De beste correctie voor je boek

 

Je hebt je hele ziel en zaligheid in een zelfgeschreven boek gestopt. Het manuscript kan nu naar de uitgever, waar het beoordeeld wordt op inhoud en taalgebruik. Aan de hand daarvan wordt bepaald of je boek uitgegeven wordt of niet. Het is dus van belang om een zo goed mogelijke indruk te maken op de uitgeverij.

Daarom is het aan te bevelen om je boek te laten corrigeren door professionele redacteurs van Scriptium. Zo zorg je ervoor dat de kwaliteit optimaal is. Scriptium staat 7 dagen per week voor je klaar om je boek naar een hoger niveau te tillen.

Wie corrigeert jouw boek?

 
“De Nederlandse taal is mijn lust en mijn leven. Al heel wat jaren sta ik bevlogen voor de klas als docent Nederlands en communicatie. En ik werk als tekstschrijver, taalcoach en trouwambtenaar.“
"Door liefde voor biologie, de passie voor muziek en het gevoel voor taal te combineren, heb ik mij ontwikkeld als veelzijdig corrector. Ik wil je graag helpen met het inleveren van een tekst waar je trots op bent."
"Ik houd mij dagelijks bezig met het zo krachtig en duidelijk mogelijk maken van communicatie. Je kan met taal dingen beschrijven, verklaren en creëren. Als je dat goed begrijpt en beheerst, kan je werkelijk blijvende impact maken."
“Liefde voor taal, dat is een rode draad door mijn werkzame leven. Ik studeerde Engelse taal- en letterkunde en nu houd ik mij dagelijks bezig met schrijfbegeleiding, schrijfcursussen, vertaling en redactie."

Onze boekredactie

Redacteurs van Scriptium

Wat is een goed manuscript?

 

Een uitgeverij beslist op basis van een manuscript of het bereid is het boek uit te geven of niet. Een aanstormend schrijver wil graag dat diens boek uitgegeven wordt. Het is dus van belang om een zo goed mogelijke indruk te maken met je manuscript. Over het algemeen voldoet een goed fictieboek aan de volgende criteria:

Behalve de inhoud, beoordeelt een uitgeverij ook de kwaliteit van het taalgebruik. Als het manuscript slordigheden en taalfouten bevat, neemt de uitgeverij het niet langer serieus. Het is daarom aan te bevelen om de taal na te laten kijken. Scriptium heeft altijd een redacteur beschikbaar die jouw manuscript kan controleren tegen een scherp tarief.

Wat vinden anderen van Scriptium?

 

Wil jij graag je boek laten corrigeren? De professionele correctoren van Scriptium staan voor je klaar. Of het nu gaat om het controleren van je manuscript op spel- en stijlfouten, of om een controle op structuur en inhoud. Wil je meer weten over de ervaringen van schrijvers? Lees dan onze reviews op Trustpilot of Google reviews.

trustpilot logo
Review verslag nakijken Scriptium

Boek laten corrigeren – Taalcorrectie

 

Als basis kun je je boek laten corrigeren op taal- en spelfouten door een taalexpert van Scriptium. Zodra we je verzoek ontvangen, zoeken we een redacteur die affiniteit en expertise heeft met het onderwerp van het boek. De redacteur gebruikt dan de functie ‘wijzigingen bijhouden’ in Word om alle fouten te verbeteren. Je kunt achteraf precies zien waar de fouten zitten en zelf bepalen of je de wijzigingen accepteert of afwijst.

Afhankelijk van het onderwerp en het genre kun je wensen hebben met betrekking tot de stijl. Schrijf je een informatief boek? Dan wil je misschien dat het boek zo professioneel mogelijk overkomt. Een literair boek is onderhevig aan heel andere eisen. Onze corrector zal daar tijdens het corrigeren rekening mee houden. In overleg met ons kun je aangeven wat de insteek van je boek is, en hoe je zou willen dat het gecorrigeerd wordt.

Tarieven boek corrigeren

 

Redactie manuscript – Structuur en inhoud

 

Je boek laten corrigeren op structuur en inhoud is bij Scriptium ook mogelijk. Een boek moet natuurlijk voldoen aan een goede opbouw. Daaronder verstaan we ook de rode draad van het verhaal. Een informatief boek is goed op structuur en inhoud te corrigeren. We bekijken dan of de informatie logisch gestructureerd is en of de verschillende hoofdstukken op elkaar aansluiten. Een literair boek is vrijer geschreven. Een controle op inhoud zal dan voornamelijk bestaan uit het geven van feedback op het logische verloop van de verhaallijn.

Deadline al binnen 48 uur

 

Je kunt bij Scriptium je boek al binnen 48 uur laten corrigeren. We bieden ook een spoeddienst van 20 uur. Deze is beschikbaar voor teksten met een woordenaantal onder de 5.000 woorden. Een manuscript bevat doorgaans meer dan 5.000 woorden, dus gaat onze spoeddienst niet op voor grote teksten. We bieden ook een langere deadline van 7 dagen. Welke deadline je kiest is van invloed op de prijs die je betaalt voor de correctie. De kwaliteit zal echter altijd even hoog zijn.

Nu kan het zijn dat je manuscript te veel woorden bevat voor een correctie binnen 48 uur. We willen er namelijk wel de nodige aandacht aan besteden. Het is dan mogelijk te overleggen met Scriptium. Wellicht kunnen we je boek aan meerdere correctoren tegelijk aanbieden. Neem contact met ons op, en dan komen we er samen zeker uit.

boek laten corrigeren - afbeelding 2

Kan ik een Engels boek laten corrigeren?

 

Je kunt ook een Engels boek laten corrigeren bij Scriptium. Het maakt niet uit of een manuscript in het Engels of Nederlands geschreven is. We hebben een groep Engelse taalexperts die zeer geschikt zijn voor het uitvoeren van Engelse correctie van manuscripten. Als je je boek of tekst onderwerpt aan een Engelse redactie, kun je het ook aan een Engelse uitgeverij aanbieden. Dit verhoogt je kansen om je boek uit te geven.

Een scriptie laten corrigeren

 

Scriptium kan je scriptie voor je nakijken op taal, structuur en inhoud. Je kunt een tekst insturen via ons uploadsysteem. Daarbij kies je voor een nakijktermijn van 48 uur of 7 dagen. Voor scripties met een woordenaantal onder de 5.000 hebben we zelfs een spoedtermijn van 20 uur. Als onderdeel van de taalcontrole corrigeert de corrector alle fouten met behulp van de functie ‘wijzigingen bijhouden’. Ook worden de toon en woordkeuze van je scriptie geprofessionaliseerd.

De controle op structuur behelst het verbeteren van de tekststructuur en het aanduiden van overbodige of missende informatie. Een taalcontrole en een controle op structuur zijn enkel samen af te nemen.

Als laatste heb je de optie om je scriptie te laten nakijken op inhoud. Onze corrector plaatst dan feedback in de kantlijn over de opbouw, rode draad en kwaliteit van je onderzoek. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of je hoofdvraag voldoende is afgebakend, en of de conclusie aansluit op je probleemstelling. Ook kan gekeken worden of je theoretisch kader relevante modellen bevat. Als je scriptie (nog) niet af is, kun je delen ervan laten corrigeren. Zo krijg je feedback waar je weer verder mee kunt.

Vul het onderstaande formulier in en vraag direct een offerte aan voor jouw specifieke redactieproject. Binnen enkele uren krijg je een gepersonaliseerde offerte in je mailbox.

    Upload je manuscript (niet verplicht):


    Submit your Rating

    [mr_rating_form post_id="82834"]