De beste bijles Nederlands

Stijlfiguren herkennen in een tekst, boekverslagen maken en presentaties geven: soms kan ondersteuning in het vak Nederlands nodig zijn om je kennis en kunde met betrekking tot onze taal te verbeteren, en zo je eindexamenjaar tot een goed einde te brengen. Je vaardigheden met betrekking tot de Nederlandse taal worden op de middelbare school op verschillende manieren getoetst. Het gaat dan om leesvaardigheid, mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid, argumentatieve vaardigheden en literatuur.

De beheersing van al deze vaardigheden kan een flinke kluif zijn, waarbij je best wel een beetje hulp kan gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van bijles Nederlands. In dat geval ben je bij ons aan het juiste adres!

Wie helpt jou met Nederlands?

“Ik sta met veel bevlogenheid voor de klas als docente Nederlands en communicatie. Dus ik kan jou ook perfect bijles geven op het niveau van voorgezet onderwijs of hoger onderwijs.”
“Door mijn enorme talenknobbel kan ik bijles geven in elk taalvak dat onderdeel is van regulier voortgezet onderwijs. Duits, Frans, Engels en Nederlands, het kan allemaal.”
“Schrijfvaardigheid, leesvaardigheid, luistervaardigheid: ik kan je erbij helpen.”

“Door mijn diverse studieachtergrond kan ik op hoog niveau bijles geven in de Chinese taal, Nederlands en schrijfvaardigheid.”

Persoonlijke bijles

Bij Scriptium werken gekwalificeerde bijlesdocenten die bijles Nederlands geven. Zij kunnen online helpen om alle onderdelen van het examenprogramma dat de Rijksoverheid heeft geformuleerd onder de knie te krijgen. Of het nu gaat om het voorbereiden van een betoog of discussie, het samenvatten van teksten of de analyse van een roman: wij zoeken voor jou een bijlesdocent die je kan ondersteunen bij het aanscherpen van vaardigheden en talenten.

Dat doen we al binnen 48 uur. Het aantal uren dat je afneemt, bepaal je helemaal zelf. Je hebt bij ons gelukkig niet te maken met vaste uurpakketten of ingewikkelde tarieven. En betalen doe je pas achteraf, aan het eind van elke maand waarin je bijles gehad hebt. Handig toch!

bijles - afbeelding 1

Bijles Nederlands van een seniordocent

Onze bijles Nederlands is geschikt voor iedereen. Het maakt niet uit of je net begint aan het eerste jaar van je universitaire opleiding, of binnen enkele maanden je eindexamen vwo gaat halen. We koppelen jou aan de bijlesdocent die het beste aansluit op jouw persoonlijke wensen en leerstijl. Onze seniordocenten zijn sinds enkele jaren afgestudeerd en werkzaam in het Nederlandse werkveld. Zij hebben inmiddels didactische vaardigheden opgedaan en hebben van lesgeven en onderwijs hun werk gemaakt. Ze zijn flexibel en begripvol en hebben een passie voor kennisoverdracht en de Nederlandse taal.

Onze docenten

Seniordocent

Hulp bij het schrijven van teksten?

Ben je op zoek naar hulp bij het schrijven van Nederlandse teksten? Dan is Scriptium ook voor jou zeer geschikt. Specifiek voor scripties is er scriptiebegeleiding. Een scriptiebegeleider gaat dan samen met jou aan de slag om te zorgen dat je scriptie foutloos en geoptimaliseerd op het bureau van je schoolbeoordelaar komt te liggen. Ook kun je een geschreven tekst laten nakijken door onze correctoren op taal en structuur. Dit kan met scripties, maar ook met verslagen, essays, dissertaties, nota’s, moduleopdrachten of sollicitatiebrieven. Moet je een foutloze tekst afleveren? Dan is de nakijkdienst van Scriptium een zeer goed idee. Ben je ook benieuwd hoe we je verder kunnen helpen? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in, of neem contact met ons op via telefoon (06 484 787 21) of e-mail (info@scriptium.nl). We zullen binnen 2 uur (en vaak zelfs sneller) reageren op je aanvraag. We zijn tevens via WhatsApp bereikbaar.

Wat vinden anderen van Scriptium?

Scriptium helpt al bijna 10 jaar studenten en leerlingen met hun Nederlandse examens, toetsen en huiswerk. Zij melden zich bij ons voor hulp bij het lezen, schrijven en presenteren. We bereiden ze voor op een luistertoets of leestoets. We schrijven samen een betoog. Of studenten zoeken steun bij academisch leren schrijven. Wil je meer weten over de ervaringen van leerlingen en studenten? Lees dan onze reviews op Trustpilot of Google reviews. 

Bijles op alle niveaus - middelbare school

Vind je Nederlands een lastig vak of wil je goed voorbereid de examens in? Dan kunnen wij je zeker helpen. Scriptium geeft Nederlandse bijles op alle niveaus. Wij stemmen de juiste begeleiding af op de leerlingen of studenten, en daardoor is het mogelijk om in slechts enkele bijlessen jouw niveau Nederlands aanzienlijk te verhogen.  

Schrijfvaardigheid en leesvaardigheid worden op vmbo-niveau uitvoerig getoetst en aangescherpt. Naast het moeten schrijven van allerlei verslagen, bijvoorbeeld boekverslagen en reflectieverslagen, wordt aandacht besteed aan het opstellen van brieven. Een correcte spelling en grammatica is daarbij natuurlijk een vereiste. Scriptium verzorgt bijles Nederlands vmbo specifiek voor leerlingen die vmbo-B, vmbo-K, of vmbo-T volgen op een middelbare school in Nederland of Vlaanderen. De bijles kan ingericht worden zodat alle onderdelen van het vak Nederlands aan bod komen. Ook kan het worden toegespitst op één enkel onderdeel van Nederlandse taalvaardigheid. Je kunt bijvoorbeeld met je bijlesdocent oefenen met het schrijven van teksten, of oefenen met lees- en luistertoetsen voor het eindexamen.

Een tekst ontleden, boekverslagen maken en presentaties geven: soms kan ondersteuning bij het vak Nederlands op de havo nodig zijn om je vaardigheden met betrekking tot onze moedertaal te verbeteren en zo je eindexamenjaar succesvol te voltooien. Er zijn verschillende manieren waarop je kennis en kunde met betrekking tot de Nederlandse taal op havoniveau worden getoetst: leesvaardigheid, mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid, argumentatieve vaardigheden en literatuur. De beheersing van al deze vaardigheden kan een flinke kluif zijn waarbij je best wel een beetje hulp kan gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van bijles Nederlands havo.

Teksten tot in de puntjes ontleden, boekverslagen maken en stijlfiguren herkennen: soms kan ondersteuning in het vak Nederlands op het vwo nodig zijn om je kennis met betrekking tot onze taal te verbeteren. Ook het lezen en analyseren van literatuur is op vwo-niveau een belangrijk onderdeel van het vak Nederlands. Als je je voorbereidt op je toets of examen, of  een boekverslag en andere Nederlandse teksten opstelt, kun je uitstekend bijles Nederlands vwo van Scriptium inschakelen. Deze bijles is er voor regulier vwo, voor vwo+ en voor tweetalig vwo.

Prijzen voor middelbaar onderwijs

*voor bijles op locatie geldt een toeslag van €9,95 per uur

Bijles op alle niveaus - hoger onderwijs

Scriptium helpt jaarlijks meer dan 1000 hbo- en wo-studenten met Nederlandse bijles. De bijles wordt toegespitst op de onderwerpen waar de student moeite mee heeft en die betrekking hebben op de studie. Daarnaast kunnen wij ondersteuning bieden bij het schrijven van een scriptie of het controleren van teksten.

Subjectief taalgebruik herkennen, presentaties voorbereiden en correcte spelling in je scriptie: soms kan bijles Nederlands op het hbo nodig zijn om je kennis over onze taal te verbeteren en zo je studie tot een goed einde te brengen. Je vaardigheden met betrekking tot de Nederlandse taal, zoals het ontleden van bronnen, mondelinge taalvaardigheid, schrijfvaardigheid en argumentatieve vaardigheden kunnen op verschillende manieren aan bod komen tijdens je studie.

De Nederlandse taal is van essentieel belang in een wo-studie. Het ontleden en uitzoeken van academisch bronmateriaal wordt aanzienlijk makkelijker op het moment dat je (academisch) Nederlands beheerst. Ook dient het taalgebruik in je scriptie of ander schrijfwerk foutloos en van hoog niveau te zijn. Wacht daarom niet op het moment dat je te horen krijgt dat je scriptie afgekeurd is op taal. Neem al ruim vóór dat moment bijles Nederlands wo om te zorgen dat je schrijfvaardigheid op orde is.

Bijna iedere student dient een scriptie te schrijven. Dat een scriptie vervolgens vrij van taalfouten moet zijn, is ook bekend. Daarnaast wordt er verwacht dat een scriptie geschreven is in objectief en academisch Nederlands. Dat is toch wel een hele andere taal dan het Nederlands dat je op dagelijkse basis gebruikt. Om te zorgen dat je zo goed mogelijk een scriptietekst kunt schrijven, is het aan te bevelen om voorbereidend bijles Nederlands op wo-niveau te nemen. Natuurlijk is er ook scriptiebegeleiding indien je al begonnen bent. 

Misschien heb je al een Nederlandse tekst geschreven en wil je graag dat een corrector bekijkt of de taal wel goed is. Dat kan! Je kunt bij Scriptium alle teksten laten nakijken op taal, structuur en/of inhoud. Stuur je tekst gemakkelijk in en we kijken het document na binnen 20 uur, 48 uur of 7 dagen.

Tarieven bijles hoger onderwijs

Groepskorting voor bijles Nederlands

Bij Scriptium krijg je korting op de uurprijs als je bijles met nog 1 of 2 personen afneemt. Neem je bijles met nog 1 vriend, familielid of klasgenoot, dan krijg je 20% korting. Bij bijles met 2 anderen krijg je 30% korting.

kaart bijlessen - bijles nederlands

Wil je nu direct bijles aanvragen of toch liever eerst een vraag stellen? Vul dan het onderstaande formulier in. Je dient dan rechtstreeks bij onze bijlesdienst een verzoek in. We zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden of je aanvraag bevestigen.


    Submit your Rating

    [mr_rating_form post_id="100781"]