Scriptiebegeleiding van Scriptium

 
Bij Scriptium kun je een externe scriptiebegeleider inschakelen. Scriptium biedt tegen betaling een scriptiebegeleider met expertise op het gebied van scriptie schrijven en academisch taalgebruik die goede scriptiebegeleiding op maat kan bieden. Als je behoefte hebt aan meer en persoonlijkere begeleiding, is een scriptiebegeleider van Scriptium wellicht een optie voor jou. Je kunt een begeleider in de armen nemen gedurende je gehele schrijfproces, of slechts voor een belangrijk onderdeel. Een begeleider kan je bijvoorbeeld helpen bij het opzetten van een onderzoeksvoorstel of het bepalen van je probleemstelling, doelstelling en onderzoeksvragen. Het is maar net waar je behoefte aan hebt!
  • Meer dan 8 uur scriptiebegeleiding
  • 47,95 per uur
  • 3 t/m 8 uur persoonlijke scriptiebegeleiding
  • 51,95 per uur
  • Scriptiebegeleiding tot en met 2 uur
  • 54,95 per uur

Interne scriptiebegeleider

 

Goede scriptiebegeleiding

 
Vanuit de opleiding krijg je een begeleider toegewezen die jou gaat helpen bij het schrijven van je scriptie. Voor een volledige lijst van de algemene eisen die er aan jou gesteld worden en de eisen die je aan je interne scriptiebegeleider mag stellen, verwijzen we je naar het betreffende artikel. Als je deze eisen en de tips in dit artikel in acht neemt, optimaliseer je de begeleiding die voor jou beschikbaar wordt gesteld.
goede scriptiebegeleiding - afbeelding 2

4 tips voor de omgang met je schoolbegeleider

 

Let op je taal

Je moet je scriptiebegeleider te vriend houden want dat is voor jullie beiden prettig. Een belangrijke tip is om op je taal te blijven letten. Of je nu veel of weinig afspreekt met je begeleider, en of je nu veel of weinig contact hebt, blijf altijd beleefd en correct. Zorg dat het werk dat je instuurt vrij is van spelling- en taalfouten en let daar ook op in je e-mails. Niets is zo slordig als onbeleefde, onprofessionele mailtjes met een hoop fouten. Het straalt uit naar je scriptiebegeleider alsof je de scriptiebegeleiding niet serieus neemt, en dat wil je voorkomen. Zorg dus voor formele en professionele mails.

Stel deadlines

Bewerkstellig goede scriptiebegeleiding door tussentijdse deadlines op te stellen met je scriptiebegeleider en zorg dat je die deadlines haalt. Presenteer bij de afspraken met je begeleider volledige hoofdstukken die aan alle eisen voldoen. Je wilt immers geen feedback als “je mist nog een probleemstelling”. Dat had je zelf ook kunnen bedenken en helpt niet echt bij het formuleren van de daadwerkelijke inhoud van je scriptie. Je hebt er veel meer aan als de scriptiebegeleider gedetailleerde feedback kan geven op een compleet hoofdstuk met alle vereiste onderdelen. Op die manier gaan jullie samen dieper op je geschreven werk in en til je jouw scriptie bij wijze van spreken van een zeven naar een acht. Daarnaast is het voor je scriptiebegeleider erg prettig om te werken met veel en compleet materiaal. Het is lastig om een halve scriptie te voorzien van feedback op het gebied van structuur en inhoud.

Houd consequent contact

Het contact moet vanuit jou komen. Jij moet het initiatief nemen en vragen om begeleiding. In een druk leven is het soms lastig om consequent het contact met je scriptiebegeleider te onderhouden of om zelfs consequent aan je scriptie te werken. Wij willen daarom als tip meegeven om met jezelf en je scriptiebegeleider af te spreken dat je, bijvoorbeeld, elke vrijdagmiddag een mail stuurt met een overzicht van wat je die week aan je scriptie hebt gedaan. Maak dan ook aan je scriptiebegeleider duidelijk dat je in principe geen antwoord terug verwacht, maar dat dit maildagboek functioneert als stok achter de deur om tegelijkertijd jouw aandacht consequent bij je scriptie te houden en om te zorgen dat je begeleider op de hoogte blijft van wat er zich afspeelt gedurende jouw scriptieproces. Goede scriptiebegeleiding wordt getypeerd door veelvuldig en consequent contact.

Bewaar grote vragen voor afspraken

Jouw tijd met je scriptiebegeleider is enigszins gelimiteerd. Jullie hebben immers allebei niet de tijd om elkaar vaak en lang te spreken. Bewaar dus grote vragen met betrekking tot je scriptieproces voor de afspraken en zoek kleine vragen, bijvoorbeeld vragen met betrekking tot je bronvermelding, zelf uit. Er is een zee aan informatie online en vaak kunnen medestudenten ook helpen. Het helpt ook om werk waar je feedback op wil minstens 48 uur voor een afspraak naar je begeleider op te sturen. Op die manier stel je zeker dat je begeleider de kans heeft gehad naar je werk te kijken.
goede scriptiebegeleiding - afbeelding 1

Wil je graag eerst meer informatie over scriptiebegeleiding? Of misschien heb je een persoonlijke vraag of wil je een opmerking doorgeven? Vul dan het onderstaand contactformulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.