Leukste bijbanen voor studenten - afbeelding 1

De leukste bijbanen

Over het algemeen is het voor studenten niet moeilijk om een bijbaan te vinden. De opties liggen namelijk voor het oprapen. Dit grote scala aan keuzes zorgt ervoor dat het kiezen van de bijbaan die bij jou past toch wel erg lastig kan zijn. Ga je voor de eerste beste vacature die je tegenkomt? Of zoek je een bijbaan die raakvlakken heeft met je huidige opleiding? Dit zijn allemaal factoren die meespelen tijdens de zoektocht naar een bijbaan. Daarbij is het ook nog eens belangrijk dat je je bijbaan leuk vindt. Anders is het haast onmogelijk om je bijbaan vol te houden. Daarom hebben wij speciaal voor jou een lijst met de 9 leukste bijbanen tijdens je studententijd opgesteld.

Barista

Ben jij een echte koffieleut? En zou je graag willen leren hoe je de allerbeste koffies kunt maken? Dan is barista zijn misschien wel iets voor jou. Of je nou in een dorp of in een stad woont, op haast iedere hoek zit wel een koffietentje. Je zou bijvoorbeeld langs kunnen gaan bij jouw favoriete koffiezaak. Wie weet zoeken ze nog mensen. Geen succes? Dan zou je natuurlijk ook nog kunnen checken of er vacatures voor barista’s openstaan. Er zijn haast altijd wel barista’s nodig.

Heb je nog geen ervaring als barista? Dan zou je om nog meer kans te maken alvast kunnen oefenen. Waarschijnlijk krijg je alle ins en outs al te horen als je wordt ingewerkt, maar het is altijd fijn om een aantal basisvaardigheden te hebben. Daarnaast is het fijne aan deze bijbaan dat er over het algemeen veel studenten werken. De kans is dus groot dat je nieuwe vrienden maakt tijdens werktijd. Je zult je in ieder geval nooit vervelen als barista.

Babysitter, petsitter of housesitter

Ook babysitten is een baan die door veel studenten als erg fijn wordt ervaren. Dit is perfect te combineren met je studie. Je zou kunnen navragen of er iemand in de buurt op zoek is naar een babysitter. Dit kan bijvoorbeeld op Facebook, maar je zou ook flyers kunnen ophangen. Tegenwoordig bestaan er ook allerlei verschillende netwerken voor babysitters. Je kunt op dit soort platforms een account aanmaken, en dan kun je zelf kiezen wanneer en bij welk gezin je wilt oppassen. Vaak kun je na een kennismakingsgesprek al direct beginnen met oppassen.

Ben je geen fan van baby’s? Dan zou je je kunnen aanmelden als house sitter. Dit is iemand aan wie een huiseigenaar of huurder zijn woning toevertrouwt wanneer hij een tijd afwezig is. Ook hier zijn verschillende netwerken voor. Doe je dit werk goed? Dan is de kans groot dat je binnen no time een groot netwerk hebt van mensen die een housesitter nodig hebben. Want als je eenmaal wordt aangeraden door anderen kan het hard gaan.

Bijles geven

Zijn er specifieke vakken waar je heel erg goed in bent? Dan is bijles geven misschien wel iets voor jou. Bijles geven is één van de populairste studenten bijbanen. Het verdient goed en is daarnaast ook nog eens heel leuk. Er is altijd wel iemand die moeite heeft met het vak waar jij juist heel goed in bent. Daarbij kun je helemaal zelf kiezen wie jij bijles geeft. Zowel basisschool- als middelbare school scholieren hebben bijles nodig. Hetzelfde geldt voor studenten van alle niveaus en opleidingen. Je zou jezelf kunnen aanmelden bij Scriptium als bijlesgever, maar je zou ook in de buurt kunnen rondvragen of er iemand bijles nodig heeft. Kortom: genoeg mogelijkheden om te starten met bijles geven.

Festivalmedewerkers

Dansen op de nieuwste hits en cashen tegelijkertijd? Dat kan als festivalmedewerker! Met name in de zomer worden er enorm veel festivals georganiseerd. Het is dus vanzelfsprekend dat festivalmedewerkers hard nodig zijn in deze periode. Als je een harde werker bent maar ook houdt van een feestje, is dit misschien wel dé bijbaan voor jou. Je kunt bijvoorbeeld solliciteren voor de functies barmedewerker of decorbouwer. Vaak doen de organisatoren van festivals ruim van tevoren een oproep om festivalmedewerkers te werven. Houd dus de socials van je favoriete festivals in de gaten en wie weet tap jij deze zomer honderden biertjes.

Host(ess)

Tegenwoordig kiezen steeds meer studenten ervoor om te werken als host(ess). Als host(ess) word je ingezet bij evenementen als beurzen en congressen. Aan jou de taak om tijdens dit soort evenementen gasten te ontvangen of nieuwe producten te promoten. Over het algemeen is dit een baan die goed betaalt en daarnaast goed op je CV staat. Echter is het wel belangrijk dat je bepaalde persoonlijke eigenschappen hebt. Het is voornamelijk belangrijk dat je als host(ess) representatief bent en goed met mensen kunt omgaan. Kun jij je hier in vinden? Meld je dan vooral aan.

Runner in de horeca

In de horeca zijn er haast altijd wel mensen nodig. Lijkt het je leuk om in de horeca te werken? Dan is de kans groot dat je snel een baan kunt vinden. In de horeca zijn uitbaters vaak op zoek naar mensen die niet bang zijn om hun handen uit de mouwen te steken. Er wordt van je verwacht dat je hard werkt, maar wel met een glimlach op je gezicht. Je bent het aanspreekpunt van de gast, dus er wordt ook van je verwacht dat je een praatje kunt maken. Beschikken over de juiste sociale vaardigheden is dus ook zeker niet onbelangrijk.

Daarbij is iedere horeca onderneming anders. Je zou ervoor kunnen kiezen om in een strandtent te werken, maar de club is ook een mogelijkheid. Vraag vooral bij horecaondernemingen in de buurt of ze nog op zoek zijn naar runners. De kans van slagen is over het algemeen groot.

Callcenterwerk

Werken in een callcenter is enorm populair, omdat je er lekker makkelijk geld mee kunt verdienen. Daarnaast is het werk flexibel, waardoor het goed te combineren valt met studeren. Toch is deze bijbaan niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk belangrijk dat je een dikke huid hebt en er tegen kunt om afgewezen te worden. Niet iedereen is er namelijk van gediend om door een callcenter gebeld te worden. Dit is iets waar je rekening mee zult moeten houden.

Wat veel mensen vergeten, is dat je bij een callcenter ook zelf gebeld kunt worden. Dat betekent eigenlijk dat klanten jou uit zichzelf opbellen. Dit zijn vaak specifiek klantenservice banen. Dit is dus anders dan dat je telefonisch producten verkoopt aan potentiële klanten. Kies dus voor datgene wat bij jou past. Of dit nu inbound of outbound callcenter werk is.

Logistiek medewerker

Je zou er ook voor kunnen kiezen om als logistiek medewerker aan de slag te gaan. Als logistiek medewerker ben je verantwoordelijk voor het proces van levering, opslag en verzending van pakketten. Ook tijdens deze bijbaan kom je veel in contact met medestudenten. Het werk is iedere keer wel ongeveer hetzelfde, maar met gezellige collega’s verveelt het nooit. Je kunt het zo leuk maken als dat je zelf wilt.

Werken in de zorg

Je hoeft tegenwoordig niet per se een diploma op zak te hebben om te mogen werken in de zorg. Dat is fijn, want dat maakt werken in de zorg toegankelijk voor iedere student. Doe je een opleiding in de zorgsector? Dan is deze bijbaan helemaal op je lijf geschreven. Er zijn verschillende bedrijven die studenten inzetten bij zorginstanties. Het werk is veelzijdig en je zult er gegarandeerd veel van leren. Het is wel belangrijk dat je harde en zachte skills bezit. Zo kan je ingezet worden in de gehandicaptenzorg, maar ook in de ouderenzorg zijn vaak mensen nodig. Voor ieder wat wils dus.

Studiehulp van Scriptium

Ben jij student en heb je moeite met studeren? Ben je op zoek naar tentamentraining of bijles voor bepaalde vakken? Bij Scriptium bieden we professionele studiehulp aan. Of je nu geholpen wilt worden met scheikunde, worstelt met wiskunde, of hulp bij Engels nodig hebt, we staan 7 dagen per week voor je klaar. Neem contact met ons op, en we komen snel bij je terug!

Laat een reactie achter

Je hebt al gestemd op dit artikel. Bedankt :-)
Wat vind jij van dit artikel?