je scriptie of verslag. Daar horen onder andere de onderzoeksvraag, conclusie, theorie, methodesectie en de resultaten bij.

Werkwijze - taal en structuur

Onze corrector markeert met behulp van de functie ‘wijzigingen bijhouden’ alle fouten in je Nederlandse of Engelse tekst. Zo kun je na onze correctie zelf zien wat er is aangepast en zelf beslissen of je de aangebrachte wijziging doorvoert. Eventuele verdere uitleg of feedback wordt in opmerkingen in de kantlijn van het document verstrekt. Je kunt je scriptie op ieder moment hier uploaden.

Werkwijze - inhoud

De corrector leest de scriptie en bepaalt of alle onderdelen voldoen aan de eisen. Daarbij horen kwesties als ‘is de onderzoeksvraag voldoende afgebakend?’, ‘beschrijft de doelstelling ook echt de doelstelling?’ en ‘beantwoord de conclusie op deze manier alle vragen?’ Als de corrector vindt dat er zaken niet juist zijn of beter kunnen, plaatst hij of zij een opmerking in de kantlijn van het document.

Kan ik ook andere teksten laten nakijken?

Het plan van aanpak is de voorzet voor de rest van je scriptie. Je vertelt aan je begeleider en beoordelaar wat je precies gaat doen en hoe je het gaat doen. In de eindscriptie is het plan van aanpak vaak de inleiding. Ook voor een correctie van je plan van aanpak kun je bij Scriptium terecht.

Verslagen zijn onderdeel van elke opleiding op elk niveau. Of het nu gaat om reflectieverslagen, onderzoeksverslagen of stageverslagen, de correctoren van Scriptium kunnen jouw tekst uitstekend nakijken. Alle drie de diensten – taal, structuur en inhoud – zijn geschikt voor verslagen in het Nederlands of Engels.

Een portfolio is een verzameling aan teksten, modellen en algemeen materiaal waarmee jij aantoont dat je tijdens je studie hebt opgelet, en waarmee je laat zien wat je hebt opgestoken en hoe je je de stof eigen hebt gemaakt. Ook voor het laten nakijken van je portfolio kun je bij Scriptium terecht.

Als je een universitaire studie doet moet je voor je scriptie eerst een onderzoeksvoorstel inleveren. Deze voorloper van de scriptie bevat een uiteenzetting van je opzet, methodiek, probleemstelling en aanleiding. Ontvang inhoudelijke feedback op je voorstel en zorg dat je jouw scriptieproces zo optimaal mogelijk begint.

Essays kunnen verschillende onderwerpen hebben en verschillen qua woordaantal en eisen. Hoe jouw essay er precies uit moet zien, wordt door je onderwijsinstelling bepaald. Stuur je essay in naar Scriptium voor een correctie en stuur direct het beoordelingsformulier van je onderwijsinstelling mee. Onze correctoren bekijken dan of je aan alle eisen voldoet.

Papers en artikelen kunnen soms net zoveel werk zijn als een volledige scriptie. Deze teksten worden vaak in het Engels geschreven. Het zijn kritische beoordelingen van wetenschappelijk onderzoek dat door anderen is opgezet. Voor het laten nakijken van jouw Engelse paper heeft Scriptium proofreaders die native speakers zijn, of juist getraind zijn in het corrigeren van academisch Engels dat door Nederlanders geschreven is.

Een proefschrift is vaak net zo persoonlijk als een gedicht of autobiografie. Je werkt er maanden of soms jaren aan. Als het moment van publicatie of inleveren dan aangebroken is, is dat fantastisch. Er bestaat geen tekstvorm die moet voldoen aan hogere eisen als het gaat om taal en structuur. Laat je proefschrift of Engelse dissertation dus nakijken door correctoren die gespecialiseerd zijn in het corrigeren van academisch Nederlands of Engels.

Moet je een presentatie doen? Of misschien je scriptie verdedigen? Dan kun je jouw tekst laten nakijken en de corrector om inhoudelijke feedback vragen. Er wordt dan rekening gehouden met het feit dat het om een presentatie gaat. De focus ligt dan op het effectief overbrengen van relevante en essentiële informatie.

Ook voor het laten corrigeren van een sollicitatie- of motivatiebrief kun je de correctoren van Scriptium inschakelen. Het uploadsysteem biedt de mogelijkheid om de vacature mee te sturen, zodat er gericht feedback kan worden gegeven.

Manuscripten kijken we op drie mogelijke diensten na: taal, taal en structuur, of taal, structuur en inhoud. Ontvang een manuscript dat vrij is van taalfouten, waarvan de zinsbouw is geredigeerd en waarbij je feedback hebt ontvangen op verhaallogica, personage(introductie) en spanningsbogen.

Wijzigingen accepteren

Nadat je jouw scriptie hebt laten nakijken, krijg je een document vol wijzigingen terug. We bevelen je aan om elke wijziging langs te gaan en deze handmatig te accepteren of te weigeren. Dit doe door je met de muisknop op de wijziging te klikken en dan te kiezen voor ‘wijziging accepteren’ of ‘wijziging weigeren’. Het is ook mogelijk om alle wijzigingen in één keer te accepteren of te weigeren. Dat doe je door in de menubalk in Word het tabblad ‘controleren’ te kiezen en dan onder ‘accepteren’ of ‘weigeren’ op ‘alle wijzigingen accepteren’ te drukken.

Opmerkingen in de kantlijn

Laat je jouw scriptie nakijken op inhoud? Dan kun je concrete, gerichte feedback verwachten van onze corrector. Dat gebeurt enkel bij stukken die feedback behoeven. Als de corrector van mening is dat jouw hoofdvraag goed is afgebakend, zal daar ook geen opmerking bij geplaatst worden. Verder is onze feedback zo concreet mogelijk. We kunnen echter geen zaken voor je aanpassen, herschrijven of doorvoeren. Je kunt wel je beoordeling en feedback van school meesturen, waarmee onze correctoren rekening zullen houden.

Veelgestelde vragen over nakijken

Dat gaat heel eenvoudig via ons uploadsysteem. Het systeem vraagt je automatisch naar alle gegevens die we nodig hebben. Je kunt ook al je persoonlijke keuzes invullen. Er is daarnaast ruimte voor een persoonlijke opmerking of informatie die belangrijk is voor de corrector. Ook kun je tot maximaal twee beoordelingsformulieren meesturen. Deze kan de corrector dan gebruiken ter referentie.

Zodra de correctie klaar is, wordt het bestand met de aanpassingen via de mail terug gestuurd. De scriptie krijg je op het mailadres dat je hebt ingevuld bij je bestelling. Je mag je tekst binnen de nakijktermijn die je hebt gekozen terug verwachten. Heb je 20 uur gekozen? Dan krijg je de nagekeken versie binnen 20 uur terug. Ook als je de tekst in het weekend, op een feestdag, of ‘s nachts hebt ingestuurd.

De kosten van jouw nakijkproject zijn afhankelijk van het aantal woorden in het document, de nakijktermijn die je kiest, en de combinatie van diensten die je graag wil. Je kunt de kosten van jouw specifieke order berekenen via deze generator.

Dat kan zeker! Bij Scriptium hebben we correctoren die zich gespecialiseerd hebben in het redigeren van alle soorten teksten. Denk daarbij aan essays, artikelen, portfolio’s, verslagen en opdrachten. Maar ook aan blogs, columns, betogen,  bezwaarschriften en contracten.

Ja, dat kan. Onze correctoren kijken ook scripties na die (nog) niet af zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld vragen om een inhoudelijke controle waarbij de corrector tips geeft over hoe je de scriptie af kan schrijven. Let er dan wel op dat een corrector geen feedback kan geven op tekst die er niet is. De corrector kan je een richting geven, maar kan en mag geen tekst voor je schrijven. 

Het is overigens aan te bevelen om voor sommige zaken de scriptie pas op te sturen als je helemaal klaar bent. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een taalcontrole of APA-check.

Bij Scriptium kun je de APA-verwijzingen in je lopende tekst en de bronvermeldingen in je literatuurlijst laten controleren. Een APA-specialist bekijkt dan of je alle APA-regels correct hebt toegepast en niet per ongeluk plagiaat pleegt. Om een APA-controle aan te vragen kun je een mail sturen naar info@scriptium.nl. Je stuurt als bijlage het te controleren bestand. Een medewerker van Scriptium zal je dan een betaallink sturen.

Wil je het complete pakket met een check op taal, structuur en inhoud, en APA? Dan kun je bij het uploaden van je tekst in de opmerkingen aangeven dat je graag wil dat de APA wordt gecontroleerd.

Als de nakijktermijn verstreken is en je hebt de nagekeken versie nog niet in de mail, kun je het beste de volgende stappen volgen:

  1. Controleer de spambox van je e-mail. Het gebeurt soms dat nagekeken bestanden in de spam terechtkomen.
  2. Controleer de tijdsnotering in de orderbevestiging die je gehad hebt. Soms stuur je een order in om, bijvoorbeeld, 13:00, maar komt de order pas later door. Tussen het bestelmoment en het ontvangstmoment kan tussen de 15 en 45 minuten zitten. 
  3. Stuur een mail naar info@scriptium.nl om een medewerker op de hoogte te stellen van de missende tekst. Als er technisch iets mis is gegaan, kan de medewerkwer de order voor je traceren en kijken waar de tekst is blijven steken. 

Wil je graag jouw scriptie laten nakijken? Heb je een vraag over de kosten of over andere zaken? Vul het onderstaande contactformulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

    Wil je dat we je tekst nakijken? Upload dan het document:

    Submit your Rating

    [mr_rating_form post_id="17"]