Manuscript

 
Scriptium kan jouw manuscript nakijken op taal, structuur en inhoud (feedback op personages, verhaalopzet en logica). Dat kan al binnen 7 dagen, en, indien gewenst, nog sneller. Je mailt ons het bestand, geeft aan welke diensten je graag zou willen, en we stellen een persoonlijke offerte voor je op. Daarna gaat een redacteur die we specifiek voor jouw manuscript hebben gekozen direct aan de slag. Alle wijzigingen worden gemarkeerd met behulp van ‘Wijzigingen Bijhouden’ in Microsoft Word zodat je na onze redactie precies kunt zien welke fouten we verbeterd hebben.
Op basis van een manuscript beslist een uitgeverij of ze ervoor kiezen om een boek uit te geven of niet. Een aanstormende auteur wil uiteraard graag dat zijn of haar manuscript uitgegeven wordt, en om dat te bewerkstelligen is het van belang om een manuscript in te leveren bij de uitgeverij dat kwalitatief zo hoog mogelijk is. De beoordeling van een uitgeverij over een manuscript wordt niet alleen op de inhoud gebaseerd. De waarde van een manuscript wordt ook geschat op de algehele verzorging van het werk en het toegepaste taalgebruik. Een document met slordigheden en (taal)fouten wordt door de uitgeverij niet langer serieus genomen. Om zeker te stellen dat een manuscript vrij is van taalfouten, is het aan te bevelen het na te laten kijken. Scriptium kan het manuscript nakijken tegen een scherp tarief.

Manuscript nakijken op taal

 
Scriptium kan jouw manuscript nakijken op taal. Zodra een manuscript aan ons opgestuurd wordt via de mail, gaan we op zoeken naar de redacteur die het best aansluit op de opdracht. Je kunt een digitaal manuscript simpelweg mailen naar [email protected]. Fouten worden door onze redacteur aangepast in het oorspronkelijke document met behulp van de functie ‘Wijzigingen bijhouden’ in Microsoft Word. Zo stellen we zeker dat de redacteur fouten kan aanpassen zonder direct definitieve wijzigingen in de tekst aan te brengen. De oorspronkelijke auteur van het document beslist dan na de correctie zelf of hij of zij de geopperde wijzigingen wil accepteren of weigeren.
manuscript nakijken - afbeelding 1

Manuscript nakijken binnen 7 dagen

 

Bij Scriptium kan een manuscript binnen 7 dagen worden nagekeken. Dat is de standaardtermijn. Voor manuscripten met een uitzonderlijk hoog woordenaantal, hebben we soms 14 dagen nodig. Heb je liever dat je manuscript nagekeken wordt in minder dan 7 dagen? Dan kunnen we daar in overleg afspraken over maken. Neem gerust contact op met een medewerker van Scriptium om de opties te bespreken.

Manuscript nakijken op structuur en inhoud

 

Bij Scriptium kun je jouw manuscript laten nakijken op structuur & inhoud. Dit zijn unieke vormen van redactie die kunnen zorgen dat je manuscript naar een hoger niveau wordt getild. Bij een inhoudelijke controle krijg je in de kantlijn van het document feedback van de redacteur over inhoudelijke zaken van je verhaal. Deze feedback betreft bijvoorbeeld personageontwikkeling en -beschrijving, verhaallogica, spanningsbogen en narratieve flow. Je kunt vervolgens na onze controle zelf beslissen wat je doet met de feedback. 

Engels manuscript nakijken

 
Scriptium heeft tevens Engelse correctoren in dienst die Engelse scripties en teksten nakijken. Deze correctoren zijn zeer geschikt voor controles van Engelse manuscripten. Deze groep correctoren, die zowel bestaat uit native speakers als tweetalige correctoren, kan gedetailleerd feedback geven over het Engelse taalgebruik in het document.
manuscript nakijken - afbeelding 2

Informatie over de prijzen

 

De kosten van het nakijken van een manuscript zijn afhankelijk van het aantal woorden in het manuscript en de manier waarop je wil dat het manuscript nagekeken wordt. Voor een standaardredactie op taal, interpunctie, dubbele spaties en spelling geldt in de basis een prijs van €240,- voor 20.000 woorden, een prijs van €600,- voor 50.000 woorden en een prijs van €1.200,- voor 100.000 woorden.

Andere teksten laten nakijken?

 

Scriptium kan je scriptie voor je nakijken op taal, structuur en/of inhoud. Je kunt een tekst insturen via ons uploadsysteem en dan kiezen voor een nakijktermijn van 48 uur of 7 dagen. Voor scripties met een woordenaantal onder de 5.000 hebben we zelfs een spoedtermijn van 20 uur. Als onderdeel van de taalcontrole markeert de scriptiecorrector alle fouten in de scriptie met behulp van de functie ‘wijzigingen bijhouden’. Ook worden de toon en woordkeuze van je scriptie geprofessionaliseerd.

De structuurcontrole behelst het beoordelen van de relevantie van informatie, het verbeteren van alineastructuur en het aanduiden van overbodige of missende informatie. Een taalcontrole en een structuurcontrole gaan hand in hand en zijn enkel samen af te nemen.

Als laatste heb je de optie om je scriptie te laten nakijken op inhoud. Onze scriptiecorrector plaatst dan feedback in de kantlijn van het document over de opbouw, rode draad en kwaliteit van je onderzoek en tekst. Er wordt bijvoorbeeld bekeken of je hoofdvraag voldoende is afgebakend, of je conclusie aansluit op je probleemstelling en of je theoretisch kader wel de juiste, relevante informatie bevat. Ook het insturen van een scriptie die (nog) niet af is, is een aanrader. Zo krijg je feedback waar je weer verder mee kan.

Ook een essay kun je bij Scriptium laten nakijken op taal, structuur en inhoud. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden en mogelijkheden als voor scripties. Je kunt de essay binnen 20 uur (bij teksten met een woordenaantal onder de 5.000), 48 uur of 7 dagen laten nakijken. Ook voor essays kun je kiezen voor een controle op taal en structuur, en een controle op inhoud waarbij je feedback krijgt over de opbouw van je essay, de relevantie van de vermelde literatuur en natuurlijk je argumentatie en stelling.

Proefschriften zijn de crème de la crème van de academische teksten. Op het gebied van taal, structuur en inhoud moet een dissertatie perfect zijn. Er is geen ruimte voor fouten, slordigheden of zaken die nog bijgeschaafd zouden moeten worden. Dat begrijpen we bij Scriptium maar al te goed. Voor het redigeren van proefschriften hebben we specialisten die elk detail van de tekst onder een vergrootglas leggen. Je kunt een proefschrift insturen via het uploadsysteem of eerst contact ([email protected] of +31 (0)6 484 787 21) zoeken met Scriptium voor overleg en een persoonlijke offerte.
Als je manuscript al geaccepteerd is door een uitgeverij, kun je het alsnog laten nakijken door Scriptium. De tarieven zijn dan hetzelfde als de tarieven voor het redigeren van een manuscript. We kunnen een digitale versie van een boek al binnen 7 dagen nakijken. Afhankelijk van het totaal aantal woorden kan dit nog sneller. Vraag een persoonlijke offerte aan via de mail of via het contactformulier onderaan deze pagina.
Voor het laten redigeren van een sollicitatiebrief of motivatiebrief kun je uitstekend bij Scriptium terecht. Stuur je brief in via het uploadsysteem en geef aan dat het om een sollicitatie- en/of motivatiebrief gaat. Als feedbackformulier kun je vervolgens de vacature meesturen waarop je reageert. Op die manier kan de corrector eventueel inhoudelijke feedback geven over je brief en over of deze aansluit op de vacature.
Onze correctiedienst is geschikt voor alle soorten verslagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stageverslagen, reflectieverslagen, moduleverslagen, boekverslagen of onderzoeksverslagen. Deze teksten kunnen we nakijken op taal, structuur en/of inhoud. Stuur het verslag in via ons uploadsysteem of lees eerst meer informatie hier.
Voor hulp bij een portfolio of het laten redigeren van een portfolio kun je het document insturen via het uploadsysteem. Ook voor teksten die onderdeel zijn van een studieportfolio kun je gebruikmaken van onze taal-, structuur- en inhoudscontrole. Voor teksten met een woordenaantal onder de 5.000 kunnen we de redactie al binnen 20 uur aan je terug sturen. Voor teksten met een hoger woordenaantal hebben we een nakijktermijn van 48 uur of 7 dagen.
Als je net begint met je scriptie en eerst een onderzoeksvoorstel of plan van aanpak moet inleveren, is het een goed idee om de tekst te laten redigeren door Scriptium. Je krijgt dan feedback op de inhoud van je tekst, we professionaliseren de toon en de woordkeuze, en natuurlijk worden taalfouten gemarkeerd. Stuur ook gerust het beoordelingsformulier of document met eisen van je onderwijsinstelling mee ter referentie voor de corrector.

Ghostwriter nodig?

 

Heb je een idee voor een manuscript of boek, maar krijg je het niet zo goed zelf op papier? Dan kan Scriptium je aan een ghostwriter koppelen. Huur nu een ghostwriter in en zorg dat jouw manuscript of boek geschreven wordt op de manier die jij graag wil. Ook voor het laten schrijven van een biografie, levensverhaal of speech kun je uitstekend bij ons terecht. Bezoek onze webpagina over ghostwriting voor meer informatie over de dienst of stuur direct een mail om een offerte aan te vragen. Toch liever eerst een medewerker van Scriptium spreken? Stuur ons gerust een mailtje, bel naar +31 (0)6 484 787 21 of stuur een appje. Of vul het contactformulier hieronder in.

Wil jij jouw manuscript nu direct laten redigeren? Neem dan contact op met Scriptium om afspraken te maken via dit formulier!

De velden gemarkeerd met * zijn vereist    Submit your Rating

    [mr_rating_form post_id="81888"]