studieplekken in groningen - afbeelding 1

De beste studieplekken in Groningen

Zoals iedere Groninger altijd zegt: ‘Er gaat niets boven Groningen’. Dit is dan ook de reden dat de stad ongeveer zo’n 36 duizend studenten telt. Groningen wordt met de jaren steeds populairder onder jongeren. Hierdoor is er een sfeervolle studentencultuur ontstaan. Er wordt veel gefeest, maar er moet natuurlijk ook gestudeerd worden. Maar waar kun je eigenlijk in alle rust studeren in Groningen? De bibliotheek zit namelijk vaak om een uur of 9 ‘s ochtends al bomvol. Wil jij weten waar je de hotspots om te studeren in Groningen vindt? Lees dan snel verder.

Groninger Achieven

Wil je in alle rust studeren en niet gestoord worden door externe factoren? Dan is het ‘t zeker waard om de Groninger Archieven te bezoeken. De plek is niet per se hot and happening, maar het is wel de ideale plek om te studeren. Juist vanwege het feit dat deze studieplek zo rustig is, is de kans klein dat je tussendoor afgeleid raakt. Daarnaast ben je omringd door de rijke Groningse historie. Wat wil je nog meer?

Het is wel goed om rekening te houden met het feit dat de Groninger Archieven slechts van dinsdag tot en met vrijdag geopend is. Als je wilt studeren in het weekend zul je dus een ander plekje moeten vinden. Ook is het van belang dat je van te voren reserveert. Anders kun je namelijk niet studeren bij deze studieplek.

Het Forum

Kun je je niet zo goed concentreren in een café? Dan is het aan te raden om in het Forum te gaan studeren. Dit is, net als de Groninger Archieven, een rustige studieplek. In principe zijn er altijd wel tafels beschikbaar om aan te studeren. Het Forum is een plek voor iedereen, dus je zult hier verschillende mensen tegenkomen.

Het is wel handig om te weten dat niet ieder plekje bedoeld is voor studenten. Er zitten namelijk ook tafels tussen met het bordje ‘dit is geen studieplek’ erop. Deze tafels zijn bedoeld voor andere bezoekers. 

Tucano Coffee

Wil je heerlijk vertoeven tijdens een dagje studeren? Dan bevelen we je zeker aan om een kijkje te nemen bij Tucano Coffee. Je kunt hier genieten van een ijskoffie, een verse limonade en nog veel meer. Het menu is groot, dus ook voor een caprese bagel of een gezonde wrap met tofu en hummus kun je hier terecht. Ook de sfeer is hier niet mis. De plek staat bekend om hoe kleurrijk het eruit ziet. Geloof ons maar, je zult hier je ogen uitkijken.

De koffietent én tevens lunchroom is enorm, dus ook hier zul je genoeg studieplekken vinden. Het meeste personeel spreekt hier (alleen) Engels. Het is dus wel handig dat je je verstaanbaar kunt maken in het Engels. Aangezien er ongeveer zo’n 9 duizend internationale studenten uit 127 landen in Groningen studeren, zul je dit wel vaker tegenkomen.

Coffee company

Of je nou in Groningen studeert of niet, de Coffee Company zal je vast wel herkennen. In haast iedere grote stad zit er namelijk wel een. Dit maakt de plek natuurlijk niet minder geschikt om te studeren. Studeer met een muziekje op, terwijl je geniet van een lekkere kop koffie of thee. Het fijne aan de Coffee Company is dat er haast overal wel stopcontacten zijn. Daarnaast begeef je je voornamelijk tussen de studenten en flexwerkers. Al met al is dit vooral een relaxte studieplek in Groningen om te gaan studeren.

Flores het wijkcentrum

Ben je toe aan een keer iets anders dan een lunchroom of bieb? Dan zou je ook een keer naar Flores Het Wijkcentrum kunnen gaan. Je kunt hier in principe de hele dag terecht om de boeken in te duiken. De studieplek is nog niet zo heel bekend onder studenten, dus je zult hier vooral wijkbewoners treffen.

Het fijne hieraan is wel dat je de plekken voor het uitkiezen hebt. Daarnaast is Flores Het Wijkcentrum ook een cadeautje voor je portemonnee. De lunch is hier namelijk goedkoop, dus een bezoek aan deze plek zorgt ervoor dat je je studieschuld laag kunt houden.

Black and Bloom

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan moet je Black & Bloom echt eens bezocht hebben. Dit is een koffiezaak die in 2016 zelfs is uitgeroepen tot de zaak met beste koffie van Nederland. Je kunt hier dus studeren terwijl je tussendoor geniet van een kop koffie.

Als je een energieboost nodig hebt én graag koffie drinkt, is deze koffiezaak je dus op het lijf geschreven. Ook als je geen fan bent van koffie, kun je hier natuurlijk studeren. Er staat immers genoeg op het menu.

De Uurwerker

Wil je graag studeren in je eigen bubbel? En wil je dus het liefst niet gestoord worden tijdens het studeren? Dan is studeren bij de Uurwerker misschien wel iets voor jou. Er is hier namelijk een hoekje dat speciaal ingericht is voor flexwerkers en studenten. Zo kun je ongestoord aan de slag gaan.

Je kunt hier 7 dagen per week terecht voor onder andere voedingsrijke salades en tosti’s. Houd er wel rekening mee dat dit restaurant doordeweeks slechts open is van ‘s middags tot ‘s avonds. Als vroege vogel moet je dus helaas ergens anders de dag beginnen. Ben je een avondmens? Dan zit je hier goed. Na een lange dag studeren kun je hier namelijk gelijk blijven zitten onder het genot van een speciaal biertje of cocktail.

Het Concerthuis

Een studieplek waar je veel medestudenten zult tegenkomen, is Het Concerthuis. Er heerst op deze plek een gezellige sfeer, maar er is ook genoeg ruimte voor een intensieve studeersessie. Daarnaast is het net even wat anders dan een lunchroom. Het Concerthuis is namelijk open van ‘s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Je zou er dus ‘s ochtends kunnen studeren en er in de avond een dansje kunnen wagen. Juist omdat het concept zo anders is, wordt deze plek veel door studenten bezocht. Laat je inspireren en start je studeersessie bij Het Concerthuis.

Masmas

Wil je studeren, maar tussendoor ook af en toe een praatje maken? Dan zou je ook bij Masmas terecht kunnen. Deze espressobar is een van de meest populaire studieplekken onder Groningse studenten. Vooral als je het beu bent om in de bibliotheek te studeren, kan Masmas erg verfrissend zijn. Je zult versteld staan van de sfeer die er in deze espressobar hangt. Het is niet alleen maar lachen, gieren, brullen bij Masmas, want genoeg mensen blokken hier ook voor hun tentamens. Als je hier naar binnen loopt, zul je gelijk zien dat er een goede balans is tussen studeren en kletsen. Als deze vorm van studeren bij je past, is Masmas dus zeker een aanrader!

Studiehulp van Scriptium

Ben jij student en heb je moeite met studeren? Ben je op zoek naar tentamentraining of bijles voor bepaalde vakken? Bij Scriptium bieden we professionele studiehulp aan. Of je nu geholpen wilt worden met Frans, worstelt met biologie, of hulp bij natuurkunde nodig hebt, we staan 7 dagen per week voor je klaar. Neem met ons op, en we komen snel bij je terug!

Laat een reactie achter