studieplekken in amsterdam - afbeelding 4

De beste studieplekken in Amsterdam

Wie in Amsterdam studeert, weet als geen ander dat de stad vol leven zit. Je zult gedurende je studententijd je ogen uitkijken naar alle waanzinnige hotspots in Amsterdam. Toch kan dit het studeren in de weg zitten. Het is namelijk erg leuk om de bekendste kroegen en winkels van de stad te verkennen, maar het kan ook voor afleiding zorgen. Bij het studentenleven hoort namelijk ook écht studeren. Maar waar kun je dit doen, in zo’n overweldigende stad? Ben je benieuwd naar de meest ideale studieplekken in Amsterdam? Lees dan maar snel verder.

CREA Café

Ben je het zat om op de campus te studeren? Neem dan plaats bij het CREA Café. Studenten van de Universiteit van Amsterdam zullen dit café waarschijnlijk wel kennen bij naam. CREA ligt namelijk op loopafstand van Roeterseiland en is dus de ideale plek om naartoe te gaan na je werkgroep of hoorcollege. Ook studenten die niet aan de Universiteit van Amsterdam studeren zijn natuurlijk welkom.

Niet alleen de locatie van het CREA Café is ideaal, dit geldt ook voor de prijzen. Je betaalt hier namelijk slechts 2 euro voor een kopje koffie of thee. Wil je er nog een goed belegd broodje bij? Dan kost dit maar 3,50 extra. Zowel de locatie als de prijzen liegen er dus niet om.

De Kanarie club

Er wordt vaak gedacht dat de studie hotspots in Amsterdam voornamelijk gelegen zijn in de Pijp en rondom het centrum van de stad. Toch is dit niet helemaal waar. In Amsterdam West heb je namelijk genoeg studieplekken die het ook zeker waard zijn om te bezoeken. Zo is de Kanarie Club een echte aanrader.

Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kun je bij de Kanarie Club terecht. Deze studieplek in Amsterdam is van alle gemakken voorzien. Haast iedere studieplek heeft een stopcontact, dus het is mogelijk om de hele dag door voor je tentamens te blokken. Daarnaast is de keuze op de menukaart enorm groot, of je nou een vleesliefhebber bent of juist veganistisch eet. De Kanarie Club zal je dus zeker niet teleurstellen. Met een goede maaltijd in de maag blijf je namelijk gegarandeerd gefocust tijdens het studeren.

The Student Hotel

Heb je alle cafés onderhand wel een beetje gezien? Kom dan studeren bij the Student Hotel. Dit hotel heeft twee prachtige vestigingen: Amsterdam City en Amsterdam West. In dit hotel wonen honderden studenten in hun eigen hotelkamers. Daar horen natuurlijk ook studieplekken bij. Ook als je geen bewoner bent van het hotel, kun je hier in alle rust studeren.

The Student Hotel heeft een sterke WiFi-verbinding, meer dan genoeg stopcontacten en een gezellige sfeer. Ben je van plan om met een groep mensen te komen studeren bij The Student Hotel? Dan is het aan te raden om een vergaderruimte te reserveren. Dit kan heel makkelijk via Vergaderlocaties.nl.

Openbare bibliotheek Amsterdam

In dit lijstje kan de Openbare Bibliotheek Amsterdam natuurlijk niet ontbreken. Ook van deze plek zijn er meerdere vestigingen, waarvan de grootste vestiging (Oosterdok) 10 minuten lopen vanaf Centraal Station is. De OBA is iedere dag van de week geopend, waardoor je hier kunt studeren wanneer je maar wilt.

Aangezien de OBA een oppervlakte van 28.000 vierkante meter heeft met maar liefst 9 etages, is er bijna altijd genoeg plek om te studeren. Je kunt hier dus gerust binnenlopen zonder dat je een half uur hoeft te zoeken naar een geschikte studieplek. Daarnaast is en blijft het een bibliotheek. Je zult hier dus wel in stilte moeten studeren. Heb je moeite met je goed kunnen concentreren door omgevingsgeluiden? Dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor een van de stilteruimtes.

Het Concertgebouw

In dit rijtje klinkt het Concertgebouw misschien een beetje gek. Niets is minder waar, want studeren kun je hier zeker. Tijdens de tentamenweken worden hier namelijk Study Sessions georganiseerd. Gedurende deze Study Sessions kun je in de Grote Zaal studeren met live muziek. Wees niet bang: het zal geen afleidende muziek zijn. Er zal namelijk klassieke muziek worden afgespeeld, waardoor je je hoogstwaarschijnlijk juist beter zult gaan concentreren. Studeren met muziek op de achtergrond zorgt namelijk voor een betere focus.

Let op! De Study Sessions worden alleen op specifieke data georganiseerd. Er vindt dus niet iedere week een Study Session plaats. Houd de website van Het Concertgebouw dus goed in de gaten, zodat je je op tijd kunt aanmelden. Voor slechts 2,50 ben je van harte welkom bij dit event.

Anne & Max

Wil je studeren onder het genot van een voedingsrijke maaltijd? Dan ben je bij Anne & Max op het goede adres. Je kunt hier voor zowel een energieshake, als een overheerlijke biologische focaccia terecht. De keuze is reuze! Anne & Max heeft een uitgebreide menukaart die geschikt is voor alle dieetwensen. Het overgrote deel van de menukaart bestaat uit gezonde etenswaren. Dit is ideaal tijdens het studeren, want gezond eten bevordert je concentratie.

Studiehulp van Scriptium

Ben jij student en heb je moeite met studeren? Ben je op zoek naar naar tentamentraining of bijles voor bepaalde vakken? Bij Scriptium bieden we professionele studiehulp aan. Of je nu geholpen wilt worden met Latijn, worstelt met statistiek, of hulp bij Nederlands nodig hebt, we staan 7 dagen per week voor je klaar. Neem contact met ons op, en we komen snel bij je terug!

Laat een reactie achter