Bronnen laten controleren door experts van Scriptium

 

Bij Scriptium kun je jouw APA-verwijzingen en bronnen laten controleren door een expert. Stuur je verzoek in via mail en geef aan wat je precies van ons wenst. In overleg bepalen we dan de deadline en prijs. Scriptium controleert je bronnenlijst en de bronverwijzingen in de tekst al binnen 24 uur. Dat doen we met experts die zich in bronnencontrole hebben gespecialiseerd.

Wie controleert jouw bronvermelding?

 
"Met mijn oog voor detail wil ik je helpen om je scriptie te perfectioneren. Ik kan zowel Nederlands- als Engelstalige teksten controleren en wil ook graag je APA checken. Samen kunnen we je werkstuk naar een hoger niveau tillen!"
"In ingewikkelde APA-richtlijnen en vastgelopen afstudeeronderzoeken zie ik een interessante uitdaging. Ik ben afgestudeerd in Bedrijfscommunicatie Letteren en ik heb ruime ervaring als redacteur."
"Na een aantal jaren in de onderwijswereld ontdekte ik dat schrijven me nog steeds de meeste voldoening geeft. Wat mij betreft hoeft een scriptie zeker niet saai te zijn!"
"Gezien mijn brede achtergrond in de geesteswetenschappen en mijn ervaring met wetenschappelijke publicaties, weet ik goed wat er van een academische tekst wordt verwacht."

Wat doen we?

 

Onze bronnencontrole

 

Academisch verwijzen

 

Om te zorgen dat academische teksten overal ter wereld herkenbaar en betrouwbaar zijn, is door internationale instituten bepaald dat er op correcte wijze moet worden omgegaan met bronvermeldingen. APA is de meest gebruikte vorm van bronverwijzing. We verwijzen middels een erkende verwijzingsstijl naar bronnen om te voorkomen dat plagiaat ontstaat. Ook kan daarmee de validiteit van een academische tekst worden verhoogd en wordt het auteurs- en eigendomsrecht van schrijvers ermee geëerd.

Alles wat je als student voor je opleiding schrijft, of het nu een paper is of je scriptie, dient voorzien te worden van een correcte bronvermelding. Naast het schrijven van je scriptie, kan het een enorme klus zijn om alle richtlijnen en regels op de juiste wijze toe te passen.

Wat vinden anderen van Scriptium?

 

Wil jij graag controle van je bronnen laten uitvoeren? De APA-experts van Scriptium staan voor je klaar. Of je nu hulp nodig hebt bij de bronvermelding van je marketingscriptie, of een steuntje in de rug kunt gebruiken bij je masterscriptie geschiedenis. Wil je meer weten over de ervaringen van leerlingen en studenten? Lees dan onze reviews op Trustpilot of Google reviews.

trustpilot logo
Review controle bronnen bij Scriptium

Tarieven controle bronnen (APA)

 

*Deze prijzen gelden voor 3 pagina’s aan bronnen. Voor elke pagina boven de 3 komt er €16,95 bij

**De controle van bronvermeldingen in de lopende tekst bedraagt eenmalig €21,95, €36,95 of €44,95 afhankelijk van de lengte van de tekst.

Je kunt op aanvraag de bronnenlijst en verwijzingen in jouw scriptie of tekst laten nakijken door een specialist. Vul het formulier in onderaan deze pagina.

Controle bronnen – APA

 

The American Psychological Association ontwikkelde een handboek voor academisch verwijzen in 1952. Hetzelfde handboek wordt nog steeds wereldwijd gebruikt. De huidige editie is de 7de editie. Het was van oorsprong ontwikkeld voor de sociale wetenschappen, maar sinds de jaren 50 wordt APA ook voor andere studies gebruikt. Lees voor meer informatie over verwijzen in APA-stijl onze blogs over dit onderwerp.

Controle bronnen – Chicago

 

The Chicago Manual of Style biedt twee verschillende stijlen die wereldwijd gehanteerd worden. Vooral binnen geschiedeniswetenschap en antropologie. Voor deze laatste studierichting heeft de American Anthropological Association een variant ontwikkeld, de AAA-stijl. De twee stijlen, author-date style en notes en bibliography style, zijn te vinden in het handboek dat verkrijgbaar is als hardcover. Het is ook online beschikbaar voor studenten.

Controle bronnen – Harvard

 

De Harvard-stijl is een stijl die niet door een instituut in stand wordt gehouden. De stijl lijkt erg op APA. Verschillende internationale onderwijsinstellingen hebben het op zich genomen om richtlijnen te ontwikkelen. Het resultaat daarvan is dat er geen eenduidige Harvard-stijl bestaat en dat er verschillende handboeken beschikbaar zijn. Vooral de economische wetenschappen maken gebruik van Harvard.

Controle bronnen – Vancouver

 

De International Committee of Medical Journal Editors ontwikkelde een stijl voor publicaties in de medische wetenschappen. De stijl werkt met een nummersysteem, waardoor de Vancouver-stijl sterk afwijkt van de overige stijlen. Naast de Vancouver-stijl wordt binnen de medische wetenschappen gebruik gemaakt van de NLM-stijl. Deze is ontwikkeld door de National Library of Medicine. Daarnaast maakt men gebruik van de AMA-stijl, wat ook een numeriek systeem is.

controle bronnen - icoon 4

Controle bronnen – Leidraad voor Juridische Auteurs

 

Aangezien er in juridische teksten veelvuldig verwezen wordt naar wetboeken, heeft Wolters Kluwer een leidraad specifiek voor juridische auteurs ontwikkeld. Deze leidraad is verkrijgbaar via de website van Kluwer of kan online ingezien worden. Men hanteert de Leidraad van Kluwer met name binnen de Nederlandse rechtswetenschappen. Voor internationaal recht gelden andere regels.

Controle bronnen – MLA

 

De Modern Language Association houdt zich bezig met het ontwikkelen van regels met betrekking tot bronverwerking op gebied van literatuur- en kunstwetenschappen. Literatuur- en kunststudies hanteren doorgaans dus ook de MLA-stijl. De stijl is gebaseerd op APA maar enigszins aangepast. Daarmee is de stijl meer gericht op het verwerken van literatuur en kunst in een academische publicatie.

Wil je jouw bronnen laten controleren? Vul dan het onderstaande contactformulier in voor een prijsopgave. Je stuurt ons automatisch alle informatie die we nodig hebben voor een prijsbepaling. Via de mail krijg je vervolgens een handige betaallink.

    Upload je document (zonder document kunnen we geen prijsopgave voor je opstellen):

    Submit your Rating

    [mr_rating_form post_id="81474"]