Je boek laten redigeren bij Scriptium

 

Voordat een boek in de winkel komt te liggen, doorloopt het eerst het proces van manuscript tot boek. Het boek redigeren is daar onderdeel van. Een auteur ontwikkelt een idee tot een manuscript. Dat is een eerste ruwe versie van een boek dat nog nagekeken moet worden en onderworpen moet worden aan de eindredactie van een uitgeverij. Op basis van het manuscript kiest een uitgeverij of een boek het waard is om te publiceren.

Je wil dus als auteur dat het boek zo optimaal mogelijk op het bureau van de uitgeverij belandt. Scriptium kan dan helpen en jouw boek redigeren, zodat het optimaal nagekeken is op taal, structuur en inhoud. Meer dan 1000 schrijvers zijn je al voorgegaan. We bieden de beste kwaliteit, en je manuscript wordt altijd nagekeken door een corrector met passie voor taal en boeken. 

Wie controleert jouw manuscript?

 
Scriptium heeft meer dan 100 redacteurs uit verschillende vakgebieden. We hebben vast en zeker een redacteur die precies geschikt is voor jouw verhaal! Hieronder een greep uit onze redacteurs.
“De Nederlandse taal is mijn lust en mijn leven. Al heel wat jaren sta ik bevlogen voor de klas als docent Nederlands en communicatie. En ik werk als tekstschrijver, manuscriptredacteur en trouwambtenaar.“
"Dankzij mijn brede achtergrond, interesses en commitment kun je onder meer met manuscripten, scripties en andere wetenschappelijke teksten bij mij terecht. Dit voor zowel taal, structuur als inhoud."
“Liefde voor taal, dat is een rode draad door mijn werkzame leven. Ik studeerde Engelse taal- en letterkunde. Nu houd ik mij dagelijks bezig met schrijfbegeleiding, schrijfcursussen, vertaling en redactie.“
"Ik ben een taalpurist die altijd en overal spelfouten ziet. Dat zit in mijn bloed, en ik heb dit talent verder ontwikkeld gedurende mijn ruim 20 jaar lange loopbaan als vertaler Engels-Nederlands."

Boek laten redigeren op

 

Wij bieden

 

Een boek redigeren op taal

 

Een boek redigeren gebeurt in de basis op taal. Het is namelijk essentieel dat een manuscript foutloos bij de uitgeverij en in de winkel terechtkomt. Het staat slordig als een manuscript vol staat met spel-, taal- en typefouten, hoe goed de inhoud ook is. Het lijkt dan alsof de auteur er niet de nodige aandacht in gestoken heeft. Dat is natuurlijk de laatste indruk die je als aanstormend schrijftalent wil wekken. Bovendien spreekt het van kennis en kunde als je manuscript taalkundig goed in elkaar zit. Het komt de professionaliteit ten goede. 

We markeren taal- en spelfouten aan de hand van de functie ‘wijzigingen bijhouden’ in Word. Zo kun je na de correctie zelf zien waar de fouten precies zaten en zelf beslissen over het doorvoeren of afwijzen van de geopperde correcties. Daarnaast beoordeelt de corrector de woordkeuze en toon van de gekozen tekst. Als er zaken vaag of onduidelijk zijn, plaatst hij of zij daar opmerkingen bij. Laat je boek redigeren door Scriptium en we zorgen dat het taalkundig optimaal is.

boek redigeren - afbeelding 1

Een boek redigeren op structuur en inhoud

 

Scriptium kan tevens een boek redigeren op structuur en inhoud. Deze correctie wordt verstrekt in de vorm van opmerkingen in de kantlijn. Met de feedback van de corrector zorg je ervoor dat er niets schort aan de informatiestructuur en inhoud van het boek.

De structuur van een boek is sterk afhankelijk van het doel: een roman is bijvoorbeeld behoorlijk vrij in structuur, terwijl een informatief boek al beter gestructureerd dient te zijn. De aard van onze structuurcontrole is dan ook afhankelijk van het genre en van je hulpvraag. We kunnen bijvoorbeeld een check op logica en opbouw uitvoeren. Misschien heeft jouw manuscript te veel pagina’s en bestaat het boek redigeren voornamelijk uit het verwijderen of herschikken van informatie. De corrector bekijkt dan hoe de aanwezige tekst ingekort kan worden, zonder dat de boodschap en betekenis verloren gaan.

Bij de inhoudscontrole bekijkt de corrector of er coherentie bestaat tussen de verschillende onderdelen van het boek. Wordt eerder beloofde informatie daadwerkelijk verstrekt in een later hoofdstuk? Worden er geen nieuwe termen of namen geopperd halverwege het boek, waardoor de lezer niet weet waar over gesproken wordt? Wordt er te veel of onnodige informatie gegeven? Onze corrector houdt zich onder meer bezig met dergelijke zaken.

Voordelige tarieven

 

Snelle service - binnen 20 uur

 

Scriptium kan jouw boek al binnen 48 uur redigeren. We bieden tevens een spoedservice van 20 uur. Deze is enkel beschikbaar voor teksten met een woordenaantal lager dan 5.000. Aangezien romans en manuscripten doorgaans uit veel meer woorden dan 5.000 bestaan, gaat deze spoedservice hier niet op. We bieden tevens een langere deadline van 7 dagen. De kosten van de correctie zijn afhankelijk van de combinatie van diensten en deadline. Om de precieze kosten van jouw specifiek redactieproject in kaart te brengen, kun je een persoonlijke offerte aanvragen bij Scriptium. 

Andere teksten laten redigeren?

 

Bij Scriptium kun je je scriptie laten nakijken op taal, structuur en/of inhoud. Stuur een tekst in via ons uploadsysteem en kies voor een nakijktermijn van 48 uur of 7 dagen. Voor scripties met een woordenaantal onder de 5.000 hebben we zelfs een spoedtermijn van 20 uur. Ook het insturen van een scriptie die (nog) niet af is, is een aanrader. Zo krijg je feedback waar je weer verder mee kunt.

Ook een essay kun je bij Scriptium laten nakijken op taal, structuur en inhoud. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden en mogelijkheden als voor scripties. Je kunt de essay binnen 20 uur, 48 uur of 7 dagen laten nakijken. Ook bij essays kun je kiezen voor een controle op taal en structuur, en een controle op inhoud, Hierbij krijg je feedback over de opbouw van je essay, de relevantie van de vermelde literatuur en natuurlijk je argumentatie en stelling.

Proefschriften zijn de crème de la crème van de academische teksten. Op het gebied van taal, structuur en inhoud moet een dissertatie perfect zijn. Er is geen ruimte voor fouten, slordigheden of zaken die nog bijgeschaafd moeten worden. Dat begrijpen we bij Scriptium maar al te goed. Voor het redigeren van proefschriften hebben we specialisten die elk detail van de tekst onder een vergrootglas leggen. Je kunt een proefschrift insturen via het uploadsysteem of eerst contact (info@scriptium.nl of +31 (0)6 484 787 21) zoeken met Scriptium voor overleg en een persoonlijke offerte.

Als je net begint met je scriptie en eerst een onderzoeksvoorstel of plan van aanpak moet inleveren, is het een goed idee om de tekst te laten redigeren door Scriptium. Je krijgt dan feedback op de inhoud van je tekst. We professionaliseren de toon en de woordkeuze, en natuurlijk worden taalfouten gemarkeerd. Stuur ook gerust het beoordelingsformulier of document met eisen van je onderwijsinstelling mee ter referentie voor de corrector.

Vul het onderstaande formulier in en vraag direct een offerte aan voor jouw specifieke redactieproject. Binnen enkele uren krijg je een gepersonaliseerde offerte in je mailbox.

    Upload je manuscript (niet verplicht):


    Submit your Rating

    [mr_rating_form post_id="82997"]