studentenvereniging - afbeelding 2

Studentenvereniging

Of je nu gaat beginnen aan het eerste jaar van de nieuwe studie, of al een tijdje aan het studeren bent en merkt dat je iets mist, een vereniging is een waardevolle toevoeging aan je studietijd. Bij een studentenvereniging leer je veel nieuwe mensen kennen en doe je waardevolle ervaringen op door deel te nemen aan activiteiten of door bij een commissie te gaan. Ben je er niet over uit of je lid wilt worden van een vereniging? Lees dan hieronder alle voordelen. Wil je zien welke studieverenigingen er in Nederland zijn? Kijk dan op deze pagina. 

Voordeel 1 - de stad

Door lid te worden van een studentenvereniging maak je op een fijne manier snel kennis met de stad. Als je net het vertrouwde plekje bij je ouders hebt achtergelaten, ben je opeens op jezelf aangewezen in een nieuwe stad. De tijd dat je gaat studeren is een leerzame tijd van veel ontwikkelingen. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om er alles uit te halen. Een voordeel van studieverenigingen is dat ze vaak veel activiteiten door de hele stad organiseren. Op die manier leer je binnen no-time de leukste plekjes kennen.

Voordeel 2 - netwerk

Een van de grootste voordelen van lid worden van een studentenvereniging is dat het ontzettend goed is voor je netwerk. Binnen korte tijd leer je veel mensen kennen, waardoor je je netwerk vergroot. Dit zorgt voor voordelen op allerlei vlakken. Zo vind je door je verenigingsnetwerk makkelijker een kamer. Sommige studentenverenigingen hebben studentenhuizen op mooie locaties in de stad. Wie weet leer je wel iemand kennen die nog een huisgenootje zoekt.

Bovendien is het goed om te onthouden dat je netwerk niet alleen handig kan zijn tijdens je studententijd. De kans is groot dat je tijdens de zoektocht naar een baan of stage optimaal kunt profiteren van je verenigingscontacten. Verder kun je veel relevante ervaring opdoen in commissie- of bestuursfuncties. Alle activiteiten, borrels en reizen worden door leden en voor leden georganiseerd. Een bestuurs- of commissiejaar is enorm druk maar heel leerzaam, en het staat goed op je cv.

Voordeel 3 - vriendschap

Naast het feit dat een netwerk opbouwen veel praktische voordelen heeft, zul je naast kennissen ook veel vrienden maken. Het klinkt misschien overdreven en intens, maar je maakt vrienden voor het leven. In korte tijd doe je veel samen met andere leden van de vereniging. Misschien heb je ook een ontgroening, waardoor je elkaar door en door leert kennen. Voor je het weet heb je een hele groep nieuwe vrienden en beleef je samen de leukste momenten van je studententijd.

Voordeel 4 - activiteiten

Ten slotte organiseert een vereniging naast de wekelijkse borrels veel activiteiten zoals reizen, sportcompetities, kantoorbezoeken en evenementen. Denk aan wintersport, roeiwedstrijden, themafeesten, broer- en zusdagen en gala’s. Als je lid wordt van een vereniging zullen je dagen, weken en jaren goed gevuld zijn. Je zult je geen moment meer vervelen.

Waarschijnlijk komt er veel op je af als je ervoor kiest om lid te worden van een studentenvereniging. Je gaat op kamers en moet nu alles zelf doen in plaats van dat de koelkast gevuld is en het eten op tafel staat als je thuiskomt. Natuurlijk moet je in je studententijd ook studeren en studiepunten halen. Je leert goed combineren, doorzetten en plannen, wat je in de toekomst vast goed zult kunnen gebruiken.

Studiehulp van Scriptium

Heb je moeite met leren en studeren? Ben je op zoek naar studiebegeleiding, scriptiebegeleiding of bijles voor bepaalde vakken? Bij Scriptium bieden we professionele studiehulp aan. Of je nu geholpen wilt worden met je scriptie, worstelt met wiskunde, of hulp bij statistiek nodig hebt, we staan 7 dagen per week voor je klaar. Neem contact met ons op, en we komen snel bij je terug!

Laat een reactie achter

Je hebt al gestemd op dit artikel. Bedankt :-)
Wat vind jij van dit artikel?