Afstuderen

Moet jij als onderdeel van je afstudeertraject een portfolio inleveren? Heb je moeite met het samenstellen van de benodigde stukken, het schrijven van alle teksten of het structureren van alle informatie? Dan staat Scriptium voor je klaar met begeleiding en hulp bij je portfolio.

Scriptium biedt:

Wat is een portfolio?

Traditioneel gezien is een portfolio een verzameling aan werkstukken die samen een goed beeld geven van iemands vaardigheden, talent en niveau. Voor fotografen zit een portfolio bijvoorbeeld vol met foto’s en voor journalisten bevat het een verzameling aan geschreven en gepubliceerde artikelen en berichten. Voor een student is een portfolio eenzelfde verzameling aan werk. In dit geval is een portfolio dus werk dat bewijst en laat zien dat jij als student jouw opleidingsonderwerp beheerst. Doorgaans bevat een dergelijke map enkele artikelen die je zelf geschreven hebt, een onderzoeksvoorstel of plan van aanpak, literatuuronderzoek of een combinatie van al deze zaken.
hulp bij portfolio - afbeelding 1

Hulp bij je portfolio - het complete plaatje

Voor hulp bij je portfolio op elke mogelijke manier kun je het beste een begeleider van Scriptium inhuren. Onze (scriptie)begeleiders beschikken over excellente taalvaardigheden, hebben jarenlange ervaring met het opstellen van onderwijsteksten en onderzoek, zijn van nature goede planners en zien overal structuur in en begrijpen maar al te goed waarom het samenstellen van een portfolio best een uitdaging kan zijn. Ze kunnen je helpen een strategie te bepalen waarmee je in korte tijd effectief alle verschillende materialen kunt verzamelen. Ook kunnen ze meekijken terwijl je teksten opstelt en schrijft en gaandeweg feedback en ondersteuning bieden. Worstel niet langer alleen met een dergelijk groot dossier en schakel de hulp in van een professional.

Teksten laten nakijken

Hulp bij je portfolio kan ook achteraf gebeuren als je de boel al zo goed als af hebt. Je kunt bij Scriptium teksten insturen via de website om ze te laten nakijken op taal, structuur en inhoud. Je kunt dus op die manier alle verschillende teksten in je portfolio laten controleren om te zorgen dat ze vrij zijn van taal- en spelfouten, dat de inhoud houdt snijdt en alles voldoet aan de eisen die door je onderwijsinstelling gesteld worden. Of het nu gaat om verslagen, essays, moduleopdrachten, artikelen of observaties, zolang het geschreven is kunnen we het voor je nakijken. Dit geldt overigens ook voor alle Engelstalige teksten. Heb je liever echt alleen feedback op de inhoud van een tekst? Dan vink je gewoon enkel ‘inhoud’ aan in het uploadsysteem en een corrector zorgt dat je uitgebreide feedback krijgt in de kantlijn van het document waarmee je de tekst naar een hoger niveau kunt tillen.

Help! Ik heb mijn porfolio uitgesteld!

Je bent niet de enige! Veel opleidingen vragen aan het eind van een collegejaar een grote portfolio omdat zij ervan uit gaan dat studenten gedurende het jaar vanzelf stukken voor in de portfolio schrijven en verzamelen. In de praktijk werkt het vaak anders en schiet er hier en daar wel eens wat bij in door grote drukte of veel opdrachten tegelijkertijd. De begeleiders van Scriptium kunnen helpen bij het verzamelen en schrijven van alle benodigdheden binnen korte tijd. Ze helpen met een efficiënte en effectieve planning, nemen zoveel mogelijk zorgen uit handen en brengen algemene rust en structuur in het geheel.

hulp bij portfolio - afbeelding 2

Submit your Rating

[mr_rating_form post_id="319684"]