studieplekken leiden - afbeelding 4

De beste studieplekken in Leiden

Het kan knap lastig zijn om goede studieplekken te vinden in bruisende studentensteden. Dat geldt ook voor de studieplekken in Leiden. Vooral tijdens de periode dat de meeste hogescholen en universiteiten tentamenweken en deadlines hebben, is het vinden van een geschikte studieplek een opgave. Je moet dus over het algemeen snel zijn, wil je een goede studieplek bemachtigen. Toch is het niet onmogelijk om de geschikte studieplek te vinden. Ben je benieuwd uit welke studieplekken in Leiden je onder andere kunt kiezen? Lees dan snel verder.

Lebkov & Sons

Nog geen 5 minuten lopen vanaf Leiden Centraal bevindt zich Lebkov & Sons. Hier zul je waarschijnlijk zowel flexwerkers als studenten tegenkomen. Over het algemeen is de sfeer hier erg goed. Wel is het goed om te weten dat Lebkov een relatief hippe keten is. Als je liever naar een underdog gaat, is dit restaurant misschien niet zo geschikt voor jou.

Ben jij wel fan van een hippe uitstraling? Dan is Lebkov zeker een aanrader. Een opvallend kenmerk in dit restaurant zijn de zwart-witte tegeltjes en de picknick-stijl bankjes. Dit brengt een relaxte sfeer met zich mee. Daarbij serveren ze hier gevarieerd eten en drinken. Je kunt onder andere kiezen uit verschillenden soorten soep en diverse sandwiches. Ook hoef je je niet druk te maken over het internet. De wifi is namelijk gratis en aan oplaadpunten is hier zeker geen gebrek.

Coffee Company

Een welbekende studieplek in Leiden is de Coffee Company. Zodra je hier binnenloopt, zul je veel verschillende mensen zien zitten. Niet alleen studenten komen hier een kopje koffie halen, ook veel flexwerkers. De Coffee Company is erg centraal, waardoor veel mensen hierheen komen om even tot rust te komen. Iedereen doet hier zijn eigen ding, waardoor je ook gerust met je koptelefoon op kunt studeren. Zet je favoriete nummer op en blokken maar!

Kamerlingh Onnes Gebouw

Heb je behoefte aan een rustige omgeving tijdens het studeren voor tentamens? Dan is het Kamerlingh Onnes Gebouw waarschijnlijk een fijne studieplek voor jou. Deze bibliotheek staat ook wel bekend als de Bibliotheek Rechten in Leiden. Het KOG is gelegen in het centrum van Leiden en vanaf het station zijn dit maar twee haltes met de bus. De plek kenmerkt zich over het algemeen door de ultieme rust

Toch heeft het KOG ook een groot nadeel. Als je van plan bent om hier de hele dag te studeren, zul je waarschijnlijk tussendoor de bibliotheek moeten verlaten. Het is namelijk niet toegestaan om te eten in deze bibliotheek. De kans bestaat dus dat als je terugkomt, iemand anders jouw plekje heeft ingenomen. Hier moet je dus wel rekening mee houden.

Lot & de Walvis

Ben je van plan om van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat te studeren? En dat onder het genot van heerlijke maaltijden, gedurende de dag? Dan is Lot & Walvis vast en zeker iets voor jou. Je kunt zowel binnen plaatsnemen als op het terras. Beide plekken in het restaurant zijn geschikt voor een uitgebreide studiesessie. Vergeet jezelf dus niet te trakteren op een van hun overheerlijke gerechten tussen het studeren door.

Wil jij je brein goed voeden? Kies dan voor een gerecht met avocado. Een avocado bevat namelijk exact de vetten die nodig zijn om je brein goed te kunnen voeden. Deze vrucht verbetert je concentratie, maar stimuleert daarnaast ook nog eens de bloedsomloop. Dit zorgt op den duur weer voor een goede zuurstoftoevoer naar je brein.

Bibliotheek sociale wetenschappen

Aangezien het KOG nog wel eens vol kan zitten, is het altijd handig om een backup te hebben. Op loopafstand van het Leiden Centraal heb je gelukkig een andere bieb: de Bibliotheek Sociale Wetenschappen. Deze bibliotheek is iets kleiner dan het KOG, maar juist daardoor is de sfeer hier knus. Ook hier mag je helaas niet eten, maar dat zul je in de meeste bibliotheken wel houden. De Bibliotheek Sociale Wetenschappen heeft daarnaast meer dan genoeg computerwerkplekken.

Wel is het goed om te weten dat er tijdens tentamenperiodes enkele toegangsrestricties gelden voor deze bibliotheek. Het is dan enkel voor studenten aan de Universiteit Leiden mogelijk om een studieplek te reserveren. Wees echter niet getreurd: er zijn tijdens tentamenperiodes vaak ook nog enkele plaatsen vrij voor bezoekers.

Universiteitsbibliotheek Leiden

Een studieplek die barst van de studenten is de Universiteitsbibliotheek in Leiden. Je zou denken dat het een groot feest wordt, een bibliotheek bomvol studenten. Echter valt dit reuze mee. Juist doordat veel studenten hier studeren, hangt er een studeersfeertje waar studenten gemotiveerd van raken. Al verwacht je het misschien niet: het is hier muisstil.

Het fijne aan de Universiteitsbibliotheek is dat het van binnen niet oogt als een mainstream bibliotheek. Er staan bijvoorbeeld veel verschillende comfortabele stoelen, wat zorgt voor een relaxte sfeer. Als je iets verder doorloopt, kom je vanzelf een aantal ruime studie- en computerzalen tegen. De ruimtes zijn redelijk groot, dus 9 van de 10 keer zijn er meer dan genoeg studieplekken beschikbaar. Ben je toe aan wat meer privacy tijdens het studeren? Dan is dit ook mogelijk. Er staat namelijk een ideale studieplek tussen de boekenkasten van de Universiteitsbibliotheek. Je moet het zien als een soort persoonlijke stilteruimte, waar niets je kan afleiden. Het enige wat je ziet als je om je heen kijkt, is een kast vol met boeken.

Studiehulp van Scriptium

Ben jij student en heb je moeite met studeren? Ben je op zoek naar tentamentraining of bijles voor bepaalde vakken? Bij Scriptium bieden we professionele studiehulp aan. Of je nu geholpen wilt worden met Nederlands, worstelt met Engels, of hulp bij statistiek nodig hebt, we staan 7 dagen per week voor je klaar. Neem contact met ons op, en we komen snel bij je terug!

Laat een reactie achter