Scriptie afgekeurd - ten einde raad
Als je scriptie is afgekeurd, komt dat vaak aan als een mokerslag. Het harde werken is niet beloond met een goed cijfer en lijkt voor niets te zijn geweest. Het voelt soms onrechtvaardig als je een onvoldoende voor je scriptie hebt gekregen. Er komen veel emoties bij kijken als je hoort dat je scriptie is afgekeurd: ongeloof, ontkenning, woede, stress of angst. Dit zijn normale reacties. Niemand vindt het leuk om ergens op afgewezen te worden. Zeker niet wanneer dit een scriptie betreft, waarin wellicht veel tijd en moeite is gestopt. Bovendien is de scriptie het sluitstuk van je studie en de poort naar de arbeidsmarkt.
Toch is het verstandig om, wanneer je je scriptie niet gehaald hebt, het slechte nieuws even te laten bezinken. Tijd is vaak een helende factor. Na verloop van tijd zullen de meest heftige emoties zakken. Dan kun je wat helderder denken en rationele beslissingen nemen over hoe om te gaan met je afgekeurde scriptie.
Ga bij jezelf te rade of je je scriptie niet te veel op eigen houtje hebt geschreven en of je wel voldoende externe hulp hebt aangeroepen. Bij gebrek aan feedback loop je de kans dat er repeterende fouten in de scriptie sluipen die je over het hoofd ziet.
Wie helpt jou met je scriptie?
Schakel hulp in van Scriptium
Is je scriptie afgekeurd? Dan kan Scriptium je snel en effectief helpen bij het verwerken van feedback en het behalen van een voldoende bij de tweede kans. We kunnen je binnen 48 koppelen aan een scriptiebegeleider die we persoonlijk voor jou uitkiezen. Jullie kunnen dan samen de feedback van de schoolbeoordelaar doornemen en de scriptie doorwerken. Deze begeleider is ook beschikbaar bij motivatieproblemen en fungeert als een stok achter de deur.
Heb je de feedback zelf al verwerkt? Dan kun je de nieuwe versie van je scriptie laten nakijken door een corrector. Je kunt daarbij je feedbackformulier meesturen. Zo kan de corrector commentaar geven op de scriptie en op hoe je de feedback verwerkt hebt. Wel zo handig, om een extra paar ogen te laten kijken naar je nieuwe versie.
Scriptiebegeleiding
- Alle vakgebieden
- Online of op locatie
- In heel Nederland en Vlaanderen
- Statistiekhulp mogelijk
- Ook voor motivatie en coaching
Scriptie laten nakijken
- Spoedtermijn van 20 uur
- Op taal, structuur en inhoud
- De beste correctoren
- Nederlandse en Engelse scripties
- Ook APA-controle mogelijk
Hoe kan Scriptium helpen?
Scriptium staat 24 uur per dag en 7 dagen per week paraat om je met de best mogelijke scriptiehulp bij te staan. Daarbij controleren we je scriptie op taal, structuur en inhoud. Wij bieden daarmee de meest complete scriptieservice van Nederland en Vlaanderen. Daarnaast houden we er schappelijke prijzen op na. Onze professionele correctoren kijken je document schriftelijk na, zodat een afgekeurde scriptie uiteindelijk een leesbare scriptie wordt. De kans dat je weer een onvoldoende krijgt, wordt drastisch verlaagd. Duizenden studenten die met een afgekeurde scriptie te maken kregen, zijn je al voorgegaan. Vaak tot hun volle tevredenheid, zoals je kunt zien bij de reviews op onze site en op social media. Wanneer je scriptie is afgekeurd kunnen wij het volgende voor je doen:
Met onze gerichte feedback kun je de structuur van je scriptie verbeteren. Vaak heb je alle benodigde informatie wel in de scriptie geschreven, maar staat het nog niet op de goede plek.Â
Je onderzoeksvraag is de basis van je scriptie. Daarom moet deze goed opgesteld zijn voordat je de rest van de scriptie schrijft. Als je zware feedback hebt ontvangen op je hoofdvraag, kan een corrector van Scriptium helpen met het afbakenen en aanscherpen van de formulering en doelgerichtheid van de vraag.
Een logische redeneerlijn is heel belangrijk voor de inhoud en structuur van je onderzoek. Inhoudelijke tegenstrijdigheden of gaten in de logica worden door een corrector tijdens een inhoudelijke controle aangestipt.
Als je scriptie is afgekeurd op taal en spelling is dat extra zuur. Onze correctoren markeren alle taal- en spelfouten in je scriptie met behulp van de functie ‘wijzigingen bijhouden’. Ook corrigeren zij taalgebruik, woordkeuze en een gebrek aan professionele, objectieve stijl.
Alle losse scriptieonderdelen worden voorzien van gerichte inhoudelijke feedback tijdens een inhoudelijke controle.
We hebben verscheidene bronnenspecialisten die voor je kunnen controleren of de bronvermelding in de lopende tekst en de vermeldingen in de literatuurlijst volgens de actuele regels zijn opgesteld. Bij Scriptium kun je terecht voor broncontroles volgens de Leidraad voor Juridische Auteurs (Kluwer), APA-regelgeving en Vancouver.
Wat vinden anderen van Scriptium?
Is jouw scriptie afgekeurd en ben je op zoek naar hulp bij je scriptie? De professionele begeleiders van Scriptium staan voor je klaar. Of het nu gaat om het nakijken van een Engelstalige scriptie, of om ondersteuning bij het uitvoeren van een data-analyse. Wil je meer weten over de ervaringen van leerlingen en studenten? Lees dan onze reviews op Trustpilot of Google reviews.
Prijzen van scriptiebegeleiding
Tip 1: Het is niet het einde van de wereld!
Lees onze tips bij een afgekeurde scriptie
Besef dat je niet de enige persoon bent wiens scriptie is afgekeurd of die een onvoldoende heeft gekregen. Vele studenten hebben hetzelfde bericht moeten aanhoren. Meestal is er een goede reden dat de scriptie is afgekeurd. Iedereen heeft te maken met een blinde vlek als het gaat om eigen geschreven werk. Daardoor worden fouten vaak niet meer gezien. Het kan nuttig zijn om je scriptie door iemand met een frisse blik te laten controleren. Die kan je van advies voorzien en je op zaken wijzen waar je eerder niet aan gedacht hebt. De persoon wiens hulp je inroept dient natuurlijk wel een zeker taalniveau te hebben. Het liefst moet deze ook kennis hebben van wetenschappelijke teksten.
De eerste persoon die jou hulp kan bieden is de scriptiebegeleider van je opleiding. Vaak is het echter zo dat de feedback van begeleiders op een afgewezen scriptie niet duidelijk is, of niet concreet genoeg. Soms staan er slechts enkele zinnen aan de zijkant van het document, waar je eigenlijk weinig mee kunt. Andere keren wordt er zelfs helemaal geen feedback of commentaar gegeven. In andere gevallen hebben begeleiders te weinig tijd om voldoende scriptiehulp en feedback te geven, of ze zijn op vakantie. Probeer dan alsnog een afspraak te maken met de begeleider, of stel vragen via mail.
Tip 2: Vraag om feedback
Het is verleidelijk om in het verweer te gaan en in discussie te treden met je begeleider. Natuurlijk kun je je eigen perspectief op zaken naar voren brengen. Uiteindelijk gaat het erom de reden dat je scriptie niet is goedgekeurd te achterhalen. Het is aan te raden kalm te blijven en goed naar de opmerkingen van je begeleider te luisteren.
Ga met je begeleider na waar precies de problemen in je scriptie liggen en wat de reden is dat je scriptie is afgekeurd. Ligt het probleem aan de onderzoeksvragen? Sluit je theoretisch kader niet aan op de hoofdvraag? Ontbreken er belangrijke stukken in je thesis? Bevat je scriptie te weinig samenhang en structuur? Of is je taalgebruik niet voldoende? Door rustig met je begeleider te bespreken wat er mis is, en waarom je je scriptie niet gehaald hebt, krijg je een beter beeld.
Is je begeleider te vaag over de reden dat je scriptie is afgekeurd? Of geeft hij niet voldoende aan waar de knelpunten zitten? Bekijk onze top-100 lijst van meest voorkomende scriptiefouten om zelf na te gaan waar de mogelijke fouten zitten en waarom je een onvoldoende hebt gekregen voor je thesis.
Tip 3: Geef niet op!
Geef de moed niet op. Uiteindelijk leer je ervan. Al is het maar dat je bereid bent om door te zetten op de moeilijke momenten. Het zou zonde zijn om door een afgekeurde scriptie je studie stop te zetten. En het is nu eenmaal zo dat niet alles in het leven op een presenteerblaadje wordt aangereikt. Soms word je op de proef gesteld. Zo is dat ook bij een scriptie die is afgekeurd. Als je doorzet, zou je je scriptie bij het herkansen wél kunnen halen. Daarnaast is het vaak zo dat dat begeleiders en beoordelaars coulanter zijn bij een herkansing. Ze zien dan dat je moeite hebt gestopt in het schrijven en herschrijven van je scriptie, en het toepassen van hun feedback.
Vul het onderstaande formulier in en vraag direct een scriptiebegeleider aan. We koppelen je binnen maximaal 48 uur aan een begeleider die we specifiek voor jou selecteren. Daarna volgt een gratis intake met de begeleider.