Bijles Nederlands

Drogredenen herkennen in een tekst, boekverslagen maken en presentaties geven: soms kan ondersteuning in het vak Nederlands nodig zijn om je kennis en kunde met betrekking tot onze taal te verbeteren en zo je eindexamenjaar tot een goed einde te brengen. Je vaardigheden met betrekking tot de Nederlandse taal worden op de middelbare school op verschillende manieren getoetst: leesvaardigheid, mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid, argumentatieve vaardigheden en literatuur. De beheersing van al deze vaardigheden kan een flinke kluif zijn waarbij je best wel een beetje hulp kan gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van bijles Nederlands. In dat geval ben je bij ons aan het juiste adres!

Persoonlijke bijles

Bij Scriptium werken gekwalificeerde bijlesdocenten die bijles Nederlands geven en die je online kunnen helpen om alle onderdelen van het examenprogramma dat de Rijksoverheid heeft geformuleerd onder de knie te krijgen. Of het nou gaat om het voorbereiden van een betoog of discussie, het samenvatten van teksten of de analyse van een roman: wij zoeken voor jou een begeleider die je kan ondersteunen bij het aanscherpen van vaardigheden en talenten. Het aantal uren dat je afneemt, bepaal je helemaal zelf: je hebt bij ons gelukkig niet te maken met vaste uurpakketten of ingewikkelde tarieven. En betalen doe je pas achteraf aan het eind van elke maand waarin je bijles gehad hebt. Handig toch!

bijles nederlands - afbeelding 1
*voor bijles op locatie geldt een toeslag van €3,95 per uur

Betrouwbare bijles Nederlands

Onze bijles Nederlands is geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit of je net begint aan het eerste jaar van je universitaire opleiding, of binnen enkele maanden je eindexamen vwo gaat halen. We koppelen elke bijleszoeker aan de bijlesdocent die het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen en leerstijl. Je kiest of je bijles wil van een seniordocent of een juniordocent. Seniordocenten zijn sinds enkele jaren afgestudeerd en werkzaam in het Nederlands werkveld. Zij hebben inmiddels didactische vaardigheden opgedaan en hebben van lesgeven en onderwijs hun werk gemaakt. Juniordocenten zijn pas net afgestudeerd, of zijn daar nog mee bezig. Zij staan nog midden in het studenten- en schoolleven en weten daarom precies wat er van studenten en leerlingen verwacht wordt. Ze zijn flexibel en begripvol en hebben een passie voor kennisoverdracht en de Nederlandse taal.
Ben je op zoek naar hulp bij het schrijven van teksten? Dan is onze bijles Nederlands ook zeer geschikt. Specifiek voor scripties is er scriptiebegeleiding. Een scriptiebegeleider gaat dan samen met jou aan de slag om te zorgen dat je scriptie foutloos en geoptimaliseerd op het bureau van je schoolbeoordelaar komt te liggen. Ook kun je een geschreven tekst laten nakijken door onze correctoren op taal & structuur. Dit kan met scripties, maar ook met verslagen, essays, dissertaties, nota’s, moduleopdrachten of sollicitatiebrieven. Moet je een foutloze tekst afleveren? Dan is de nakijkdienst van Scriptium een zeer goed idee. Ben je ook benieuwd hoe we je verder kunnen helpen? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in, of neem contact met ons op via telefoon (06 484 787 21) of e-mail ([email protected]). We zullen binnen 2 uur (en vaak zelfs sneller) reageren op je aanvraag.

Bijles op alle niveaus

Vind je Nederlands een lastig vak of wil je goed voorbereid de examens in? Dan kunnen wij je zeker helpen. Scriptium geeft Nederlandse bijles op alle bekende niveaus. Wij stemmen de juiste begeleiding af op de leerlingen en daardoor is het mogelijk om in slechts enkele bijlessen het niveau Nederlands aanzienlijk te verhogen.  

Boekverslagen maken, brieven schrijven en de juiste spellingsregels toepassen: soms kan bijles voor het vak Nederlands op het vmbo nodig zijn om je eindexamenjaar tot een goed einde te brengen. Je kennis met betrekking tot de Nederlandse taal worden in toetsen en examens op verschillende manieren getoetst, bijvoorbeeld op het gebied van lezen, schrijven en presentaties geven. De beheersing van al deze vaardigheden kan een flinke kluif zijn waarbij je best wel een beetje hulp kan gebruiken, bijvoorbeeld van een deskundige bijlesdocent. In het geval van bijles Nederlands vmbo op persoonlijke, professionele, zorgeloze, betaalbare en betrouwbare wijze ben je bij Scriptium aan het juiste adres!

Een tekst ontleden, boekverslagen maken en presentaties geven: soms kan ondersteuning bij het vak Nederlands op de havo nodig zijn om je vaardigheden met betrekking tot onze moedertaal te verbeteren en zo je eindexamenjaar succesvol te voltooien. Er zijn verschillende manieren waarop je kennis en kunde met betrekking tot de Nederlandse taal in het voortgezet onderwijs op havoniveau worden getoetst: leesvaardigheid, mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid, argumentatieve vaardigheden en literatuur. De beheersing van al deze vaardigheden kan een flinke kluif zijn waarbij je best wel een beetje hulp kan gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van bijles Nederlands havo.

Teksten tot in de puntjes ontleden, boekverslagen maken en drogredenen herkennen: soms kan ondersteuning in het vak Nederlands op het vwo nodig zijn om je kennis en kunde met betrekking tot onze taal te verbeteren. Je vaardigheden met betrekking tot de Nederlandse taal worden op de middelbare school op verschillende manieren getoetst: leesvaardigheid, mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid, argumentatieve vaardigheden en literatuur. De beheersing van al deze vaardigheden kan een flinke kluif zijn waarbij je best wel een beetje hulp kan gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van bijles Nederlands vwo.

Boekverslagen maken, presentaties geven en je scriptie schrijven: bijles Nederlands op het mbo kan nodig zijn om je kennis over grammatica, spelling en taal op te krikken en je diploma te behalen. Boeken lezen en samenvatten voor theoretische vakken, een discussie of mondeling examen voorbereiden of een goedlopende tekst schrijven: het is heel begrijpelijk als je het fijn vindt dat iemand met je meekijkt. In dat geval ben je bij ons aan het juiste adres, want bij Scriptium werken bijlesdocenten Nederlands die studenten van het mbo, waar nodig of gewenst, ondersteuning kunnen bieden.

Nederlandse bijles voor het hoger onderwijs

Daarnaast helpt Scriptium ook veel hbo en wo studenten met Engelse bijles. De bijles wordt toegesplitst op de onderwerpen waar de student moeite mee heeft en betrekking hebben op de studie. Bovendien kunnen wij ook ondersteuning bieden bij het schrijven van een scriptie of het controleren van teksten.

Subjectief taalgebruik herkennen, presentaties voorbereiden en correcte spelling in je scriptie: soms kan bijles Nederlands op het hbo nodig zijn om je kennis over onze taal te verbeteren en zo je studie tot een goed einde te brengen. Je vaardigheden met betrekking tot de Nederlandse taal, zoals het ontleden van bronnen, mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid en argumentatieve vaardigheden kunnen op verschillende manieren aan bod komen tijdens je studie.

Objectief taalgebruik in een wetenschappelijk artikel, de kern uit een tekst halen en correcte spelling: soms kan ondersteuning in het vak Nederlands op het wo nodig zijn om je studie succesvol af te ronden en dat diploma in de wacht te slepen. Je vaardigheden met betrekking tot de Nederlandse taal kunnen in het wo op diverse manieren aan bod komen, bijvoorbeeld in de vorm van leesvaardigheid, mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid, argumentatieve vaardigheden en bronnen ontleden. 

Misschien heb je al een Nederlandse tekst geschreven en wil je graag dat een corrector bekijkt of de taal wel goed is. Dat kan! Je kunt bij Scriptium alle teksten laten nakijken op taal, structuur en/of inhoud. Stuur je tekst gemakkelijk in en we kijken het document na binnen 20 uur, 48 uur of 7 dagen.

Tarieven bijles hoger onderwijs
    • 11 uur bijles of meer
    • €37,95 per uur
bijles nederlands - afbeelding 2

Groepskorting voor bijles Nederlands

Bij Scriptium krijg je korting op de uurprijs als je bijles met nog 1 of 2 personen afneemt. Neem je bijles met nog 1 vriend, familielid of klasgenoot, dan krijg je 20% korting. Bij bijles met 2 anderen krijg je 30% korting.

kaart bijlessen - bijles nederlands
Wil je nu direct bijles aanvragen of toch liever eerst een vraag stellen? Vul dan het onderstaande formulier in. Je dient dan rechtstreeks bij onze bijlesdienst een verzoek in. We zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden of je aanvraag bevestigen.
De velden gemarkeerd met * zijn vereist