Je scriptie laten schrijven? We begrijpen het

 

Een veelgehoorde grief tegen het schrijven van een scriptie is dat het tijd kost. Een onderzoek uitvoeren is een taaie bezigheid en sneller schrijven is daarom een wens van de meeste studenten. Sommige studenten kiezen ervoor om hun scriptie door iemand anders te laten schrijven en gaan op zoek naar een zogeheten ghostwriter voor hun thesis. Daar kunnen allerlei redenen aan ten grondslag liggen, zoals wanhoop, tijdgebrek of opzien tegen het vele werk. Je kunt tegenwoordig bijna alles kopen, dus ook een thesis.

Je scriptie door een ander laten schrijven is echter doorgaans geen goed idee. Ten eerste dien je voor een scriptie vaak een flink bedrag neer te tellen. Gemiddeld ligt de prijs voor het laten schrijven van je gehele thesis of scriptie tussen de 2.800 en 3.500 euro. Deze prijs kan oplopen tot 5.000 of 10.000 euro. Daarnaast kun je er niet altijd zeker van zijn dat de resultaten goed zullen zijn als je je onderzoek door een ghostwriter laat uitvoeren. De kans bestaat dat je bijvoorbeeld bij een particulier een slecht geschreven scriptie terugkrijgt en dat je scriptie alsnog wordt afgekeurd.

Het laten schrijven van je scriptie is wettelijk niet verboden wanneer de schrijver toestemming geeft zijn werk als de jouwe in te leveren. Ook ghostwriting van academisch werk is toegestaan. Het uitbesteden van je eindwerk wordt door onderwijsinstellingen echter wel als fraude aangemerkt. Als je onderwijsinstelling je erop betrapt, is mogelijk heel je studie voor niets geweest, want hogescholen en universiteiten kennen soms zware straffen voor scriptiefraude. Je bent te allen tijde verantwoordelijk voor de keuzes die je neemt. Denk er daarom goed over na wanneer je je scriptie of verslag door een ghostwriter wilt laten schrijven.

Hulp van Scriptium

 

Een ander je scriptie laten schrijven is dus niet zonder risico’s. Het is daarentegen toegestaan om je scriptie na te laten kijken of thesisbegeleiding te krijgen. Bij Scriptium bieden we je de mogelijkheid om je scriptie zowel op taal, structuur als op inhoud te laten controleren en redigeren. Daarmee leveren we een unieke, complete scriptieservice van hoge kwaliteit. Je kunt bij ons delen van je scriptie laten nakijken, zodat je goed op weg wordt geholpen, of je kunt je hele scriptie als deze afgerond is grondig door ons laten verbeteren. Onze professionele correctoren hebben al duizenden studenten geholpen, waarvan het overgrote deel uiteindelijk geslaagd is.

Een correctie bij Scriptium verhoogt het niveau van je verslag of scriptie met ongeveer 300 à 400%. Gemiddeld halen we 1.500 fouten uit een thesis, tot tevredenheid van vele studenten. Hun ervaringen met onze service zijn zeer positief. Naast deze service bieden we ook scriptiebegeleiding aan. Daarvoor hebben we meer dan 100 begeleiders uit alle vakgebieden in huis, die jou bij het schrijven van je thesis kunnen begeleiden of SPSS-hulp kunnen aanbieden. 

  • Meer dan 8 uur scriptiebegeleiding
  • 51,95 per uur
  • 3 t/m 8 uur persoonlijke scriptiebegeleiding
  • 55,95 per uur
  • Scriptiebegeleiding tot en met 2 uur
  • 58,95 per uur

Sneller je scriptie schrijven? Lees onze tips

 

Zoek een onderwerp om over te schrijven waarover je al veel kennis hebt of waarover je al eerder onderzoek hebt verricht. Op die manier kun je met kennis van zaken over dit onderwerp schrijven en hoef je jezelf minder vragen te stellen over het hoe en waarom van dingen. Aan de hand van de kennis die je al over het onderwerp hebt opgedaan, kun je ook beter je onderwerp afbakenen en weten welke richting je met je scriptie op moet gaan.

Je kunt beter schrijven als je van tevoren weet wat je doel is. Als je weet waar je naartoe moet werken, kun je de informatie vergaren of opstellen die nodig is om dat doel te bereiken. Stel daarom eerst een goede wetenschappelijke hoofdvraag op. Op basis van die vraag kun je dan enkele deelvragen formuleren die daaruit voortvloeien. Vervolgens ga je informatie verzamelen waarmee je antwoord geeft op die vragen.

Het is beter je onderzoeksvraag c.q. hoofdvraag eerst goed te laten keuren door je begeleider. Op die manier steunt je thesis op een sterke basis. Een goede hoofdvraag is het fundament van je scriptie en wijst je de juiste richting op. Daarmee verklein je ook de kans dat je scriptie wordt afgekeurd. Let erop dat je je houdt aan de wetenschappelijke criteria voor een goede onderzoeksvraag.

Vergaar voldoende informatie voordat je gaat schrijven. Het is logisch dat je in het begin nog niet voldoende inspiratie hebt om te schrijven, omdat je nog niet genoeg over het onderwerp weet. Hoe meer informatie je doorleest, hoe meer je over het onderwerp te weten komt en hoe makkelijker je er dus over kunt schrijven. Bovendien ga je tijdens het inlezen je eigen ideeën vormen en verbanden trekken, en krijg je een helderder beeld van wat je moet onderzoeken.

Een goede scriptie schrijven in slechts twee weken is doorgaans een illusie. Je kunt echter je scriptie beter en sneller schrijven wanneer je een goede structuur aanbrengt in delen van de tekst en in de gehele scriptie. Een goede structuur zorgt ervoor dat je tijd bespaart. Op die manier hoef je niet telkens allerlei stukken te verplaatsen tijdens het schrijven. Met een goede structuur wordt schrijven een kwestie van invullen in plaats van vooraf bedenken. Je kunt zelf een goede structuur bedenken, maar het werkt sneller als je een bestaande structuur gebruikt. Scriptium heeft de gehele scriptiestructuur al voor je uiteengezet.

Je kunt sneller schrijven door niet te stoppen en je niet te laten afleiden tijdens het schrijven van je scriptie. Door je gedachten de vrije loop te laten over het onderwerp en ongeremd te schrijven, kun je heel veel waardevolle zaken op papier krijgen. Later kun je de zinnen bijschaven, eventueel met de hulp van een ander. Zorg dat je niet afgeleid wordt. Zoek een stille ruimte op, zoals een bibliotheek, of werk in alle rust op je kamer. Neem tussendoor pauzes, maar werk aan één stuk door. Je zult merken dat je dan op allerlei zaken komt waaraan je eerder niet hebt gedacht.

Gebruik software die jou je scriptie sneller kan laten schrijven. Het is vervelend om steeds dezelfde teksten te moeten knippen en plakken. Er zijn verschillende kleine applicaties waarmee je snel en simpel stukken tekst kunt automatiseren, bijvoorbeeld Autohotkey en Textexpander.

Hou het simpel, zonder in spreektaal te vervallen. Gek genoeg maakt spreektaal een scriptie vaak moeilijker te begrijpen. Gebruik daarentegen geen al te lange zinnen. Een combinatie van korte en middellange zinnen is meestal goed. Probeer ook niet je eigen of persoonlijke visie erin te verwerken, maar hou afstand en hou de tekst van je thesis objectief. Als je moeite hebt om een scriptie in formele, wetenschappelijke taal te schrijven, kun je de hulp van Scriptium inroepen. We zorgen ervoor dat je een leesbare scriptie zonder taalfouten terugkrijgt.

Verplaats jezelf tijdens het schrijven in de lezer. Welke informatie zou je de lezer moeten bieden, wil hij de tekst volledig kunnen begrijpen? Om je hierbij te helpen heeft Scriptium enkele tips op een rij gezet die je helpen rekening te houden met de lezer van je scriptie.

Zorg voor een goede planning. Natuurlijk is het zo dat er allerlei zaken gedurende het schrijven van je scriptie kunnen gebeuren, waardoor je je niet altijd strikt aan je planning kunt houden. Werken volgens een schema geeft je echter houvast bij het schrijven van je onderzoek. Verplicht jezelf om een half uur of een uur per dag te schrijven. Om jezelf te motiveren kun je jezelf na het schrijven belonen, bijvoorbeeld met een film kijken, uit eten gaan of kleding kopen.

Geef niet op. Besef dat iedereen die een scriptie schrijft of heeft geschreven een lastig proces doorloopt of heeft doorlopen, en te maken heeft (gehad) met twijfels en vragen. Roep daarom zoveel mogelijk hulp in als je vastloopt. Het schrijven van een eindwerk wordt door hogescholen en universiteiten tegenwoordig beschouwd als een collectief proces in plaats van een louter individuele bezigheid. De correctoren van Scriptium zijn gespecialiseerd in het taalkundig en inhoudelijk nakijken van een scriptie of thesis. Zij wijzen je ook op de inhoudelijke knelpunten en fouten in de opbouw van je scriptie.

Ten slotte kun je zoals gezegd altijd besluiten je scriptie of stukken tekst door iemand anders te laten overkijken of nakijken. Het nakijken van een scriptie is een vak apart, en daarom kun je dit beter door professionals laten doen. Scriptium heeft de beste correctoren en scriptiebegeleiders in huis om je scriptie naar een hoger niveau te tillen. Zij hebben jarenlange ervaring met dit soort opdrachten. We hebben al vele (afgekeurde) scripties op zowel taalkundig als inhoudelijk vlak verbeterd. Betaling gaat makkelijk en veilig, de kwaliteit die we leveren is hoog, en we hebben een goede naam onder studenten.

Doe het niet alleen

 

Bedenk dus eerst wat je zelf kunt doen voordat je besluit je scriptie door iemand te laten schrijven. Op die manier zal je scriptie ook daadwerkelijk je eigen werk zijn en niet iets dat je door een ander, tegen betaling van een flink bedrag, hebt laten schrijven. Je zult je diploma op eigen kracht hebben verdiend. Want zeg nu zelf: hoe trots kun je op jezelf zijn als je besluit een scriptie uit te besteden of te kopen? De voordelen van het uitbesteden van je scriptie aan een ghostwriter wegen niet altijd op tegen de voordelen van het zelf schrijven van je scriptie. Denk voordat je iemand anders je scriptie laat schrijven dus goed over de mogelijke gevolgen na. Je kunt altijd voor de veilige optie kiezen om je scriptie te laten nakijken of scriptiebegeleiding te nemen.

Liever eerst even contact opnemen met een medewerker van Scriptium? Gebruik dan whatsapp (+31 (0)6 484 787 21), ons e-mailadres (info@scriptium.nl), of vul het onderstaand contactformulier in. 

Submit your Rating

[mr_rating_form post_id="326752"]