studieplekken in utrecht- baffledin g1

De beste studieplekken in Utrecht

In je studententijd zul je regelmatig feesten, maar ook studeren hoort erbij. Helaas, zul je misschien denken. Toch kun je studeren zo leuk maken als je wilt. Het is volkomen logisch dat je op een gegeven moment gek wordt van iedere week in de bieb zitten. Een grauwe bibliotheek doet namelijk niet veel goeds voor je motivatie. Juist daarom is het belangrijk om zo nu en dan een nieuwe studieplek in Utrecht te ontdekken. Geloof ons maar: je zult veel meer zin krijgen in studeren als je je bevindt op een leuke plek. 

Het vervelende is dat het niet op iedere plek wordt gewaardeerd als student. Veel restaurants vinden het namelijk niet fijn als je met je laptop en een flesje water plaats neemt. Daarom is het handig om te weten naar welke plekken je juist wél kunt gaan als student zijnde. Ben jij benieuwd welke studieplekken in Utrecht je sowieso een keer gezien moet hebben? Lees dan snel verder.

Het Gegeven Paard

Wil je graag studeren op een plek waar je veel studenten zult tegenkomen? Dan is Het Gegeven Paard dé studieplek in Utrecht waar je heen moet gaan. Het Gegeven Paard is een Grand Café midden in het centrum van Utrecht. Deze studieplek is zeer geliefd onder de studenten, dus een plekje bemachtigen is nooit een zekerheid. Studenten gaan hier doorgaans heen om zowel te studeren als te lunchen. Studeer je niet in Utrecht maar ben je wel toe aan een nieuwe studieplek? Het Gegeven Paard bevindt zich naast het station Utrecht Centraal. Dit betekent dat je er heel makkelijk kunt komen met het openbaar vervoer. Dus ook als je bijvoorbeeld in Amsterdam woont, kun je gerust plaatsnemen in dit café.

Sommige mensen hebben extra support nodig tijdens het studeren. Ben jij daar één van? Dan is het misschien een idee om een medestudent of vriend(in) mee te nemen. Het café beschikt over lange tafels, dus er is ruimte genoeg om gezamenlijk ergens plaats te nemen. In principe kun je hier iedere dag van de week aanschuiven, want Het Gegeven Paard is 7 dagen per week geopend.

't Koffieboontje

Ben jij niet vies van een overheerlijk kopje koffie? Dan is ‘t Koffieboontje misschien wel dé studieplek voor jou. Veel studenten zijn zelfs van mening dat deze zaak de allerbeste koffie van Utrecht heeft. Het is het dus sowieso waard om deze koffie een kans te geven. Je zou misschien denken dat deze studieplek bomvol zit. Want waar de koffie goed is, vind je hoogstwaarschijnlijk een heleboel studenten. Toch is dit niet helemaal waar. ‘T Koffieboontje is populair, maar juist daarom zijn er twee filialen van in Utrecht. Als de ene koffiezaak geen plek heeft, kun je het dus altijd nog bij de andere koffiezaak proberen. En wees niet bang: je hoeft er geen wereldreis voor af te leggen. De twee koffiezaken liggen namelijk nog geen kilometer bij elkaar vandaan.

Het Muzieklokaal

Studeer je doorgaans onder het genot van muziek? Dan is Het Muzieklokaal zeker iets voor jou. Je kunt hier namelijk lunchen, dineren én studeren met jazzmuziek. Als je ervan houdt om te studeren in rust, zit je hier dus goed. Er wordt haast altijd jazzmuziek gedraaid in het Muzieklokaal, en wanneer dit niet zo is, wordt het ook aangegeven. Je komt hier dus niet voor verrassingen te staan.

Het Muzieklokaal is 6 dagen in de week open. Alleen op de maandag is het restaurant de hele dag gesloten. Om de studieweek in te luiden, moet je dus helaas naar een andere studieplek. De rest van de week ben je iedere dag welkom vanaf 12 uur ‘s middags. Ben je een liefhebber van jazzmuziek, maar studeer je liever ergens anders? Dan ben je ook altijd welkom om bij het Muzieklokaal te dineren. Deze studieplek in Utrecht is namelijk geschikt voor iedereen. Je zult er dus niet alleen maar studenten tegenkomen.

Het Wilhelminapark

Zodra de zon begint te schijnen, is studeren voor veel studenten niet zo interessant meer. Want waarom zou je een essay gaan schrijven in een café, als je ook gewoon kunt genieten van het mooie weer? Dit is iets waar studenten geregeld tegenaan lopen in de lente- en zomermaanden. Maar wat als je studeren en genieten van het weer gewoon combineert? Dan kun je én zonder stress je essay schrijven én in de zon zitten.

Het schrijven van je essay en genieten van de zon kun je combineren door in het Wilhelminapark te studeren. Neem een kleedje en wat kussens mee voor comfort en zoek een plekje uit. Vergeet naast de kussens en het kleedje natuurlijk je laptop en andere benodigde attributen niet. Studieplekken zijn er hier genoeg, want Het Wilhelminapark is enorm. Het is wel aan te raden om tijdens extreem warme zomerdagen af en toe in de schaduw te zitten. Zo voorkom jij een zonnesteek en raakt ook je laptop niet oververhit.

The 5th

Ben je op zoek naar een studieplek die specifiek is gericht op studenten? Neem dan vooral een kijkje bij The 5th Utrecht. Je hebt hier namelijk speciale plekken waar studenten kunnen zitten. Als je eenmaal een plekje hebt gevonden, kun je gelijk beginnen aan de deadline die je moet halen. Tijdens het studeren is het natuurlijk mogelijk om iets lekkers te eten of te drinken.

Maar ook voor een meeting, private dining of ander klein event kun je terecht bij The 5th. Deze studieplek heeft namelijk een bijzondere ruimte: The Glass Room. Dit is een zaal met grote glazen ramen (de naam spreekt dus eigenlijk voor zich). The Glass Room is ruim en er is plek voor maar liefst 14 personen. Oftewel: je kunt hier heerlijk studeren, maar ook voor kleinschalige events kun je hier zeker terecht.

Daen's

Ben jij doorgaans een vroege vogel? En heb jij het liefst je studiewerk al af in de ochtend? Dan is het aan te raden om Daen’s te bezoeken. Anders dan de meeste restaurants en cafés, is Daen’s al vanaf 8 uur in de ochtend geopend. Aangezien niet iedere student zo vroeg uit de veren gaat, is de kans groot dat je deze studieplek het eerste uur helemaal voor je alleen hebt. Als je graag alleen werkt, is het dus aan te raden dat je er ook echt rond een uur of 8 aanwezig bent. Wie weet claim je wel de beste plek.

Daarnaast is Daen’s niet zomaar een café. Er is nog veel meer wat deze plek speciaal maakt. Daen’s is namelijk ook een greenhouse én een kledingwinkel. Dat is iets wat je helemaal niet vaak ziet. Juist daarom is het een goed idee om hier eens een kijkje te nemen. Dan zie je weer een keer wat anders!

Studiehulp van Scriptium

Ben jij student en heb je moeite met studeren? Ben je op zoek naar tentamentraining of bijles voor bepaalde vakken? Bij Scriptium bieden we professionele studiehulp aan. Of je nu geholpen wilt worden met natuurkunde, worstelt met Duits, of hulp bij Nederlands nodig hebt, we staan 7 dagen per week voor je klaar. Neem contact met ons op, en we komen snel bij je terug!

Laat een reactie achter