Bronnen laten controleren door Scriptium

 

Bij Scriptium kun je jouw APA-verwijzingen en bronnen laten controleren door een expert. Je kunt op aanvraag de bronnenlijst en verwijzingen in jouw scriptie of tekst laten nakijken door een specialist in dienst van Scriptium. Stuur je verzoek in een e-mail naar [email protected] en in overleg bepalen we dan een deadline en prijs. Let er wel op dat we enkel APA of de Juridische Leidraad van Kluwer nakijken. Scriptium controleert jouw bronnenlijst en de bronverwijzingen in de tekst al binnen 24 uur.

Wat doen we?

 

Bronnencontrole van Scriptium

 

* Deze prijzen gelden voor 3 pagina’s aan bronnen. Voor elke pagina boven de 3 komt er €14,95 bij

**De controle van bronvermeldingen in de lopende tekst bedraagt eenmalig €16,95

Je kunt op aanvraag de bronnenlijst en verwijzingen in jouw scriptie of tekst laten nakijken door een specialist in dienst van Scriptium. Stuur je verzoek in een e-mail naar [email protected] en in overleg bepalen we dan een deadline en prijs. 

Academisch verwijzen

 

Om te zorgen dat academische teksten overal ter wereld herkenbaar en betrouwbaar zijn, is door internationale onderwijsinstituten bepaald dat er op correcte wijze moet worden omgegaan met bronvermeldingen en verwijzingen. APA is de meest gebruikte vorm van bronverwijzing. In de basis verwijzen we middels een erkende verwijzingsstijl naar geraadpleegde bronnen om te voorkomen dat plagiaat ontstaat, om de validiteit van een academische tekst te verhogen en om de auteurs- en eigendomsrechten van schrijvers van academisch werk te eren. Alles wat je als student voor je opleiding schrijft, of het nu een tussentijdse paper is of je bachelorscriptie, dient voorzien te worden van een correcte bronvermelding in de stijl die jouw onderwijsinstelling van je eist. Naast het daadwerkelijk ontwikkelen en schrijven van een tekst, kan het een enorme klus zijn om alle richtlijnen en regels op de juiste wijze toe te passen. 

Controle bronnen – APA

 

The American Psychological Association ontwikkelde een handboek voor academisch verwijzen in 1952. Hetzelfde handboek, hoewel het nu de zesde editie is, wordt nog steeds wereldwijd gebruikt. Het was van oorsprong ontwikkeld voor de sociale wetenschappen, maar sinds de jaren 50 wordt APA ook voor andere studies gebruikt. Lees voor meer informatie over verwijzen in APA-stijl onze blogs over dit onderwerp.

controle bronnen - icoon 1

Controle bronnen – Chicago

 
The Chicago Manual of Style biedt twee verschillende stijlen die beide wereldwijd gehanteerd worden binnen geschiedeniswetenschap en antropologie. Voor deze laatste studierichting heeft de American Anthropological Association een variant, de AAA-stijl, ontwikkeld. De twee stijlen, author-date style en notes en bibliography style, zijn te vinden in het handboek dat verkrijgbaar is als hardcover. Het is ook online beschikbaar voor studenten.

Controle bronnen – Harvard

 

De Harvard-stijl is een stijl die niet door een instituut in stand wordt gehouden. De stijl lijkt erg op APA en verscheidene internationale onderwijsinstellingen hebben het op zich genomen om richtlijnen te ontwikkelen. Het resultaat daarvan is dat er geen eenduidige Harvard-stijl bestaat en dat er verschillende handboeken beschikbaar zijn. Voornamelijk de economische wetenschappen en studies maken gebruik van Harvard.

controle bronnen - icoon 4

Controle bronnen – Vancouver

 
De International Committee of Medical Journal Editors ontwikkelde een stijl specifiek gericht op publicaties in de medische wetenschappen. De stijl werkt met een  nummersysteem, waardoor de Vancouver-stijl sterk afwijkt van de overige verwijzingsstijlen. Naast de Vancouver-stijl wordt binnen de medische wetenschappen gebruik gemaakt van de NLM-stijl ontwikkeld door de National Library of Medicine en van de AMA-stijl, tevens een numeriek systeem.
controle bronnen - icoon 3

Controle bronnen – Leidraad voor Juridische Auteurs

 
Aangezien er in juridische teksten veelvuldig verwezen wordt naar wetboeken en –documenten, heeft Wolters Kluwer een leidraad specifiek voor juridische auteurs ontwikkeld. Deze leidraad is verkrijgbaar via de website van Kluwer of kan online ingezien worden. Men hanteert de Leidraad van Kluwer met name binnen de Nederlandse rechtswetenschappen. Voor internationaal recht gelden andere regels.
controle bronnen - icoon 5

Controle bronnen – MLA

 
De Modern Language Association, opgericht in 1883, houdt zich bezig met het ontwikkelen van richtlijnen en regels met betrekking tot bronverwerking specifiek gericht op publicaties op het gebied van literatuur- en kunstwetenschappen. Literatuur- en kunststudies hanteren doorgaans dus ook de MLA-stijl. De stijl is gebaseerd op APA en alleen enigszins aangepast zodat de stijl meer gericht is op het verwerken van literatuur en kunst in een academische publicatie.
controle bronnen - icoon 6

Eerst nog even je vraag stellen of wil je graag een op- of aanmerking kwijt? Vul dan het onderstaand contactformulier in. We zullen zo spoedig mogelijk reageren. 

Submit your Rating

[mr_rating_form post_id="81474"]