Een manuscript laten controleren

 

Wil jij jouw manuscript laten controleren en redigeren op taal, structuur en/of inhoud? Dan ben je bij Scriptium aan het goede adres. Dien een aanvraag in tot redactie en we stellen eerst een persoonlijke offerte voor je op met een kostenoverzicht en eventuele afspraken. Binnen 7 dagen kunnen we een manuscript al voor je nakijken. Dit gebeurt digitaal en we markeren al onze aanpassingen met behulp van de functie ‘wijzigingen bijhouden’. Op zie manier kun je na onze redactie precies zien welke suggesties we gemaakt hebben. 

Informatie over de prijzen

 

De kosten van het controleren van een manuscript zijn afhankelijk van het aantal woorden in het manuscript en de manier waarop je wil dat het manuscript nagekeken wordt. Voor een standaardcontrole op taal, interpunctie, dubbele spaties en spelling geldt in de basis een prijs van €240,- voor 20.000 woorden, een prijs van €600,- voor 50.000 woorden en een prijs van €1.200,- voor 100.000 woorden.

Taalcontrole voor manuscripten

 

Je kunt zelf je manuscript controleren op taal, maar een expert ziet veel meer. Bij Scriptium kun je jouw manuscript laten nakijken op taal, spel- en stijlfouten. Zodra je het manuscript ingestuurd hebt via de mail of WeTransfer, zoeken we de redacteur die het meest geschikt is voor de opdracht. We gebruiken de functie ‘Wijzigingen bijhouden’ in Microsoft Word. Op die manier kan de redacteur slordigheden en fouten aanpassen zonder direct definitieve wijzigingen in de tekst aan te brengen. Je kunt vervolgens zelf beslissen of je gesuggereerde wijzigingen accepteert of weigert. Op deze manier blijf je zelf meester over eigen werk.

Voor handgeschreven manuscripten hanteren we een andere werkwijze. In overleg kunnen we afspreken dat het manuscript per post opgestuurd wordt en dat we handmatig de correctie uitvoeren. Het is tevens mogelijk om het document in te scannen en als PDF aan ons te versturen. Er is altijd wel wat mogelijk als je jouw manuscript graag nagekeken wil hebben.

Als we een manuscript controleren op taal, lezen we het document aandachtig enkele keren door. Alle grammatica-, taal- en spelfouten worden gemarkeerd en verbeterd. Daarnaast let de redacteur op stilistische fouten als pleonasmen, contaminaties en tautologieën. We verwijderen tevens dubbele spaties, verdwaalde interpunctie en afwijkend hoofdlettergebruik.

manuscript controleren - afbeelding 1

De redactietermijn

 
We kunnen je manuscript controleren binnen 7 dagen vanaf het moment dat het document is ingezonden en we bevestigd hebben dat we de opdracht aannemen. Ook is het mogelijk een termijn van 14 dagen te vragen bij manuscripten met een uitzonderlijk hoog woordenaantal. In overleg kunnen we de standaardtermijn van 7 dagen ook inkorten als daar vraag naar is. De tarieven voor redactiewerk zijn te berekenen op basis van het woordenaantal en de prijzen die hierboven genoemd worden. Ook kun je voor een redacteur voor je manuscript een offerte aanvragen bij een medewerker van Scriptium door een mail te sturen naar [email protected]. Natuurlijk is het ook mogelijk om telefonisch te spreken met een medewerker, of te appen, via +31 (0)6 484 787 21.
manuscript controleren - afbeelding 3

Manuscript controleren op structuur en inhoud

 

Als unieke aanvulling op de standaardtaalcontrole, kan Scriptium manuscripten controleren en redigeren op structuur en inhoud. Er wordt dan gelet op de informatie- en tekststructuur tussen paragrafen en je ontvangt feedback in opmerkingen in de kantlijn van het document over de inhoud van het manuscript. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar personageontwikkeling, verhaallogica, plotspanning en narratieve tegenstrijdigheden.

Engels manuscript controleren

 

Aangezien Scriptium tevens een Engelse tak heeft en Engelse scripties en teksten nakijkt, kunnen we ook Engelse manuscripten controleren. Onze Engelse redacteurs, een groep die zowel uit native speakers als tweetalige redacteurs voor manuscripten bestaat, kunnen gedetailleerde en kwalitatieve feedback geven over het Engelse taalgebruik wanneer je jouw Engelse manuscript bij Scriptium wil laten controleren en redigeren.

Wat is een manuscript?

 

Een manuscript is de versie van een boek voordat het gedrukt wordt. Technisch gezien is een manuscript met de hand geschreven. De versie van een ongedrukt boek die met een digitale tekstverwerker gemaakt is, noemen we een typoscript. Toch wordt de term manuscript veelal gebruikt voor ongedrukte boeken die getypt zijn. Een uitgeverij beslist op basis van een manuscript of het bereid is het boek uit te geven of niet. Een aanstormend schrijver wil graag dat zijn of haar boek uitgegeven wordt, dus het is van belang om een zo goed mogelijke indruk te maken met het manuscript. Los van de inhoud van het manuscript, beoordeelt een uitgeverij de waarde van een potentieel boek tevens op de kwaliteit van het taalgebruik. Als het slordigheden en (taal)fouten bevat, neemt de uitgeverij het manuscript niet langer serieus. Het is daarom aan te bevelen om de taal in het manuscript na te laten kijken. Scriptium heeft een redacteur voor uw manuscript die het kan controleren tegen een scherp tarief voor redactiewerk.

Andere teksten laten controleren?

 

Scriptium kan je scriptie voor je nakijken op taal, structuur en/of inhoud. Je kunt een tekst insturen via ons uploadsysteem en dan kiezen voor een nakijktermijn van 48 uur of 7 dagen. Voor scripties met een woordenaantal onder de 5.000 hebben we zelfs een spoedtermijn van 20 uur. Als onderdeel van de taalcontrole markeert de scriptiecorrector alle fouten in de scriptie met behulp van de functie ‘wijzigingen bijhouden’. Ook worden de toon en woordkeuze van je scriptie geprofessionaliseerd.

De structuurcontrole behelst het beoordelen van de relevantie van informatie, het verbeteren van alineastructuur en het aanduiden van overbodige of missende informatie. Een taalcontrole en een structuurcontrole gaan hand in hand en zijn enkel samen af te nemen.

Als laatste heb je de optie om je scriptie te laten nakijken op inhoud. Onze scriptiecorrector plaatst dan feedback in de kantlijn van het document over de opbouw, rode draad en kwaliteit van je onderzoek en tekst. Er wordt bijvoorbeeld bekeken of je hoofdvraag voldoende is afgebakend, of je conclusie aansluit op je probleemstelling en of je theoretisch kader wel de juiste, relevante informatie bevat. Ook het insturen van een scriptie die (nog) niet af is, is een aanrader. Zo krijg je feedback waar je weer verder mee kan.

Ook een essay kun je bij Scriptium laten nakijken op taal, structuur en inhoud. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden en mogelijkheden als voor scripties. Je kunt de essay binnen 20 uur (bij teksten met een woordenaantal onder de 5.000), 48 uur of 7 dagen laten nakijken. Ook voor essays kun je kiezen voor een controle op taal en structuur, en een controle op inhoud waarbij je feedback krijgt over de opbouw van je essay, de relevantie van de vermelde literatuur en natuurlijk je argumentatie en stelling.

Proefschriften zijn de crème de la crème van de academische teksten. Op het gebied van taal, structuur en inhoud moet een dissertatie perfect zijn. Er is geen ruimte voor fouten, slordigheden of zaken die nog bijgeschaafd zouden moeten worden. Dat begrijpen we bij Scriptium maar al te goed. Voor het redigeren van proefschriften hebben we specialisten die elk detail van de tekst onder een vergrootglas leggen. Je kunt een proefschrift insturen via het uploadsysteem of eerst contact ([email protected] of +31 (0)6 484 787 21) zoeken met Scriptium voor overleg en een persoonlijke offerte.
Als je manuscript al geaccepteerd is door een uitgeverij, kun je het alsnog laten nakijken door Scriptium. De tarieven zijn dan hetzelfde als de tarieven voor het redigeren van een manuscript. We kunnen een digitale versie van een boek al binnen 7 dagen nakijken. Afhankelijk van het totaal aantal woorden kan dit nog sneller. Vraag een persoonlijke offerte aan via de mail of via het contactformulier onderaan deze pagina.
Voor het laten redigeren van een sollicitatiebrief of motivatiebrief kun je uitstekend bij Scriptium terecht. Stuur je brief in via het uploadsysteem en geef aan dat het om een sollicitatie- en/of motivatiebrief gaat. Als feedbackformulier kun je vervolgens de vacature meesturen waarop je reageert. Op die manier kan de corrector eventueel inhoudelijke feedback geven over je brief en over of deze aansluit op de vacature.
Onze correctiedienst is geschikt voor alle soorten verslagen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stageverslagen, reflectieverslagen, moduleverslagen, boekverslagen of onderzoeksverslagen. Deze teksten kunnen we nakijken op taal, structuur en/of inhoud. Stuur het verslag in via ons uploadsysteem of lees eerst meer informatie hier.
Voor hulp bij een portfolio of het laten redigeren van een portfolio kun je het document insturen via het uploadsysteem. Ook voor teksten die onderdeel zijn van een studieportfolio kun je gebruikmaken van onze taal-, structuur- en inhoudscontrole. Voor teksten met een woordenaantal onder de 5.000 kunnen we de redactie al binnen 20 uur aan je terug sturen. Voor teksten met een hoger woordenaantal hebben we een nakijktermijn van 48 uur of 7 dagen.
Als je net begint met je scriptie en eerst een onderzoeksvoorstel of plan van aanpak moet inleveren, is het een goed idee om de tekst te laten redigeren door Scriptium. Je krijgt dan feedback op de inhoud van je tekst, we professionaliseren de toon en de woordkeuze, en natuurlijk worden taalfouten gemarkeerd. Stuur ook gerust het beoordelingsformulier of document met eisen van je onderwijsinstelling mee ter referentie voor de corrector.

Ghostwriter nodig?

 

Heb je een idee voor een manuscript of boek, maar krijg je het niet zo goed zelf op papier? Dan kan Scriptium je aan een ghostwriter koppelen. Huur nu een ghostwriter in en zorg dat jouw manuscript of boek geschreven wordt op de manier die jij graag wil. Ook voor het laten schrijven van een biografie, levensverhaal of speech kun je uitstekend bij ons terecht. Bezoek onze webpagina over ghostwriting voor meer informatie over de dienst of stuur direct een mail om een offerte aan te vragen. Toch liever eerst een medewerker van Scriptium spreken? Stuur ons gerust een mailtje, bel naar +31 (0)6 484 787 21 of stuur een appje. Of vul het contactformulier hieronder in.

Wil jij jouw manuscript nu direct laten redigeren? Neem dan contact op met Scriptium om afspraken te maken via dit formulier! De velden gemarkeerd met * zijn vereist    [custom-team-slider category="Corrector"]

    Submit your Rating