Bijles voor natuurkunde

Zowel in de onderbouw als de bovenbouw krijg je als scholier te maken met natuurkunde. Bijles kan in sommige gevallen helpen om de natuurkundige formules waar je mee te maken krijgt, onder de knie te krijgen. Wij van Scriptium zijn er om je worstelingen met natuurkunde weg te nemen! Ook is onze bijles natuurkunde in combinatie met bijles wiskunde een goede optie om je voor te bereiden op bètastudies. Onze bijlesdocenten worden zorgvuldig geselecteerd op hun kennis en vaardigheden en dienen aan strenge criteria te voldoen. Je kunt er op vertrouwen dat jouw bijlesdocent expert is in zijn of haar vakgebied. We behandelen alle mogelijke onderwerpen die onderdeel kunnen zijn van natuurkunde als vak op de middelbare school. Denk hierbij aan elektriciteit, mechanica of relativiteit. Ook voor natuurkunde als onderdeel van een opleiding aan het hoger onderwijs heeft Scriptium ervaren en academisch geschoolde bijlesdocenten. Te denken valt aan studies als toegepaste natuurkunde, bouwkunde en biomedische wetenschappen.

Persoonlijke bijles

Bij Scriptium vinden we het belangrijk dat jij als bijlesleerling zo veel mogelijk eigen regie hebt over de bijlessen natuurkunde die je afneemt. Wij weten namelijk als geen ander dat elke scholier anders is en andere behoeften heeft. Het aantal uren dat je nodig hebt, evenals de inhoud van de bijlessen en de bijlesdocent, bepaal je dan ook helemaal zelf: je hebt bij ons gelukkig niet te maken met vaste uurpakketten of ingewikkelde tarieven. Voorafgaand aan het traject verstrekken we een offerte met een overzicht van het uurtarief en totale kosten. Zo weet je financieel waar je aan toe bent. De offerte is overigens geenszins een betalingsverplichting: je betaalt altijd pas achteraf en enkel voor de uren bijles die je daadwerkelijk gehad hebt. Betrouwbaarheid, zekerheid en kwaliteit staan bij Scriptium hoog in het vaandel als het gaat om bijles voor scholieren. Dat geldt ook voor leerlingen en studenten aan het hoger onderwijs op de universiteit en het hbo. Daarom proberen we de bijlessen, en het traject dat daar aan vooraf gaat, zo transparant en duidelijk mogelijk te laten verlopen.

bijles natuurkunde - afbeelding 1
*voor bijles op locatie geldt een toeslag van €3,95 per uur

Bijles natuurkunde van een senior- of juniordocent

Onze bijles natuurkunde is er voor studenten op hbo- en wo-niveau en voor middelbare scholieren op de havo en het vwo. Je kunt bijles krijgen van een juniordocent of seniordocent. Juniordocenten zijn sinds korte tijd afgestudeerd, of zijn daar nog mee bezig, en staan nog heel dicht bij studenten en leerlingen in het algemeen. Ze hebben een goed beeld van wat er verwacht wordt op het hbo, de middelbare school of universiteit. Daarom kunnen zij de bijlessen uitstekend toespitsen op wat er verwacht wordt in een toets. Seniordocenten hebben van natuurkunde hun werk gemaakt en hebben door de jaren heen didactische vaardigheden aangeleerd. Ze kunnen moeilijke stof zo creatief mogelijk uitleggen. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat zelfs de grootste natuurkundeleek mooie cijfers kan halen op toetsen en tentamens. Bijles natuurkunde is overigens ook beschikbaar in het Engels door native speakers of door Nederlanders met uitstekende Engelse taalbeheersing.  

Juniordocenten

seniordocenten

bijles natuurkunde - afbeelding 2

Onderwerpen van bijles natuurkunde

Onze bijlesdocenten kunnen alle mogelijke natuurkundige onderwerpen behandelen tijdens de bijles natuurkunde. Onderstaand lees je over enkele uitgelichte onderwerpen de behandeld worden door zowel junior- als seniordocenten. Staat jouw onderwerp er niet tussen? Geen paniek! Je kunt er vanuit gaan dat de bijlesdocenten verstand hebben van alle onderwerpen en jou dus ook altijd kunnen helpen met jouw persoonlijke hulpvraag.

Kort gezegd is aerodynamica de wetenschap van de beweging van gassen. Eigenlijk onderzoek je dus hoe gassen zich bewegen in de atmosfeer en omgeving, en hoe die bewegingen invloed uitoefenen op de wereld op ons heen. Een bekend voorbeeld van aerodynamica is de toepassing van dit natuurkundig onderwerp op formule 1-auto’s. De bouwers van de auto van Max Verstappen gebruiken aerodynamica om de precieze afmetingen en vormen van de autopanelen en spoiler te berekenen. Zo zorgen ze dat de auto op het asfalt wordt geduwd (in plaats van omhoog, zoals bij een vliegtuig) en dat Max de snelst mogelijke tijd kan neerzetten.

De naam zegt het al: elektromagnetisme is de leer van de relatie tussen elektriciteit en magnetisme. We weten pas sinds 1837 dat deze twee natuurkundige verschijnselen met elkaar verbonden zijn. Sindsdien wordt het fenomeen nog steeds onderzocht en vinden we nog altijd nieuwe toepassingen voor het principe in onze samenleving. Waar je het al ziet? In de motor van een Tesla-auto bijvoorbeeld!

Pierre en Marie Currie noemden het voor het eerst ‘radioactiviteit’. Het is de straling die wordt uitgezonden door materialen die spontane slijting van de kernen van radionucliden hebben. Gelukkig doen niet alle materialen dit, want radioactiviteit is heel ongezond voor mensen. Toch is het ook bruikbaar: we gebruiken het in de gezondheidszorg bij kankerbehandelingen en kernenergie is één van de schoonste energievormen die er is.

Grote bouwprojecten, het verplaatsen van gigantische structuren of het spannen van een brug over een rivier: het zijn grote projecten waarbij je ook grote werktuigen nodig hebt. Voor een spijkertje gebruik je een hamer, maar wat gebruik je als die spijker 5 meter hoog is en duizenden kilo’s weegt? De natuurkundige leer van de werktuigbouw houdt zich bezig met het ontwikkelen van werktuigen en mechanische machines die de grootste bouwklussen aankunnen. En dat allemaal met behulp van natuurkundige principes en -wetten.

De quantumwereld is de verzamelnaam voor alles dat macroscopisch klein is. Dan hebben we het dus over atomen, moleculen, isotopen, nanodeeltjes en elektronen. Onze hele wereld is opgebouwd uit deze kleine deeltjes, die zich allemaal volgens vaste wetten en regels gedragen. De leer van deze wetten en regels leert ons veel over het ontstaan van ons universum.

Technologie, maar dan ongeveer net zo groot als een bacterie, is dat mogelijk? De leer van nanotechnologie houdt zich bezig met kunstmatige technologie precies op die grootte. Het is een hele kunst om iets zo ongelooflijk klein te maken. Maar als dat lukt, kunnen we mensen helpen met allerlei medische problemen, en bijvoorbeeld de zeeën weer opschonen door plastic-etende nanobotjes los te laten

De planeten, de sterren en de maan, en alle ruimte daartussen: het is de leer van de sterrenkunde. Deze vorm van natuurkunde houdt zich bezig met het onderzoeken van alles dat in onze ruimte bestaat. Zo leren we over zwarte gaten, donkere materie en ons sterrenstelsel. En dat leert ons natuurlijk ook weer veel meer over onszelf en onze planeet.

Groepskorting voor bijles natuurkunde

Bij Scriptium krijg je korting op de uurprijs als je bijles met nog 1 of 2 personen afneemt. Neem je bijles met nog 1 vriend, familielid of klasgenoot, dan krijg je 20% korting. Bij bijles met 2 anderen krijg je 30% korting.

kaart bijlessen - bijles natuurkunde
Wil je nu direct bijles aanvragen of toch liever eerst een vraag stellen? Vul dan het onderstaande formulier in. Je dient dan rechtstreeks bij onze bijlesdienst een verzoek in. We zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden of je aanvraag bevestigen.
De velden gemarkeerd met * zijn vereist    Submit your Rating

    [mr_rating_form post_id="102187"]